Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Record la început de an: -19 grade la Sibiu. În Dumbrăveni au fost -22

Record la început de an: -19 grade la Sibiu. În Dumbrăveni au fost -22

Cea mai scăzută temperatură din acest an din municipiul Sibiu s-a înregistrat în noaptea de luni spre marți, când termometrele au arătat -19 grade. Cel mai frig din județ a fost în orașul Dumbrăveni, -22 de grade. Pentru perioada următoare meteorologii sibieni arată că vremea se va încălzi ușor și că vom avea parte de ninsori slabe aproape în fiecare zi.

„La Sibiu s-au înregistrat -19 grade, la Dumbrăveni -22, iar la Boița -15.  În perioada următoare, se va încălzi treptat de la o zi la alta, cerul va fi noros și vom avea ninsori cam în fiecare zi”, arată meteorologii de la Centrul Regional Transilvania Sud.

De joi, vremea se va încălzi treptat, iar la orele prânzului vom avea temperaturi cuprinse între 0 și 3 grade. Noaptea, temperaturile se vor menține negative. 

Meteorologii mai anunță că ninsorile nu vor fi  însemnate cantitativ, vor fi ninsori slabe, stratul de zăpadă nu va depăși 10 centimetri. Totodată, în noaptea de marți spre miercuri, termometrele vor coborî la -10 grade, la Sibiu.

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă, s-a înregistrat în  noaptea de luni spre marţi, la Topliţa, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 24,8 grade Celsius. Temperaturile înregistrate sunt obişnuite pentru această perioadă a anului, nefiind depăşite recorduri de temperatură. Valorile înregistrate marţi în Harghita sunt obişnuite pentru locuitorii judeţului, unde iernile sunt lungi şi geroase. Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1241

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus