Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Facturi de 100.000 de euro în ianuarie, la Brukenthal. Director: Ne punem pușca-n gură și...

Facturi de 100.000 de euro în ianuarie, la Brukenthal. Director: Ne punem pușca-n gură și...

100.000 de euro au plătit reprezentanții clădirilor Muzeului Național Brukenthal pentru facturile la gaz și la curent în luna ianuarie a anului 2022. Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal, a declarat astăzi, 20 ianuarie, în cadrul unui conferințe de presă organizată în curtea Muzeului de Istorie (Casa Altenberger), că valoarea facturilor la gaz și curent pe prima luna a acestui an este de 500.000 de lei și că, dacă se va continua în acest ritm, bugetul alocat instituției se va termina până în luna mai.

Sabin Luca a explicat că, în muzee, temperatura trebuie să rămână constantă pentru a nu se deteriora lucrările. De asemenea, acesta a mai precizat că prețul mare al facturilor ar putea închide muzeul în luna mai a acestui an.

„Pe luna ianuarie am plătit gazul și curentul 100.000 de euro, adică 500.000 de lei. Avem multe clădiri, dar și așa este o cifră…Plutim și când nu mai plutim ne punem pușca-n gură și-l rugăm pe domnul Chituță să apese pe trăgaci. Oricum ați văzut că o bătrână trebuie să-și dea mai mult decât pensia pe gaz. E o treabă comună. Sunt sigur că și Muzeul Astra are sume mari de plătit și toată lumea, de fapt. Să sperăm că legiuitorul își va reveni și ne va sprijini într-un fel sau altul. În muzee, nu putem să reducem sau să ridicăm standardele de temperatură pentru că influențează umiditatea și nu este voie prin lege să facem  aceste mișcări. Trebuie să ținem temperatura constantă prin legea muzeului și normele de aplicare. Noi mergem până la final și când nu mai e, punem bomba, nu-mi dau seama ce se va face. Dacă am opri căldura, în două trei zile încep condensurile. Noi vom plăti până epuizăm bugetul. Am calculat că la aceste prețuri, în mai, când este ziua muzeelor, ar cam fi închiderea definitivă. Terminăm tot bugetul și gata. Dar nu cred că va fi atât de grav și ne vom reveni ca întotdeauna”, a declarat Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

21 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

O duamna!

Acum 2 ani

Puneti mana si lucrati daca vi frig. Mai luati o haina pe voi. Mama vostra de telectuali, ce v-as pune eu la treaba.
Raspunde

Claus

Acum 2 ani

E greu peste tot si pt toti,nu doar pt cultura sau horeca,insa cand la aceste entitati inca stau oameni care nu vor reevaluari si reorganizari e greu,si nu doar la nivel local,ci de sus de la Bucuresti,cultura nu ar trebui impozitata,de ce biserica e libera din orice punct de vedere si cultura nu? Daca la biserica totusi au lasat liber,desi Dumnezeu e pretutindeni,de ce la edificii de genul s a pus lacatul? A da,suntem un popor care oricum train din istorii televizate si nu lasate mostenire de stramosi...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Georgiana Nistorescu

Acum 2 ani

Foarte bine! Suntem romani, de ce acest muzeu are un nume strain de tara? Ar trebui sa se cheme Tudor Vladimirescu, un erou al romanilor!
Raspunde

Haur

Acum 2 ani

Ce d**** are Tudor Vladimirescu cu Sibiu. Cucoana Brukenthal a înființat Muzeul.. asa s a numit din 1817. Pe carte..fraiero

Raspunde

Je

Acum 2 ani

Am ajuns ca pe vremea lui Ceaușescu. Suferim de frig și stam pe întuneric că nu avem bani pentru facturile la gaz și curent.....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

No asa

Acum 2 ani

Statuie v-a trebuit!!!??? Acum să sară în schema sponsorii să plătească gazul și curentul.
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Oare cu banii pe biletele celor peste 2 milioane de vizitatori din 2019-2020 ce au făcut? Căt au câștigat ani de zile căruțe de bani nu au știut să pună deoparte? Un director sau ce o fi, care spune că pune bomba instituției și/sau își bagă țeavă in gura ar trebui destituit și dus de urgenta la control, cu siguranță are probleme mai mari decât plata facturilor!
Raspunde

DB

Acum 2 ani

De ce a fost desemnat Chituţă să apese pe trăgaci? S-a tras deja la sorţi? Sau miroase a uzurpare? Mă intrigă nominalizarea
Raspunde

CRISTIAN

Acum 2 ani

bănuiesc că acest Chituță îl ,, sapă,, pe Babu. Luca s-a prins de lucrătură și o spune public.
Raspunde

Babu

Acum 2 ani

Demult timp babu zice ca cel mai bun acum sicare ii va lua locul e Chituta! Și mi se pare normal! El merita!
Raspunde

Babu

Acum 2 ani

Cred ca ar trebui de urgenta omul asta, Luca, sa își dea demisia. Omul e depășit de situație, nu mai vede, h*********! Ce vreo sa mai facă? Are noroc acolo cu Chituta, Hrib și inca vreo 1.2 care ii fac treaba ca în rest e în lumea lui

Raspunde

Ioana

Acum 2 ani

Limbaj sărăcăcios, retorica puerila. Așa vorbește un director de instituție culturală? Pe fond poate are dreptate, dar limbajul asta de lemn nu cadreza cu funcția...
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

La palatul Cotroceni oare cat o fi nota de plata la intretinere.Nu de alta , dar oricum Ioha face naveta degeaba la Bucurezti
Raspunde

@@@

Acum 2 ani

Exact! La vila Lac un dormitor de 80 metri patrati si n-are parte de actiune in el... Plateste incalzirea degeaba. Oare vineri la pranz da centrala pe 15 grade?
Raspunde

Raluca

Acum 2 ani

Muzeul Brukenthal are nevoie de management, management inseamna solutii la probleme. Un Muzeu nu produce doar articole de specialitate, el trebuie sa produca bani. De ce de exemplu in curtile interioare nu se deschid cafenele sau chiar intr-o sala din interior. Inchidem Muzeul pe 24, de ce nu facem porti deschise? Sau are Muzeul un plan pentru energie regenerabila? De ce de exemplu Muzee precum Satu Mare sau al Transilvaniei din Cluj sunt active in licitatii pe infrastructura mare chiar in Moldova sau Muntenia? Ceva nu e in regula la acel muzeu, sorry!!
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Îmi pare rău că nu l-ați văzut pe acest specimen, care și-a lăsat mașina în mijlocul drumului ! Nu a fost la farmacie, ci la casa de schimb. A auzit tot vacarmul datorat lui, dar nu i-am lăsat. La întoarcere mai întâi a răspuns celor din bloc care l-au apostrofat și apoi a mers la discuții cu șoferul autobuzului. Și probabil că așa l-am găsit poliția. Un nesimțit absolut.
Raspunde

Teo

Acum 2 ani

La Palatul Cotroceni, canta cucuveaua Klaus Johannis si ai lui si-au gasit beleaua!
Raspunde

Roger

Acum 2 ani

Cu atitudinea asta, dl. director ar trebui schimbat urgent, pentru că e clar că e incompetent. Auzi la el, ne punem pușca-n gură, punem bomba... Nu, prietene! Ești acolo ca să vii cu soluții, nu cu metafore. Facturile au crescut pentru toată lumea, peste tot managerii au venit cu soluții, unele mai bunele, altele mai proaste (vezi muzeul Astra și majorarea abonamentului la 300 de lei), numai acest individ Luca vine și se lamentează la presă în loc să rezolve problema. Cum bine a spus cineva mai sus, dacă ați găsit sponsor pentru statuia lui Brukenthal, găsiți sponsori și pentru factura la gaz.
Raspunde

Cucubau

Acum 2 ani

De ce nu l tine nevasta acasa la caldura si trai bun?? Si cine l -a pus nu poate sa- l duca, ca -i dus rau,sus,sus,la munte sus la numarul trei dus.
Raspunde

Exbruk

Acum 2 ani

Putina decenta.E director de muzeu,universitar,mare mason etc,acum in suferinta.Compasiune si intelegere, dragoste frateasca nu gasim in my love Sb?
Raspunde

Exbruk

Acum 2 ani

Putina decenta.E director,universitar,mare mason acum in suferință. Intelegere,compasiune dragoste frățească nu gasim in my love Sibiu??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus