Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

De ce nu putem dona sânge imediat după vaccinarea anti-COVID. „Suprasolicită organismul”

De ce nu putem dona sânge imediat după vaccinarea anti-COVID. „Suprasolicită organismul”

Pentru o scurtă perioadă de timp după imunizarea cu un vaccin anti-COVID nu este recomandată donarea de sânge, explică specialiștii sibieni. În primul rând, măsura este necesară pentru ca organismul să nu fie suprasolicitat. 

În funcție de vaccinul administrat, persoana imunizată are de așteptat de la câteva zile, până la câteva săptămâni înainte de a putea să meargă la Centrul de Transfuzii Sibiu. 

„Cei care se vaccinează cu Pfizer sau Moderna trebuie să aștepte șapte zile după fiecare doză, înainte de a putea dona sânge. În ceea ce privește Astra Zeneca și Johnson, perioada de așteptare crește la 28 de zile”, explică Livia Mareș, reprezentanta Centrului de Transfuzii Sanguine din curtea Spitalului Județean. 

Măsura este luată pentru binele celui care donează - o astfel de procedură efectuată imediat după imunizare poate determina reacții adverse și solicită suplimentar organismul, arată medicul specialist.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus