Sâmbătă,
13.09.2025
Ceata
Acum
12°C

Bere + coaste + cârnați = love

Bere + coaste + cârnați = love

Din start, nu vă ascund faptul că Ribs and Beer, restaurantul de pe bd. Bălcescu, a devenit unul dintre preferatele mele din oraș. Anul acesta am fost de cel puțin 5 ori pe acolo, cu mai multe grupuri și, de fiecare dată, ne-am ridicat de la masă foarte mulțumiți. Restaurantul e deschis de 2-3 ani și are în spate un concept foarte deștept, o combinație de elemente bavareze și americane care se potrivesc perfect împreună.

Ce-mi place cel mai mult la Ribs and Beer este că își fac singuri berea. În niște tancuri gigant ce te primesc chiar de la intrare, ei produc 3 feluri de bere: un lager, un pils și o bere neagră (pe care încă nu am încercat-o), pils-ul fiind absolut, dar absolut delicios cum doar o bere proaspătă poate fi. Dar hai să vedem cu ce putem asorta aceste beri.

După denumirea restaurantului, cu coaste, în primul rând și mult mai mult de atât. Sunt 11 feluri în care se gătesc coastele la restaurantul de pe Bălcescu. Cu ceapă cele transilvane, cu mult usturoi pentru coastele Dracula, în stil american, german, franțuzesc, mexicane, în bere neagră ba chiar este un sortiment gătit în cola. Da, Coca Cola. Pe lângă pleiada de coaste, aripioarele de pui se pregătesc și ele în diferite variante ai de ales câteva variante de șnițele de inspirație germană, la fel și selecția de cârnați, plus mici, plus jambon cu varză, mici, fish and chips, diversitatea chiar e ultimul lucru de care te-ai putea plânge în fața meniului. Ce-mi place însă mie cel mai mult e modul în care e gândit meniul. Pentru că la prima lectură e clar, vrei din toate, toate sună foarte, foarte bine. Una câte una ar fi imposibil. De mâncat, în primul rând, de plătit în al doilea rând. Iar soluția au fost platourile combo pe care vi le recomand cu căldură.

Să fie o lună de când le-am trecut ultima dată pragul, cu o foame de lup și total dispreț față de nivelul de colesterol. Pentru 4 oameni am comandat două platouri combo de o persoană, unul premium și unul royal și o porție de aripioare în sos de miere și barbecue. Platourile sunt compuse din: o jumătate de porție de coaste, 2 aripioare picante, 1 cârnat, 1 mic, salată coleslaw și un pretzel, iar cel royal vine și cu o bere artizanală. Practic, câte ceva pentru toată lumea. Copiii evident că s-au năpustit pe aripioare, îmbăiate în toate sosurile de pe masă iar nouă ne-au rămas coastele, cârnații și micii. Ăsta e unul dintre motivele pentru care tare-mi place locul, că nicio îmbucătură nu seamănă cu alta. Cu atâtea sosuri diferite pe masă, combinațiile devin practic nelimitate. Cârnaț cu sos de muștar și o mușcă din pretzel. Sau coaste înmuiate în sos de usturoi asortat cu o furculiță sănătoasă de salată. Sau mic cu muștar și cu cartofii wedges, e ca un cub rubik platoul acela, posibilități nelimitate.

În ordinea de pe tricouri am notat cârnații ca fiind campioni, sunt absolut delicioși și fără de cusur. Coastele sunt foarte gustoase, ușor uscate pentru gustul meu însă compensează sosurile. Aripioarele au fost extrem de apreciate, sunt picante cât să poată fi mâncate și de copii. Micii sunt pe ultimul loc, sunt un pic prea uscați, de altfel au dat și singurele bucăți care au mai rămas prin platou la final. V-am mai zis de bere? Pilsul acela e printre berile mele preferate din oraș. Una peste alta, locul+meniul+berile fac din Ribs and Beer unul dintre cele mai faine localuri de mers în gașcă din oraș. Iar, în total, am plătit sub 200 de lei, cu tot cu colele, apele și cafelele aferente fiecărei ieșiri la restaurant. Sigur mai mergem.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 7206

Comentarii

5 comentarii

Pofticiosul

Acum 3 ani

Ei, asa ceva as incerca si eu! Fata de alte restaurante pe care le-ati prezentat, aici nu mi se pare exagerat de scump.
Raspunde

Gica Contra

Acum 3 ani

Sunt "mancator" inrait de coaste si am mancat coaste peste tot unde am putut (in Sibiu nu cred ca am ratat vreun restaurant). Prietena mea chiar are o problema cu asta ca "rar incerc altceva" daca am optiunea coaste. Cele de la Ribs&Beer sunt pe departe pe ULTIMUL loc. Deloc fragede (foarte, foarte tari) si parca au fost gatite fara pic de condiment si le-au uns cu sos inainte sa le livreze. Si nu cred ca am nimerit eu "o zi proasta", ca mai am un prieten gurmand cu aceeasi parere. Daca zici ca sunt bune coastele de la Ribs&Beer, ori esti platit pt reclama, ori habar n-ai cum ar trebui sa fie niste coaste.
Raspunde

Dea

Acum 3 ani

Subscriu, fiind de asemenea mare fana coaste. Eu acasa ce le mai bune coaste pe care le-am consumat pana acum sunt cele de la "La Cuptor". Cu ultima vizita acasa cred ca am "vizitat" locul pentru coaste cam de 9x in 14 zile : ))))
Raspunde

Gica Contra

Acum 3 ani

P.S. Erau cele cu usturoi. Daca e sa comparam ci vecinii de la Benjamin, cand aveau coaste cu usturoi ca le-au scos din meniu, la ribs&beer as da o nota de 0.5, iar la Benjamin un 9 si pretul din ce imi amintesc era tot cam acolo. Pacat ca le-au scos din meniu si au ramas doar cele cu Barbeque.
Raspunde

Pofticiosul

Acum 3 ani

Nu ma pronunt pana nu gust! Sper sa nu-mi para rau dupa bani. In orasul asta nu exista restaurant unde sa spun ca am mancat ceva foarte gustos, deosebit... Slabi bucatari avem!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus