Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Infografic: Sezonul de schi de la Arena Platoș. Peste un milion de coborâri într-un sezon mai slab decât cel precedent

Infografic: Sezonul de schi de la Arena Platoș. Peste un milion de coborâri într-un sezon mai slab decât cel precedent

1.098.307 de schiori au trecut prin turnicheții de la Arena Platoș în acest sezon de schi, unul mai slab din punct de vedere economic, decât cel precedent, după cum explică Dan Gherman, general managerul pârtiei.

Pârtiile B au fst cele mai frecventate de schiori. Conform datelor puse la dispoziție de către Arena Platoș, prin turnicheții celor două pârtii de aici au trecut în acest sezon 347.229 de schiori. Pe locul secund ca și frecvență B-urile sunt urmate de pârtia D – 240.654 de intrări. Telescaunul a fost folosit de 227.861 de ori, iar pe pista E s-a trecut de 96.687 de ori.

După intrările în funcție de lunile calendaristice, ianuarie a fost de departe cea mai bună din acest sezon, cu 408.438 de intrări pe turnicheți. Asta înseamnă 37,18% din intrările din întregul sezon. Cea mai slabă lună decembrie 2021 (154.089 intrări).

”Cu siguranță a fost un sezon mai rău decât anul trecut. Numărul de clienți e în scădere față de anul trecut, mai ales că atunci nici nu aveau altă variantă decât să schieze, din cauza restricțiilor, iar anul acesta numărul clienților a scăzut. Dar cred că e o situație pe care o regăsim peste tot în România. Nu am mai văzut în acest sezon acele cozi imense la telegondole, așa cum s-a petrecut anul trecut.

În schimb, anul acesta, pe lângă faptul că am avut un număr mai mic de clienți, în plus am avut creșteri de prețuri la combustibili, energie electrică... Din păcate, nu a fost un sezon din punct de vedere economic bun. Dar a fost un an liniștit cu oameni frumoși, mai frumoși decât până acum, toată lumea s-a simțit bine, a fost un an mult mai fain. Din punct de vedere economic, din păcate nu putem spune asta”, spune Dan Gherman.

Începand din sezonul acesta în Resortul Arena Platos Păltiniș au existat două școli de schi și snowboard. Cele două, Școala de schi de la Arena Platoș și Scoala de Schi si Snowboard Paltiniș au adunat în acest sezon, în total, 10.348 de cursanți. La școala Arena Platoș au fost 8.248, iar la Școala Păltiniș - 2.100. Dintre cei prezenți la Școala de schi Arena Platoș, 75% au fost copii, spun responsabilii resortului.

Grădinița pe schiuri, la care pot participa copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani a avut 908 cursanți. Cel mai mic cursant de la școlile de schi de la Arena Platoș a fost un copil de 2 ani și 3 luni. Iar cel mai vârstnic – 78 de ani.

Citește și:

TSTV cu Andy Fazekas, acționar la Complexul Arena Platoș Păltiniș: ”Cert este că cel mai mare pas l-ar reprezenta o pârtie mai lungă”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus