Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Piloții sibieni Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au terminat sezonul 2021 cu o victorie 

Piloții sibieni Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au terminat sezonul 2021 cu o victorie 

După un sezon în care au luat startul în 7 etape, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu sunt vicecampioni în Campionatul Național de Raliuri Betano și vicecampioni în Campionatul Național pe Asfalt. Echipajul sibian a terminat sezonul cu o victorie în Raliul Bucovinei, ultima etapă din CNRB. 

Raliul Bucovinei, programat pe 29 – 30 octombrie, a fost ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano și ultima pentru echipajul Sebastian Barbu și Bogdan Iancu în 2021. Pentru echipajul sibian, care a concurat cu un model Skoda Fabia Rally2 pregătit de echipa Pavel Group, sezonul 2021 a fost cel mai lung și mai greu în care au luat startul până acum. 

Inițial, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu nu aveau în plan participarea în ultima etapă din calendarul competițional intern, dar în urma modificărilor legate de stabilirea clasamentului general au concurat și în etapa care a revenit în campionat după o pauză de peste 30 de ani.

„Am început anul sperând că formatul actual al campionatului să ne ofere o șansă reală și "ieftină" de a termina cât mai repede sezonul cu o clasare cât mai bună la general. Însă în primăvară s-a schimbat regula jocului prima oară și în toamnă a trebuit să recalculam din nou punctele acumulate pâna atunci. Noi voiam să terminăm sezonul la Iași, dar din cauza situației date am schimbat planurile de mai multe ori și am luat startul și în Raliul Bucovinei”, a spus Sebastian Barbu, înaintea ultimei etape din 2021. 

Cei doi sibieni au terminat fiecare etapă din sezonul 2021 pe podium și obiectivul era să termine anul cu un rezultat cât mai bun. Etapa din Bucovina a fost una cu șase probe speciale pe asfalt, cu o lungime de aproximativ 100 de kilometri, în care echipajul sibian s-a luptat pentru victorie cu echipajul Bogdan Marișca / Sebastian Itu. 

După primele patru probe speciale, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu se aflau pe locul secund la general, la doar 1,2 secunde în spatele liderilor. Echipajul sibian a avut un final excelent și s-a impus pe ultimele două probe speciale, ultima având și rol de Power Stage, câștigând astfel Raliul Bucovinei cu un avans de 12,2 secunde față de Bogdan Marișca și Sebastian Itu. 

„A fost un sezon în care am demonstrat că o echipă mică, cu un buget mic, poate să facă față și să se lupte de la egal la egal cu adversari puternici, cu bugete mult mai consistente și cu o experiență mult mai mare decât a noastră. A fost un sezon în care am demonstrat că suntem competititvi, constanți și că ne putem lupta oricând pentru un loc pe podium. Am avut la dispoziție o mașină perfectă care nu a avut nicio problemă tehnică pe tot parcursul sezonului. Am avut un copilot de nota 10, care a știut când și cum să gestioneze fiecare situație delicată. Am avut în spate niște susținători care nu au renunțat la noi și care au fost alături de noi pâna la final. Îmi rămâne doar să le mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse ca noi să reușim. Felicitări tuturor adversarilor noștri și mulțumim încă o dată tuturor celor care au fost alături de noi”, a mai spus Sebastian Barbu. 

După 7 etape încheiate de fiecare dată pe podium, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu sunt vicecampioni în clasamentul general FIA și vicecampioni în clasamentul general pe Asfalt. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus