Luni,
24.01.2022
Innorat
Acum
-8°C

Cum privește conducerea FDGR coaliția PSD-PNL-UDMR: ”Sper că vom merge pe o pantă ascendentă, în sfârșit”

Cum privește conducerea FDGR coaliția PSD-PNL-UDMR: ”Sper că vom merge pe o pantă ascendentă, în sfârșit”

Paul Porr, președintele FDGR, și Ovidiu Ganț, parlamentar al minorității germane, privesc cu optimism spre noua coaliție formată în urma alianței dintre PSD, PNL și UDMR.

Dr. Porr, deși se declară dezamăgit că relațiile dintre liberali și USR-iști nu au funcționat, susține că o coaliție cu largă majoritate, așa cum este acum, era singura posibilitate de a ajunge la modificarea Constituției.

”În conjunctura dată, după eșuarea coaliției PNL-USR, singura posibilitate de a merge în continuare asta este. Sunt dezamăgit. În situația dată nu era nicio altă variantă. Fiecare recepționează aceste decizii politice în felul său, problema este ce se poate face în continuare. Șansa mare ca o coaliție cum este aceasta este să schimbe inclusiv Constituția, lucru care nu a fost posibil în ultimii ani. Nimeni nu ar fi putut, nu există o așa majoritate. Asta este la nivel teoretic, acum trebuie să vedem dacă există această intenție și ce se va dori modificat. Eu sper că vom merge pe o pantă ascendentă, în sfârșit”, a declarat Porr.

La rândul său, parlamentarul minorității germane, Ovidiu Ganț, susține că și-ar fi dorit o coaliție PNL-USR, însă vede în alianța dintre PSD, PNL și UDMR singura variantă politică pe care o avea acum România.

”Eu aș fi vrut să mergem înainte cu coaliția realizată în decembrie, anul trecut, dar greșeli politice majore ale partidelor de guvernământ au dus la ruperea acestora. În acest moment, aritmetic, o astfel de coaliție, așa cum a fost atunci, ar fi avut mari probleme. Nu să învestească guvernul, ci să-și treacă legile. Legile organice, de exemplu, în Camera Deputaților, toate au trecut doar cu sprijinul minorităților naționale la limită. Deci în situația în care suntem, practic aveam două posibilități: alegeri anticipate sau să facem această hiper-coaliție.

Eu nu cred că România își permitea luxul organizării unor alegeri anticipate în plină criză economică, sanitară și așa mai departe. Decizia a fost pentru răul mai mic, aceasta este opinia mea”, spune Ganț.

Deputatul susține că și în situația unor alegeri anticipate, am fi ajuns tot în aceeași situație.

”Cred că pericolul major în cazul alegerilor anticipate ar fi fost stagnarea haosului administrativ, până la desfășurarea acestor alegeri. Cred că și în cazul unor alegeri anticipate, tot la o mare coaliție am fi ajuns, poate doar cu alte procente. Dar tot acolo, în contextul în care nu cred că ar fi vrut cineva să facă o coaliție cu AUR. Rezultatul ar fi fost același, dar am fi pierdut timp, nu am fi putut avea ordonanțe de urgență, nu am fi avut o lege a bugetului și așa mai departe.

Regret că s-a ajuns aici, dar era singura alternativă viabilă”, a mai spus Ovidiu Ganț.

Joi, de la ora 15:00 a început ceremonia de învestire a Guvernului condus de Nicolae Ciucă la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

În Parlament, Guvernul Ciucă a trecut cu 318 voturi pentru, din totalul parlamentarilor prezenți – 444.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Sibian Nesasificat

Acum 1 lună

Ultimii sasi au devenit slugile PSD. Ultimii ani de FDGR pana cand vor ajunge la ghena de gunoi a istoriei, impreuna cu cel mai prapadit presedinte.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Heinz Joachim Flockenwald

Acum 1 lună

Nu e nimic! Peste 3 ani, noi saxonii, vom recastiga presedintia cu dl. Werner Keul! Vom pulveriza orice cintracandidat!
Raspunde

John doe

Acum 1 lună

Fodor vs "pantă ascendentă" :DDDD Fodor il face si pe condurat sa se simta mandru. Si condurat oricum este un fel de gaura neagra in istoria orasului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus