Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Doi schiori rătăciți în Masivul Șureanu, recuperați de salvamontiști

Doi schiori rătăciți în Masivul Șureanu, recuperați de salvamontiști

Doi schiori s-au rătăcit vineri în Masivul Şureanu, în zona Vârful lui Pătru, din cauza ceţii dense, a vizibilităţii extrem de scăzute şi a viscolului, fiind recuperaţi în cursul serii de către salvamontiştii porniţi în căutarea lor, relatează Agerpres

"Din cauza ceţii dense, a vizibilităţii extrem de scăzute şi a viscolului foarte puternic, doi turişti care au pornit în cursul acestei zile pe schiuri de tură au avut dificultăţi de orientare. Aceştia au dat alarma prin Dispeceratul Naţional Salvamont, cerând ajutor. În căutarea lor au pornit trei salvatori montani, aflaţi de permanenţă la punctul de lucru al Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Alba de la baza Domeniului Schiabil Şureanu", au transmis reprezentanţii Salvamont.

Aceştia au precizat că turiştii au fost recuperaţi în cursul serii de către salvamontişti, care erau echipaţi pentru orientarea în teren cu dispozitive GPS, cu rachete de zăpadă şi cu schiuri de tură, deplasându-se, de asemenea, cu snowmobile. Salvamontiştii au fost sprijiniţi cu un snowmobil de către personalul care administrează pârtiile de schi şi de un jandarm montan.

Cei doi schiori au fost transportaţi în siguranţă la refugiul Salvamont din zonă.

Sursă: Agerpres

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 539

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus