Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Adrian Besoiu, Ciprian Faraon și Aura Serea îl înlocuiesc pe Eugen Iordănescu în comisia care va alege viitorul administrator al Aeroportului Sibiu

Adrian Besoiu, Ciprian Faraon și Aura Serea îl înlocuiesc pe Eugen Iordănescu în comisia care va alege viitorul administrator al Aeroportului Sibiu

La solicitarea președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, PSD, FDGR și USR au ales persoanele pe care le doresc în Comisia de Selecție a candidaților pentru postul de administrator în cadrul Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu.

Decizia Danielei Cîmpean vine după ce Eugen Iordănescu, persoana desemnată de Consiliul Județean să supervizeze electarea candidaților pentru funcția de administrator al aeroportului, este acuzat de către procurori de trafic de influență, printre altele, tocmai în acest proces de selecție.

Daniela Cîmpean amintește că e nu prima dată când le cere partidelor să se implice activ în aceste procese ale Consiliului Județean. ”Încă o dată le-am oferit tuturor partidelor care au reprezentanți în consiliul județean oportunitatea de a participa în aceste activități ale instituției. Și acum le-am solicitat să vină fiecare cu propuneri, astfel încât să nu mai există niciun fel de îndoială în privința acestui proces de selecție a candidaților”, a declarat Daniela Cîmpean pentru Turnul Sfatului.

Propunerile vor fi votate în ședința programată să se desfășoare joi.

PSD – Adrian Besoiu

Social-democrații l-au propus pe Adrian Besoiu, fost președinte interimar al organizației județene a partidului, în anul 2015.

Fost consilier judeţean, Adrian Besoiu a fost și președintele Consiliului de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri S.A., cealaltă societate a CJ pentru care s-a constituit comisie de selecție a candidaților. Besoiu are 63 de ani, este absolvent al Facultăţii de Drept Economic şi Administrativ de la Sibiu.

El a ocupat în trecut și funcția de director al Oficilului de Cadastru şi Publicitate Imobiliar și a fost director al Vămii Sibiu.

FDGR – Ciprian Faraon

Un fost liberal este alegerea FDGR. Ciprian Faraon a fost îndepărtat din organizație după un conflict cu Daniela Cîmpean.

”Am fost onorat să primesc invitația conducerii FDGR de a fi reprezentantul acestei formațiuni în Comisia de Selecție a candidaților pentru postul de administrator în cadrul Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu. 

În urmă cu câteva zile, în şedința conducerii Consiliului Județean Sibiu cu liderii grupurilor politice, s-a stabilit ca fiecare formațiune politică să propună un reprezentant/specialist în noua comisie de selecție ce urmează a fi statuată. Acest demers de transparentizare şi profesionalizare a actului de selecție a administratorilor din Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu este efectul anchetei penale, prezente, asupra modului în care, unul/unii dintre membrii fostei comisii de selecție şi-ar fi îndeplinit atribuțiile, existând suspiciunea fraudării concursului”, a transmis Faraon pe pagina sa de Facebook.

USR – Aura Serea

Propunerea USR este Aura Serea, ”o specialistă în HR și recrutare”, după cum o recomandă liderul de grup al USR, Adrian Echert.

”Noi am solicitat și reluarea procedurii pentru cei doi administratori admiși, pentru că în momentul actual este în stadiu trecut de lista scurtă, astfel încât noua comisie va alege dintre cei care sunt deja pe o lista scurtă selectată. Am primit răspuns, cererea ne-a fost respinsă, astfel că procedura nu va fi reluată”, susține Echert.

Aura Serea este Chief Talent Officer la  ”The KPI Institute”. Acesta este o organizație de cercetare specializată în performanța de afaceri care operează programe de cercetare în 12 domenii de practică.

Ea este expert în aria de Resurse Umane, consultant și practician cu peste 15 ani de experiență în Dezvoltare Organizațională și Talent Management.

Eugen Iordănescu – acuzații de delapidare și trafic de influență

Eugen Iordănescu este cercetat de la începutul lunii decembrie de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru fapte de corupție pe car ele-ar fi săvârșit prin prisma funcțiilor sale de director la Camera de Comerț și Sibiu (CCIA) și ce a de coordonator al selectării candidaților pentru funcția de administrator al Aeroportului Sibiu.

Conform deciziei judecătorilor de la Curtea de Apel Alba, Iordănescu nu mai poate reprezenta interesele județului.

Într-un comunicat de presă, semnat de prim procurorul Ion Veștemean, transmis în 8 decembrie, se arată că acesta ar fi cheltuit 830 de mii de lei din fondurile CCIA Sibiu pentru unele servicii care nu au fost prestate, ”existând o suspiciune rezonabilă că acestea au fost prestate în folosul personal al făptuitorului sau în beneficiul societății comerciale controlată de familia suspectului”, după cum se arată în comunicat.

Totodată, Iordănescu este cercetat și pentru complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență, trafic de influență, și respectiv dare de mită din poziția sa de coordonator al comisiilor de selecție a membrilor Consiliului de Administrație al societății Drumuri și Poduri S.A. Sibiu, și respectiv a membrilor din Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu Regie Autonomă, pentru perioada 2021 - 2025.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Ion Popescu

Acum 4 luni

Să înțeleg că domnul Faraon este competent doar dacă este numit? Săptămâna trecută la concursul ULBS pentru postul de director administrativ văd că nu a luat nota de trecere...
Raspunde

Un sibian

Acum 4 luni

nu cred ca se va schimba ceva in bine...!!!
Raspunde

KRAMNIK

Acum 4 luni

Chiar așa! De ce a fost dat afara Faraon din PNL Sibiu , autointitulat, partidul intreprinzatorilor. Poate ne oferă doamna Daniela o explicatie . Sau poate a fost descoperit cu un IQ dublu decât liderii lui, ceea ce e de neiertat.
Raspunde

Pro adevăr

Acum 4 luni

Faraoane, masoneria ține aproape de tine și tu de ea!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus