Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Austria intră în lockdown total și anunță vaccinare obligatorie anti-Covid

Austria intră în lockdown total și anunță vaccinare obligatorie anti-Covid

Austria va intra în lockdown total de luni, 22 noiembrie, iar vaccinarea anti-Covid va deveni obligatorie din februarie 2022, a anunțat vineri cancelarul Alexander Schallenberg, potrivit Deutsche Welle și Bloomberg, citate de G4Media.

Dacă măsurile anunțate de cancelar vor intra în vigoare, Austria va deveni prima țară din UE care va impune vaccinare obligatorie anti-Covid.

Austria este prima ţară din Uniunea Europeană care va reimpune un lockdown total, începând de luni, pentru întreaga populaţie, şi va introduce vaccinarea obligatorie de la 1 februarie 2022, în faţa resurgenţei epidemiei de COVID-19, transmit și AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Anunţul a fost făcut de cancelarul conservator Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă în Tirol, după discuţii cu guvernatorii landurilor austriece.

Trebuie 'să privim realitatea în faţă. În pofida lunilor de persuasiune, nu am reuşit să convingem suficient de mulţi oameni să se vaccineze', a spus el, deplângând suprasolicitarea actuală a secţiilor de terapie intensivă.

El a anunţat că lockdown-ul va dura iniţial 10 zile, dar nu mai mult de 20 de zile în total.

'Creşterea durabilă a ratei de vaccinare este singurul mijloc de a ieşi din acest cerc vicios', a subliniat Schallenberg.

În Austria este deja în vigoare de luni un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, care pot să-şi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic. 

Sursă foto: depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Kukuruku

Acum 2 ani

O sa incerce, nu inseamna ca o sa reuseasca sa bage vaccinare obligatorie. Asa si Citu a vrut multe la noi , mai greu cu reusitul. Ar fi un precedent urat, pentru ca statul i-ar putea obliga pe oameni sa bage orice in ei. Nu mai e vorba de covid si vaccinul anti covid, e vorba de ce ne pot face dupa asta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gigi

Acum 2 ani

Asa ziceau si altii in vremuri de mult apuse, ca ar fi un precedent urat ca "statul" sa "oblige" pe oameni sa nu mai dea cu bolovanul in capul altor oameni pentru a-si face singuri dreptate sau de placere, pentru ca nu e vorba bolovani si capete, ci e vorba de ce ne pot face dupa aceea. Si uite asa am ajuns in vremurile noastre unde e placut sa ai o oarecare siguranta ca nu vei primi un bolovan in cap. De altfel, putem observa ca acest precedent nu este deloc urat pentru ca "statul" nu a obligat pe nimeni sa isi bage respectivul bolovan in fund, spre exemplu. Asa este si cu vaccinul, daca statul ne obliga acuma sa ne vaccinam, care este o solutie mai buna indiferent de efectele secundare care le-ar avea sau nu acest vaccin, nu inseamna neaparat ca in viitor statul ne va putea obliga sa ne bagam cipuri 5G sau antene de satelit. Desigur, daca statul va devia in asa fel incat sa ne oblige in viitor sa ne bagam antene de satelit in fund (care suna dureros), ne vom putea revolta atunci si vom putea schimba statul.. dar trebuie sa fim foarte atenti sa nu ne bage cipuri 5G inainte pentru ca astfel ne vor putea controla si nu ne vom mai putea revolta. Desi, nu vad neaparat cine s-ar chinui sa bage cipuri in oameni cand voturile multora se pot cumpara cu un lighean, un pix sau o bricheta cu imprimeuri, sau mai stiu eu ce calendare.
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Unii au impresia ca se va rezuma strict la covid. Nope. E doar inceputul asa zisei resetari. Azi e covidul maine e aprenta de carbon etc. Libertatile o data cedate nu le mai recuperam niciodată...cu frumosul.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

ok, daca tu echivalezi oprirea violentei cu a fi obligat sa-ti bagi o substanta in corp...esti dintre aia care echivaleaza vaccinul cu purtarea centurii de siguranta? bai, nu intelegeti ca e o diferenta intre o actiune care poate fi oprita (adica renuntarea la violenta sau a-ti da jos centura) si o procedura medicala ireversibila? pe langa ca oamenii erau si sunt pasnici in imensa majoritate a timpului si fara sa le zica statul. si cu cipurile...chiar crezi ca nu o sa fie oameni cu cipuri implantate? de ce nu?
Raspunde

No name

Acum 2 ani

Putem totusi sa publicam si alte stiri din lume? Cum ar fi stirea de la Reuters care spune ca FDA a avut nevoie de 2 saptamani sa faca review minutios pe datele oferite de Pfizer si sa aprobe vaccinul, dar are nevoie de 55 ani sa le faca publice! Sau ca Republicanii interzic public certificatele Covid? Putem sa mai publicam si alte date? Cum ar fi cate medicamente se folosesc la tratamentul Covid in spitalele acestui judet / pe zi / raportat la numarul de clienti? Putem sa mai prezentam si date de genul ca Phizer a facut teste in care s-a spus ca rata mortalitatii la 20000 de oameni vacinati a fost de 1 persoana si ca la 20000 de oameni nevaccinati a fost de 2 persoane, extrapoland la 20 de milioane (cat spun astia ca are Romania ca populatie) rata de mortalitate ar trebui sa fie undeva la 1000 de oameni adica vre-o 2 zile cu raportarile de morti de la noi in tara! Putem sa publicam si stirile in care companiile care au creat vaccinurile nu au spus niciodata ca vaccinurile opresc transmiterea? Peste ani cand va veti gandi unde va e libertatea o sa fie prea tarziu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus