Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Consilierul local sibian arestat în Dosarul defrișărilor, exclus din Partidul Verde: ne cerem scuze public pentru acest caz rușinos

Consilierul local sibian arestat în Dosarul defrișărilor, exclus din Partidul Verde: ne cerem scuze public pentru acest caz rușinos

Partidul Verde Sibiu anunță că l-a exclus din partid pe consilierul local din Gura Râului, arestat saptămâna trecută în ”Dosarul defrișărilor”. Reprezentanții partidului transmit public scuze comunității din Gura Râului și tuturor votanților săi pentru acest caz rușinos, dar izolat.

"Partidul Verde nu va tolera în rândurile sale oameni certați cu legea, care aduc prejudicii grave imaginii și principiilor partidului. Vrem ca justiția să-și facă datoria, indiferent de numele sau apartenența politică a celui care comite infracțiuni. Domnul Costel Sasu nu mai are ce căuta in Partidul Verde. Îsi va pierde calitatea de membru conform prevederilor statutului nostru. Și automat calitatea de consilier local", se arată în comunicatul remis duminică cititorilor Turnul Sfatului.

Partidul Verde anunță o evaluare serioasă a filialei din Gura Râului, pentru a evita în viitor "astfel de cazuri care nu-i fac deloc cinste.Cu atat mai mult cu cat Partidul Verde a beneficiat de o incredere mare la alegerile locale din 2020 cand a obtinut 18,9% pentru Consiliul Local".

"Ne cerem scuze public comunității din Gura Râului, tuturor votanților pentru acest caz rușinos, dar izolat", încheie cei de la Partidul Verde Sibiu. 

Dosarul defrișărilor

Costel Sasu, Dumitru Cătălin Jurca, Vasile Zav, Nicolae I. Pampu, Petru Părău, Nicolae N. Pampu, Ioan Aurel Lazăr, Nicolae Topîrcean, Ilie Vasile Câmpeanu sunt inculpații din dosarul care implică tăierea ilegală a peste 100 de arbori în comunele Gura Râului, Păltiniș și Cristian.

În ședința Tribunalului Sibiu de joi, instanța a decis ca în baza probelor administrate de procurori, patru inculpați să fie arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Este vorba de Costel Sasu, Dumitru Cătălin Jurca, Vasile Zăvoi și Nicolae I. Pampu.

Cei patru sunt acuzați de constituire de grup criminal organizat, instigare la tăiere ilegală de arbori, folosirea dispozitivelor speciale de marcat în mod ilegal, şi instigare la delapidare.

Printre aceștia se află și doi sibieni cu activitate politică: Costel Sasu și Dumitru Cătălin Jurca. Sasu este consilier local în comuna Gura Rîului, din partea Partidului Verde. ”Este consilier, vom vedea acum dacă își mai poate sau nu desfășura mandatul în continuare. Mandatul trecut a reprezentat PNL, acum a fost ales pe listele Partidului Verde”, spune primarul din Gura Rîului, Gheorghe Călin. La alegerile din 2020, Partidul Verde a obținut la Gura Rîului 18,67% din voturi, promovând în consiliul local trei persoane.

Dumitru Cătălin Jurca este un fost consilier al comunei Cristian din partea ALDE. ”A fost consilier, acum nu mai e. Eu nu știu nimic de dosarul ăsta, nu m-a informat nimeni cu nimic. Știu doar că i-a luat, mai departe de atât, vom vedea”, a declarat primarul comunei Cristian, Ioan Seuchea.

”Ei sunt lucrători silvici, chiar consilieri locali și prin interpuși conduc societăți legate de silvicultură. Nu au firme pe numele lor, pentru că ar fi incompatibili, sunt neamuri”, spun sursele Turnul Sfatului.

Mai multe detalii în materialul Consilier local de la Partidul Verde, arestat în ”Dosarul defrișărilor”. Patru inculpați sunt trimiși în arest, iar ceilalți cinci, în arest la domiciliu

foto arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Claus

Acum 2 ani

"Ne cerem scuze ca l-ati prins" Ca odata ce e in partid nu stii ce invarte si de unde are averea?Hai sa fim seriosi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus