Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Baschet în scaun cu rotile. „Zburătorii” continuă antrenamentele la Sala Transilvania

Baschet în scaun cu rotile. „Zburătorii” continuă antrenamentele la Sala Transilvania

Echipa de baschet în scaun rulant, susținută de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, se întâlnește de două ori pe săptămână, la Sala Transilvania, pentru a face sport. Cu fiecare antrenament la care participă „Zburătorii” arată că totul este posibil, chiar și pentru persoanele cu dizabilități.

„Se spune că singura dizabilitate este să nu vezi abilitatea. Te-ai întrebat cum e să te înalți atunci când ești țintuit într-un scaun rulant? Pe două roți, Zburătorii nu se opresc din a face sport și a se simți bine. Pentru ei nu există limite, iar dizabilitatea pe care o au nu-i definește”, transmite Claudia Călinoiu, responsabil marketing al Clubului Sportiv Comunitar Sibiu.

Baschetul în scaun cu rotile este unul dintre cele mai populare sporturi pentru persoanele cu dizabilități motrice. Zburătorii își doresc să fie văzuți ca niște oameni simpli, făcând exact ceea ce le place să facă. Baschetul în scaun rulant îi învață să privească lucrurile diferit: să fie deschiși să încerce lucruri noi, să aprecieze efortul și devotamentul echipei din care fac parte și să nu uite să zâmbească

„Oricine poate practica un sport pentru oamenii înalţi. Handicapul locomotor nu trebuie lăsat să preia controlul vieții tale. Baschetul pe două roți demonstrează că NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL, atâta timp cât iubești ceea ce faci și crezi în ceea ce-ți propui! Ne dorim să facem cunoscută pasiunea pentru sport a Zburătorilor și celorlalte sute de persoane cu handicap motric din județ, astfel încât să ni se alăture pentru a putea practica baschet în condiții optime” 

Acțiunea face parte din proiectul Clubului Sportiv Comunitar Sibiu finanțat prin programul In Stare de Bine, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus