Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Protest anti-lockdown şi anti-vaccinare obligatorie cu peste 40.000 de participanţi la Viena

Protest anti-lockdown şi anti-vaccinare obligatorie cu peste 40.000 de participanţi la Viena

Peste 40.000 de persoane, conform estimării poliţiei, au participat sâmbătă la Viena la un marş împotriva lockdown-ului şi vaccinării anti-COVID-19 obligatorii, relatează Reuters, citat de Agerpres.

În urma înmulţirii rapide a infectărilor cu coronavirus, Austria a devenit luna trecută prima ţară vest-europeană care a reintrat în lockdown şi a decis în plus ca din luna februarie vaccinarea anti-COVID-19 să fie obligatorie.

Manifestanţii purtau pancarte cu mesaje precum ''Pentru mine, eu voi decide!'', ''Faceţi Austria Măreaţă din Nou'' (parafrazare a mesajului electoral 'Make America Great Again' al fostului preşedinte american Donald Trump) sau ''Alegeri anticipate'', în contextul peisajului politic austriac tulburat de demisia recentă a doi şefi de guvern.

Circa 1.500 de persoane au organizat contramanifestaţii. Poliţia a folosit spray-uri cu piper împotriva unor manifestanţi din demonstraţia anti-lockdown care au aruncat cu petarde spre forţele de ordine şi mai mulţi dintre aceştia au fost reţinuţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus