Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
30°C

Colegiul Goga din Sibiu are Cerc de Neuroştiinţe, dedicat celor care își doresc o carieră în medicină, psihologie sau cercetare ştiinţifică

Colegiul Goga din Sibiu are Cerc de Neuroştiinţe, dedicat celor care își doresc o carieră în medicină, psihologie sau cercetare ştiinţifică

Colegiul Național Octavian Goga a înființat Cercul de Neuroștiințe. Apropierea de neurobiologie este dedicată elevilor care își doresc să facă o carieră în medicină, psihologie sau cercetare ştiinţifică.

Cercul a fost înființat la inițiativa profesoarei de biologie Codruța Burlea. „Cursul Integrarea şi fiziologia sistemului nervos la om pentru ciclul superior al liceului îşi propune abordarea studiului sistemului nervos prin înţelegerea şi asimilarea noţiunilor, conceptelor, principiilor şi legilor specifice şi de asemenea, aplicarea lor în diverse situaţii de viaţă, asigurând astfel condiţii pentru ca fiecare elev să îşi dezvolte o personalitate autonomă şi creativă. Strategiile didactice utilizate vor orienta elevii spre activităţi de investigare a structurilor, fenomenelor şi proceselor desfăşurate la nivelul sistemului nervos.În scopul dezvoltării la elevi a competenţelor de investigare ştiinţifică şi de cercetare, procesul de predare/ învăţare/ evaluare se utilizează învăţarea prin cooperare învăţarea prin descoperire, problematizarea, experimentul etc.”, explică profesoara. 

Există şi o ofertă extinsă: cursul opţional Integrarea şi fiziologia sistemului nervos la om pentru clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a intenţionează întărirea şi aplicarea achiziţiilor de învăţare dobândite anterior la biologie, dar şi la alte discipline şi specializarea diversificată a elevilor.

Parcurgerea acestui curs vizează:

·         formarea unor competenţe superioare care să asigure dezvoltarea elevilor în viitor

·         deschiderea drumului spre progres prin familiarizarea elevilor cu noţiuni ştiinţifice din domenii de vârf cum ar fi: biologia moleculară, neurobiologia, nanotehnologia, inteligenţă artificială, cibernetica prin abordările interdisciplinare.

·         pregătirea şcolară temeinică pentru orientare în pregătirea profesională;

·         educaţia pentru sănătate a generaţiei tinere;

·         dezvoltarea în specialitate pentu integrarea optimă în viaţa activă;

Cursul este conceput într-o manieră flexibilă, care oferă profesorului libertatea să construiască demersul didactic, în cadrul fiecărei lecţii, în funcţie de propria personalitate, de particularităţile clasei şi de caracterul experimental al biologiei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Agayha Christian

Acum 7 luni

Doamna profesoara de biologie ar trebui sa invete sa faca ciorba la sotul ei. Ce scrie aici inainte de revelion este o informatie copiata din manuale vechi de biologie. Cand vezi la ce nivel scazut este invatamantul nu te mai mira nimic.
Raspunde

Maria Popescu

Acum 7 luni

Nu mai vorbiti de ciorba. intrebati daca doamna de gepgrafie stie sa gateasca tocana de coartofi cu mamaliga........
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus