Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Bilanțul Muzeului ASTRA pe 2021: record de evenimente pentru România și Europa Centrală și de Sud-Est

Bilanțul Muzeului ASTRA pe 2021: record de evenimente pentru România și Europa Centrală și de Sud-Est

Numărul de vizitatori ai Muzeului și cel al evenimentelor organizate în 2021 în tot complexul a depășit cifrele înregistrate în 2020, anunță managerul general Ciprian Ștefan. 

În perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2021, Muzeul ASTRA a înregistrat 391.267 vizitatori/beneficiari de programe culturale. Au fost cu 77.723 mai mulți ca în anul 2020 (313.544). 

„O cifră foarte bună în contextul pandemic, o cifră care demonstrează că noi ca instituție tot ceea ce construim pentru comunitate construim într-un mod foarte organic și reușim să transmitem foarte bine un mesaj către publicul vizitator. Nu ne așteptam la această cifră și nu ne așteptam ca vizitatorii să înțeleagă că în fiecare lună se întâmpla ceva în contextul pandemic și trebuia să schimbăm regulile, structura evenimentelor și tot ceea ce înseamnă regulile de vizitare. Aceasta este până la urmă România frumoasă, care înțelege că trebuie să fim uniți ca să trecem cu bine peste această pandemie și că noi cei din cultură într-adevăr suntem în linia I”, spune Ciprian Ștefan.

Anul trecut au fost organizate peste 2.000 de acțiuni culturale, în care au fost implicați 586 meșteri și creatori populari.

„Asta înseamnă că vorbim de o medie de 5 acțiuni culturale zilnic, un record pentru România și cred că e un record și pentru Centrul și Sud-Estul Europei, în condițiile în care multe țări din vecinătatea noastră au avut muzeele închise sau acțiunile culturale efectiv au fost blocate.”

Anul trecut au fost introduse în colecția de patrimoniu peste 350 de obiecte etnografice. De asemenea, au fost atrase patru proiecte cu finanțare externă nerambursabilă, trei cu finanțare națională nerambursabilă, valoarea finanțărilor efectiv derulate fiind de un milion de lei.

Un record important a fost stabilit și în cadrul activităților educaționale, arată managerul. 23.386 de persoane au participat la 838 de activități de educație muzeală și interpretare patrimoniu. Creșterea numărului de persoane a fost de 223% față de anul 2020. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus