Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Focar COVID la Secția de Cardiologie. Trei angajați și șapte pacienți sunt infectați

Focar COVID la Secția de Cardiologie. Trei angajați și șapte pacienți sunt infectați

Trei focare de infecție cu SARS CoV-2 se află sub monitorizarea specialiștilor de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu. Este vorba despre o instituție publică și două secții ale Spitalului Județean Sibiu. Potrivit reprezentanților spitalului, focarele se află sub control. Cel mai nou focar a fost indentificat la Secția de Cardiologie acolo unde 10 persoane au fost infectate cu virusul SARS CoV-2.

La acestă dată, Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu monitorizează un număr de trei focare de infecție cu SARS-CoV-2 la nivelul județului Sibiu. Cel mai vechi focar este la Secția de Hematologie a Spitalului Clinic Județean Sibiu. Acolo au fost identificate patru personae infectate cu SARS CoV-2, toate persoanele făcând parte din personal. Focarul a fost instituit la data de 15 ianuarie și va fi monitorizat până în 26 ianuarie. Cel de-al doilea focar a fost identificat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Sunt couă cazuri de COVID identificate la această instituție. Focarul a fost instituit în data de 18 ianuarie și va fi ridicat în data de 27 ianuarie.

Cel mai recent focar a fost identificat la Secția de Hematologie a Spitalului Județean Sibiu. Aici sunt zece persoane infectate cu SARS CoV-2 dintre care trei sunt membri ai personalului și șapte sunt pacienți.

Reprezentanții spitalului spun că focarele sunt sub control, iar situația este monitorizată cu atenție în ambele secții.

„Referitor la focarele de Covid din secțiile de Cardiologie și Hematologie, situația este sub control. Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței medicale a demarat anchete epidemiologice de îndată ce a fost confirmat primul caz. În același timp, atât ceilalți pacienții cât și personalul sunt testați periodic pentru a identifica rapid orice altă posibilă infectare și a opri răspândirea focarelor. Pacienții pozitivi din cadrul secției Cardiologie au fost internați în secția Covid iar personalul pozitiv este izolat la domiciliu. În ceea ce privește personalul din secția Hematologie, o parte s-a reîntors deja în activitate, după perioada de izolare. Activitatea este monitorizată cu atenție în ambele secții”, a transmis Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului, pentru Turnul Sfatului.

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Ely

Acum 3 luni

Refaceti greseala"Ultimul si cel mai recent caz a fost descoperit la sectia de hematologie............"

Raspunde

Ems

Acum 3 luni

E bine ca vaccinul ajuta ca sa nu se răspândească virusul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus