Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Cum să avem o alimentație sănătoasă în perioada sărbătorilor de iarnă

Cum să avem o alimentație sănătoasă în perioada sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarnă sunt aici și toată lumea poate recunoaște un lucru - sunt câteva zile de mânacare din belșug, zile în care vom fi ispitiți cu tot felul de preparate culinare la tot pasul!

Ce îmi doresc eu de la majoritatea clienților în această perioadă? Este să își mențină greutatea și starea de bine!

Din experiență am observat că cea mai bună metodă în aceste zile este să ne păstrăm obiceiurile sănătoase sau să le aducem în viață noastră! Recomand cu căldură în aceste zile să nu ignorați mișcarea, din contră vă puteți bucura de momentele de respire, să faceți mai multă mișcare!

Puteți opta pentru o sesiune de streching, o sesiune de yoga sau orice clasă de gimnastică sau și mai simplu în confortul căminului tău te poți antrena, îți poți achiziționa o coardă și o poți folosi intens! Toate aceste lucruri combină-le cu plimbări lungi și ai să vezi că totul e sub control.

Știu că este o perioadă dificilă din cauza contextului pandemic, dar cu atât mai mult îți poți oferi șansa să îți schimbi obiceiurile, să prioritizezi mâncarea sănătoasă și mișcarea! Sunt esențiale pentru a păstra o stare generală bună a sănătății! Tot în această perioadă ai grijă de sănătatea ta mentală și adu lucruri pozitive în viața ta!

 În primul rând, nu se adună atâtea kilograme de sărbători! Foarte mulți experimentează starea de balonare și de asta se simt umflați și grași! Însă nu te poți îngrășa așa de mult în două- trei zile! Este foarte important ce faci după ce se termină Crăciunul! Din păcate unii continuă să mănânce fără limite și în zilele următoare! Astfel Crăciunul nu mai durează trei zile ci șapte! Astfel Revelionul nu mai e o  zi ci trei! Este foarte important să iți dai voie să te bucuri de tot ce te înconjoară, dar mai ales să știi să revii la stilul tău de viață anterior! Faptul că eșți balonat și te simți umflat nu reprezintă o scuză să continui cu obiceiuri proaste!

Găsește-ți zile acestea o activitate fizică în aer liber care să îți aducă plăcere! Temperaturile sunt destul de prietenoase încă, în așa fel încât te poți aventura la o alergare sau la o plimbare în ritm alert! Aceste activități de exterior le poți practica și iarnă! Te rog, nu mai privi aceste momente ca și o activitate pentru a slabi! Fă aceste acțiuni pentru distracție, să te bucuri de aer curat și să îți reduci nivelul de stres. Pot să îți fac recomandarea ca după masa de Crăciun să îi provoci pe cei dragi la o plimbare în natură!

Caută în tine și vezi ce este mai benefic pentru tine? Să respecți tradițiile culinare sau să iți respecți “normalul” tău! Înțeleg că pentru multe persoane marea prăjitureală de Crăciun este un proces în sine care aduce multă distracție, bucurie și reuniunea familiei! Dacă e așa, păstrează tradiția! În schimb dacă este o corvoadă pentru tine să faci câteva feluri de prăjituri atunci nu o fă! Stai în ritmul tău normal și totul este în regulă!

În ceea ce privește prăjiturile îți recomand să pregăteșți două, maxim trei feluri și acestea să fie preferatele tale! Nu fugi să ai cinci – șase feluri și după care să ajungi să arunci o bună parte din ele sau să le consumi pentru că îți pare rău de ele! Deci alintă-te cu ceva dulce extraordinar de gustos, pe placul tău! În cazul în care ai făcut prea mult aluat pentru prăjituri/ plăcinte nu uită că poți folosi congelatorul să păstrezi și pe mai târziu!

Lucrurile mărețe se fac cu pași mici! Dacă te-ai gândit să mănânci o felie de cozonac poate nu o termini pe toată! Puțin cu puțin se face mult!

De asemenea te rog să fii conștient și să stai departe de caloriile goale din sucuri și alcool! Fii cumpătat cu acestea și nu o să iți pară rău.... câteva calorii de aici, cu câteva calorii de acolo se adună și uite așa ne sabotează!

 Stresul vis a vis de mâncare îți poate face rău! Așa că sfatul meu este să te gândești la perioada asta ca la o perioada de răsfăț! Pentru mine este o perioada în care pot să mă odihnesc mai bine și mai mult, pot să mă bucur de cei dragi și pot să fac alegeri avantajoase!  Am suficient timp pentru mișcare!

Îți las mai jos un set de sfaturi care te vor ajută și pe tine în această perioadă!

- Nu te restricționa, mănâncă ceea ce îți doreșți!

- Nu te gândi că trebuie să slăbești, important este să te menții în această perioada!

- Dizolvă sentimentele de vină și rușine față de tine că ai făcut excese! Învață să treci peste ele, nu să stai acolo afundat în acele sentimente! Avem noi românii o vorba... “Ce a fost a fost!”

Să ai sărbători frumoase alături de cei dragi ai tăi!

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus