Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Peste un miliard de lei pentru 3000 de localități din țară. Cheltuielile trebuie realizate până la finalul anului

Peste un miliard de lei pentru 3000 de localități din țară. Cheltuielile trebuie realizate până la finalul anului

Guvernul a aprobat, vineri, alocarea, din Fondul de rezervă bugetară, a 1.029.189.000 lei pentru 3.057 de unităţi administrativ-teritoriale, în vederea asigurării cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare, care trebuie efectuate până la sfârşitul anului, anunță Agerpres.

"La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a alocat, în şedinţa de astăzi, peste un miliard de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.057 de unităţi administrativ-teritoriale", a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, după şedinţa Cabinetului Ciucă.

Potrivit unui comunicat al Executivului, suma alocată este de 1.029.189.000 lei.

"Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor judeţene şi a autorităţilor locale, prin Instituţia Prefectului din fiecare judeţ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare ale autorităţilor administraţiei publice locale, cheltuieli care trebuie efectuate până la sfârşitul anului 2021. Totodată, autorităţile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE", precizează comunicatul.

Conform actului normativ adoptat, vor primi fonduri 23 de Consilii judeţene, 59 de municipii, 205 oraşe şi 2.769 de comune.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus