Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Casă din Columbia construită cu susul în jos, atracție pentru turiști: Toată lumea s-a uitat la mine de parcă aş fi fost nebun

Casă din Columbia construită cu susul în jos, atracție pentru turiști: Toată lumea s-a uitat la mine de parcă aş fi fost nebun

O casă construită cu susul în jos în localitatea Guatavita din Columbia, nu departe de capitala Bogota, fascinează imaginaţia vizitatorilor în căutarea unei distracţii după restricţiile impuse de pandemia de coronavirus, informează Reuters luni, citat de Agerpres.

În interiorul casei, proiectată de proprietarul său, austriacul Fritz Schall, care trăieşte în Columbia alături de familie, turiştii merg pe tavan în locul unde în mod normal ar fi podeaua, iar piesele de mobilier se află dedesubtul lor.

''Toată lumea s-a uitat la mine de parcă aş fi fost nebun, nu credeau ceea ce spuneam'', a declarat Schall. ''Am spus 'Voi face o casă cu susul în jos', iar ei mi-au zis 'Bine, domnule, n-ai decât''.

Ideea construirii unei astfel de case i-a venit lui Schall după o excursie în Austria natală, însoţit de nepoţi, în 2015, unde au văzut o casă asemănătoare.

Deşi pandemia de coronavirus a îngreunat construcţia casei, a fost în cele din urmă finalizată la începutul acestui an, a spus Schall.

''Pandemia ne-a încetinit puţin, dar acum este gata şi am inaugurat-o în urmă cu trei săptămâni'', a mai spus Schall.

Pentru vizitatorii epuizaţi de pandemie şi de măsurile restrictive, printre care lockdown-uri şi interdicţii de circulaţie, casa cu susul în jos oferă câteva momente de detaşare.

''Am trecut printr-o pandemie, am ieşit din lockdown, îi ajută pe oameni să se bucure de un moment de relaxare'', a spus Lina Gutierrez, una dintre persoanele care au vizitat casa. 

foto Agerpres

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus