Luni,
27.06.2022
Partial Noros
Acum
27°C

Fotografii pentru vara lui 2022: Lacul lui Binder a fost terminat

Fotografii pentru vara lui 2022: Lacul lui Binder a fost terminat

La doi ani de la primul termen de finalizare a lucrărilor de amenajare a Lacului lui Binder, Primăria Sibiu a dat publicității câteva fotografii panoramice.

Faptul că lucrările la Lacul lui Binder s-au finalizat a fost anunțat pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu. ”Lucrările de amenajare s-au încheiat la Lacul lui Binder, prin urmare, vara lui 2022 ne așteaptă cu posibilități de petrecere a timpului liber dintre cele mai diverse: wakeboarding, schi nautic, paddle boarding și o atmosferă estivală la mai puțin de cinci kilometri de centrul istoric al Sibiului!”, se arată în anunțul publicat de Primărie luni seara. Prin acest anunț se face, de fapt, publicitate licitației pentru închirierea celor două spații comerciale amenajate în complex: un bar cu terasă și un magazin de articole sportive și suveniruri (detalii despre această licitație aici).

Sursa foto: Facebook / Primăria Sibiu

Investiție de 14 milioane de lei

Era luna mai 2018 când Primăria Sibiu semna primul contract pentru proiectarea și execuția complexului de agrement Lacul lui Binder cu cei de la Construcții SA, pentru suma de 10,86 de lei, cu tot cu TVA. Decembrie 2019 a fost primul termen de finalizare prevăzut în contract, termen prelungit până în august 2020. Lună în care, cu lucrările aduse la un procent de aproximativ 80%, contractul a fost considerat de ambele părți drept încheiat la termen.

Scoasă din nou la licitație, lucrarea a fost încredințată spre finalizare sibienilor de la Modular Plus (inițial subcontractori ai celor de la Construcții SA), pentru suma de 5,38 de milioane de lei, cu TVA inclusă. Contractul a fost semnat în mai 2021, având drept termene cinci luni pentru finalizarea lucrărilor și alte trei luni pentru obținerea avizelor ISCIR necesare.

Fondurile au fost alocate din bugetul local.

Peste 550 de metri de traseu de schi nautic

Probabil cel mai interesant element al viitorului centru de agrement va fi instalația de tracțiune pe cablu, care va putea fi folosită simultan de șapte persoane care doresc să schieze pe apă ori să practice wakeboardingul. Conform planurilor din proiect, traseul circular va avea o lungime de 457 de metri. Totodată, a fost amenajată și o instalație liniară, cu o lungime de 100 de metri, care va fi folosită pentru cursurile de inițiere și de către începători.

Simularea prezentată în 2017 (foto sus) și lucrările finalizate (2021)

În zona accesului principal este zona de agrement cu prima plajă artificială din Sibiu. Aici au fost cerute două terenuri de volei, dar și un loc de joacă pentru copii. Zona de plajă va fi dotată cu aproximativ 150 de șezlonguri, iar stratul de nisip va continua și sub apă. De altfel, după curățarea fundului lacului, în zona viitoarei plaje adâncimea apei a fost scăzută de la aproximativ nouă metri la 2,5 – 3 metri. 

Logo-ul viitorului complex de agrement

În fața plajei și în zona de înot a fost amplasat pe apă și un parc de joacă plutitor, destinat tuturor categoriilor de vârstă. Luciul de apă aferent zonei de agrement va fi separat de zona dedicată practicării sportului printr-o baliză de protecție.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5292

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mihai

Acum 6 luni

Se sfarseste o poveste din vremea comunistilor. Bucurie mare pentru nepotii nostri din cartier!

Raspunde

Astrid Fodor, acasa!

Acum 6 luni

Si cartierele Sibiului, proaspat reabilitate, au devenit oaze de verdeata, cu aer curat si cu o calitate a vietii demna de Viena! Multumim celui mai bun primar al Sibiului din anul 1191!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus