Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

M-am testat gratuit la centrul de testare deschis de ULBS

M-am testat gratuit la centrul de testare deschis de ULBS

De mai bine de două luni, studenții, cadrele didactice și personalul auxiliar al Universității Lucian Blaga din Sibiu au posibilitatea de a se testa gratuit și de a se vaccina la centrele deschise special de instituție. Cum încă perioada de studenție nu s-a încheiat pentru mine, mai pot beneficia de facilitățile pe care le oferă instituția. Așa că, luni, 10 ianuarie, am mers la centrul de testare gratuită deschis la cabinetul medical studențesc din căminul numărul doi, de pe Bulevardul Victoriei. 

Am ajuns la căminele studențești luni, în jur de ora 11. În parcul din fața căminelor se plimbau câțiva studenți, care veniseră cel mai probabil să-și reia locul în cămine după vacanța de iarnă, azi fiind prima zi de cursuri din acest an. La cabinetul de testare, însă, nu era nimeni.

Am intrat în cabinet și imediat am fost rugată să iau loc. Au urmat întrebările clasice: cum mă numesc, la ce facultate și specializare sunt studentă, câți ani am și dacă am avut vreun simptom care să mă facă să mă îngrijorez. În centrul de testare deschis de ULBS, testarea se face cu teste antigenice rapide. „S-au testat ceva persoane până acum. Am avut și câteva cazuri pozitive, dar puține”, mi-a explicat medicul în timp ce mi-a recoltat probele pentru test.

După ce au trecut cele 15 minute, a venit și rezultatul testului. Negativ. Nu am avut emoții foarte mari cu privire la rezultat, dar știam că există persoane asimptomatice care pot avea virusul, acesta fiind unul din lucrurile care m-ar fi putut îngrijora. Pe lângă faptul că nu am plătit nimic, personalul cabinetului medical a fost foarte amabil. Dacă sunteți studenți ai Universității Lucian Blaga, puteți merge în continuare la cabinetul căminului doi pentru a vă testa gratuit. Atât centrul de vaccinare de la Facultatea de Medicină, cât și centrul de testare de pe Bulevardul Victoriei, rămân deschise în perioada următoare pentru studenții, cadrele didactice și personalul auxiliar al ULBS.

În total, de la deschiderea acestor centre și până la finalul săptămânii trecute, 20 de persoane s-au vaccinat la facultatea de Medicină, dintre care: 10 studenți, patru cadre didactice și șase din rândul personalului auxiliar. La centrul de testare rapidă de pe Bulevardul Victoriei s-au testat 125 de studenți, 8 cadre didactice și 30 de oameni din rândul personalului auxiliar, arătau  datele trimise de ULBS la finalul săptămânii trecute.

Programul centrelor de vaccinare și testare deschise de ULBS:

PROGRAM CABINET DE TESTARE COVID 19 (Cabinetul Medical Studențesc – Cămin studențesc nr. 2, Bd. Victoriei nr. 31):

Luni-Vineri: 08.00-14.00

Pentru testare se vor utiliza teste rapide antigen efectuate din probă de salivă. 

Detalii și programări la nr. de telefon: 0790 048 996, între 08.00-15.00.

PROGRAM PUNCT DE VACCINARE COVID 19 (Laborator Facultatea de Medicină – str. Lucian Blaga nr. 2 A, parcare interioară):

Luni, Marți și Vineri: 12.00-14.00

Miercuri și Joi: 09.00-11.00

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Jean

Acum 4 luni

No, pai daca scoala nu mai fac, macar de-astea extra activitati ... sau cum le zice! Cand s-a ajuns sa se intre cu nota 5 la facultate, ce pretentii sa ai de la ei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus