Luni,
27.06.2022
Partial Noros
Acum
27°C

MedLife deschide cea mai mare clinică privată din Sibiu axată pe mamă și copil, cu o investiție de 2,5 milioane euro

MedLife deschide cea mai mare clinică privată din Sibiu axată pe mamă și copil, cu o investiție de 2,5 milioane euro

Cea mai nouă hyperclinică MedLife se deschide la Sibiu. Este vorba despre cea de-a treia unitate medicală de mari dimensiuni deschisă de MedLife în oraș. Este o clinică axată pe mamă și copil, care vine în completarea Spitalului de Pediatrie, dar care are și servicii medicale dedicate adulților, precum și o secție de recuperare atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. O echipă de peste 50 de medici specialiști vor lucra cu un personal profesionist și cu aparatură de ultimă generație. Inaugurarea Hyperclinicii a avut loc la sediul de pe Bd. Mihai Viteazu 4A, eveniment la care a fost anunțată o viziune axată pe viitor.

În a șaptea zi a lunii Decembrie, MedLife, cel mai mare sistem medical privat din România, a inaugurat la Sibiu cea de-a treia unitate medicală de mari dimensiuni. Este vorba despre cea mai nouă Hyperclinică MedLife, dispusă pe 5 etaje, care se întinde pe o suprafață de 1.500 mp și este rezultatul unei investiții de peste 2,5 milioane euro. Ce înseamnă conceptul de hiperclinică a explicat Dr. Nicolae Marcu, director de sănătate și operațiuni a grupului MedLife. „Hiperclinică înseamnă să avem toate specialitățile sub același acoperiș. În acest moment în cele trei puncte de lucru MedLife reușește să acopere întreaga arie patologică pe orașul Sibiu”, a spus medicul în discursul avut la inaugurarea clinicii.

 

Evenimentul a adunat sub același acoperiș manageri ale celorlalte spitale din Sibiu, pe primarul orașului Astrid Fodor, pe vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca, pe preotul Constantin Necula, pe directorul Direcției de Sănătate Publică, Dr. Lucian Blăguțiu și mulți alți invitați importanți pentru clinică.  

Seria de discursuri a fost deschisă de medicul Paul Jurgen Porr, director medical al Spitalului European Polisano. Acesta a explicat menirea noii clinici deschise și a punctat două premiere în Sibiu. A vorbit despre gastroenterologie pediatrică, o specialitate care a lipsit până acum orașului nostru și despre faptul că noua clinică deține un RMN ultraperformant care va permite și imagini funcționale pe creier, de asemenea, o premieră pentru Sibiu.

„Grupul MedLife s-a decis să deschidă în Sibiu cea de-a treia unitate medicală de mari dimensiuni, focusată pe mame și copii, dar nu numai. Vor funcționa aici cabinete de toate specialitățile de pediatrie: cardiologie pediatrică, ortopedie pediatrică, neurologie pediatrică, gastroentorologie pediatrică, acesta lipsind până acum în Sibiu și altele. Vor lucra aici cei mai buni specialiști din Sibiu dar și din alte centre universitare. Va fi și o secție de recuperare, atât pentru copii cât și pentru adulți. Va fi de asemenea un centru de dermatologie pe care dorim să-l extindem și în chirurgie dermatologică. Aceste cabinete vor avea la dispoziție un laborator de imagistică, inclusiv un RMN ultraperformant care va permite și imagini funcționale pe creier, din nou, o premieră pentru Sibiu. De asemenea, va fi un centru de senologie, de patologie a sânului cu cel mai performant aparat de mamografie care există la ora actuală în România. Clinica va fi funcțională în câteva zile, timp în care vom face încă training personalului. Ne gândim și la viitor. Se va pune accent și pe digitalizare, pe inteligența artificială, pe telemedicină. Cu înființarea acestei clinic se umple un gol. Este o necesitate atât pentru Sibiu cât și pentru întreaga regiune. În viitor, dorim să punem accent și pe turismul medical, atât din România, cât și din străinătate”, a spus medicul Paul Jurgen Porr.

Despre importanța deschiderii acestei clinici private în Sibiu a vorbit și primarul Astrid Fodor. Discursul edilului s-a axat pe provocările unei unități medicale pediatrice, având în vedere faptul că Primăria Sibiu are, de ceva timp, în subordine Spitalul Clinic de Pediatrie. Aceasta a menționat că nu poate decât să se bucure de faptul că sistemul privat vine în completarea celui de stat.  

„Dacă mulți dintre oameni nu au realizat importanța unui sistem medical performant cred că ultimii ani, cei doi ani de pandemie care au făcut ravagii nu numai în România ci și în lume, ne-au schimbat percepția asupra unui sistem medical, iar în acest context cred că nu mai este cazul să vorbim despre cât de important este fiecare spital, cât de important este fiecare medic, fiecare asistentă, fiecare aparat, fiecare medicament. [...] Este începutul unei noi forme de turism în Sibiu. Noi suntem un oraș turistic, dar turismul medical este o altă ramură care merită să se dezvolte. Mie nu-mi rămâne decât să urez ani mulți de existență companiei MedLife în Sibiu și personalului medical succes și toți pacienții care vin aici să plece mulțumiți din acest spital”, a spus primarul Astrid Fodor.

Preotul Constantin Necula l-a adus în dar clinicii pe Sf. Nectarie, să-i protejeze pe copiii care ajung aici.

„L-am adus pe Sf. Nectarie să-l vadă copiii să se bucure și să nu le fie frică, pentru că în gestul Sfântului Nectarie este o cordialitate pe care noi nu am mai avut-o. M-am gândit să-l aduc pe Sf. Nicolae, dar el pune în ghetuțe și nu se cade să-l aduc aici unde se mai bagă și în umăr câte ceva și în mânuță. După aceea m-am gândit la Sf. Filofteea, fetița care este prăznuită azi, dar știți că moare în urma unei răni și mă gândeam că dacă ar fi avut MedLife-ul alături poate scăpa, dar ne lipsea o sfântă și atunci m-am gândit să-l închinăm pe Sf. Nectarie copiilor să-i protejeze, dar la modul în care nu-i o magie, ci o realitate”, a spus părintele.

Ultimul discurs a fost cel al managerului regional MedLife-Polisano Sibiu, Constantin Celestin. „Sibiul este un oraș extraordinar, un oraș minunat, este un oraș care merită tot ce este mai bun, de aceea noi ne-am gândit să ajtutăm ceilalți manageri de spitale. Pentru un oraș sănătos și noi MedLife și Polisano am reușit să aducem un aport prin această Hyperclinică, să completăm ce era de completat și să aducem, cum spunea și părintele Necula, să aducem puțină lumină în sufletul oamenilor”, a spus managerul în discursul său.

Evenimentul s-a încheiat cu un tur al celor cinci etaje, personalul clinicii explicând menirea făecărui cabinet în parte.

Medici de excelență din Sibiu și regiune formează echipa hyperclinicii MedLife

De noua clinică deschisă pot beneficia pacienții din Sibiu și din regiune. Aici pot beneficia, în sistem ambulatoriu, de consultații și investigații pentru 26 de specialități medicale. Pe lângă centrul pentru adulți, cu cabinete de cardiologie, neurologie, ginecologie, oftalmologie, ortopedie, endocrinologie, reumatologie, medicină internă și medicină de familie, ecografie, urologie și neurochirurgie, dermatologie, medicina Muncii, Hyperclinica MedLife Sibiu integrează și un centru pentru copii cu cabinete de pediatrie, cardiologie, neurologie, gastroenterologie și boli de nutriție, ortopedie, chirurgie, pneumologie, alergologie oftalmologie, endocrinologie. Totodată, noua unitate cuprinde și centre integrate de recuperare, diabetologie, medicina muncii, recoltare și un departament de imagistică și senologie.

În ceea ce privește departamentul de imagistică și senologie, hyperclinica MedLife Sibiu se impune prin aparatură de ultimă generație, fiind dotată cu un aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN), un sistem de mamografie cu substanță de contrast Senographe Pristina și un ecograf GE Logiq E10s cu ajutorul cărora se fac examinări, se efectuează puncții, marcaje cu marker din titan și localizări preoperatorii.

Echipa medicală este formată din peste 50 de medici, cu echipe integrate pe specialități (ginecologie, cardiologie, ortopedie, diabet, endocrinologie, neurologie ș.a.)

Hyperclinica MedLife Sibiu este situată pe Bd. Mihai Viteazu 4A și funcționează de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-20:00. Pentru informații și programări, pacienții pot accesa numărul de call center 021 9383.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Cosmin

Acum 6 luni

Felicitări!! Mult succes!!
Raspunde

Cosmin

Acum 6 luni

Felicitări și mult succes!!
Raspunde

Maria hotea

Acum 6 luni

Felicitari finantatorilor, proprietarilor si mult succes echipei de medici de la MedLife! Respect pt dl doctor Paul Jurgen Porr, cunoscut sibienilor pentru activitatea Domniei Sale si nu numai din domeniul medical.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus