Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Statuia dezvelită de Iohannis în centrul Sibiului, păzită noapte de noapte cu Poliția locală

Statuia dezvelită de Iohannis în centrul Sibiului, păzită noapte de noapte cu Poliția locală

De mai bine de trei luni, de când statuia celui care a fost Samuel von Brukenthal a fost murdărită cu vopsea, un echipaj al Poliției locale Sibiu o păzește de aproape în fiecare noapte. Asta deși la 20 de metri de statuie există un alt dispozitiv al Poliției locale Sibiu, care păzește sediul Primăriei, iar Piața Mare a orașului este împânzită de camere de supraveghere. Autoritățile locale au ales să nege că statuia dezvelită în septembrie de președintele Klaus Iohannis este păzită noaptea de un echipaj dedicat.

În fiecare seară, în jurul orei 23:00, o mașină a Poliției locale intră în Piața Mare a orașului. De obicei, parchează lângă sediul Primăriei, alteori lângă cel al Muzeului Brukenthal, aflat vizavi. De fiecare dată, însă, cei doi polițiști locali din respectiva mașină urmăresc să fie aproape de statuia lui Samuel von Brukenthal, amplasată între cele două clădiri amintite.

”Acel echipaj al Poliției locale are rolul de a păzi statuia dezvelită de Iohannis, statuie care a generat proteste și apoi a fost murdărită cu vopsea într-o noapte. Verificați, dacă nu credeți”, a fost informația furnizată încă de anul trecut redacției Turnul Sfatului. A urmat confirmarea informației din partea mai multor angajați ai Poliției locale, după care discuția cu unul din polițiștii locali care a și stat și stă de pază la statuie. ”Statuia este păzită în fiecare noapte. În fiecare seară mașina intră în Piața Mare. Există grafic de patrulare pentru statuie, care nu este dat publicității. Eu dacă vorbesc, sunt dat afară. Și eu am făcut de pază la statuie”, ne-a fost reconfirmată informația.

Statuia este păzită de un echipaj dedicat chiar dacă lângă se află sediul principal al Primăriei Sibiu, păzit de alți polițiștii locali, iar Piața Mare unde a fost amplasată statuia este supravegheată de numeroase camere video (o parte instalate înaintea summit-ului european din primăvara anului 2019).

Statuia a fost dezvelită în cadrul unei ceremonii la care a participat președintele României, Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului

Nu și nu!

Poliția locală Sibiu nu comunică oficial decât prin intermediul Primăriei Sibiu, în subordinea căreia se află acest serviciu. ”Statuia lui Samuel von Brukenthal amplasată în Piața Mare nu este un obiectiv de pază pentru Poliția Locală”, au răspuns reprezentanții Primăriei la solicitarea Turnul Sfatului de a descrie rațiunea utilizării unui echipaj pentru paza unei statui, persoana sau persoanele care au solicitat și decis acest lucru și opinia primarului față de această situație.

Potrivit răspunsului, singurele obiective păzite de polițiștii locali sunt cele ale Primăriei: adică sediul din Piața Mare, cel de pe bulevardul Victoriei, cel de pe strada Turismului, cele din Piața Mică (nr. 22 și 25) și fostul depozit de muniție din Pădurea Dumbrava.

Răspunsul autorităților a fost formulat chiar dacă am arătat că informațiile referitoare la paza statuii au fost verificate. Prin urmare, am revenit la acest răspuns cu o nouă solicitare, căreia i-am atașat și fotografii cu echipajul care păzește statuia. Fotografii realizate și anul trecut, dar și anul acesta. Și la unsprezece noaptea, dar și la unu jumătate dimineața, în zile diferite. Fotografii realizate de redactorii Turnul Sfatului și în care apare mașina Poliției locale Sibiu din care este păzită statuia de către doi agenți.

”Mașina Poliției Locale face parte din dispozitivul de asigurare a ordinii și liniștii publice în zona centrală și este staționată în zona Pieței Mari pentru a interveni cât mai rapid în cazul unor eventuale incidente în zona centrală”, a răspuns conducerea Poliției locale prin intermediul Primăriei. 

Răspunsul continuă cu o aluzie. ”Spre exemplu, la finalul anului trecut a avut loc o spargere în sediul unei instituții mass-media din zona centrală, iar polițistul local a intervenit rapid, fiind staționat în zonă, și l-a reținut pe făptaș”, formulează autoritățile. Aluzia face referire la pagubele produse de un cetățean băut bine, care în decembrie anul trecut a spart mai multe uși și geamuri, inclusiv în clădirea în care redacția Turnul Sfatului își are birourile (bărbatul a fost prins după ce a părăsit clădirea redacției și după ce a provocat și alte pagube).

Am apelat la un alt polițist local cu experiență, pentru a ne dumiri dacă suntem sau nu purtați cu vorba. ”O astfel de explicație este insultarea inteligenței. Nu se merge cu mașina de intervenție prin Piața Mare. Nici să trecem din Piața Mare în Piața Mică nu se poate, că nu avem loc cu mașina. Despre ce explicații serioase putem vorbi?”.

Restul zonelor de patrulare - secret

Am rugat autoritățile locale să comunice numărul de echipaje care patrulează sau asigură intervențiile pe timp de noapte în municipiul Sibiu din partea Poliției locale, pentru a înțelege dacă orașul își permite să aloce o echipă pentru paza unei statui. Astfel de informații, însă, nu sunt destinate publicității. ”Modul de dispunere a patrulelor de Poliție Locală în cadrul dispozitivului de asigurare și menținere a ordinii și liniștii publice sunt prevăzute anual, prin Planul de Siguranță și Ordine Publică al Municipiului Sibiu, document întocmit de către Comisia Locală de Ordine Publică și aprobat prin hotărâre a Consiliului local. Acest document nu este destinat publicității. Menționăm că, potrivit prevederilor  art. 12, lit a) din Legea 544/2001, informațiile din domeniul apărării naționale și siguranței publice sunt exceptate de  la accesul liber al cetățenilor la informațiile publice”, au răspuns autoritățile locale. 

O statuie cu istorie

Dezvelită în 11 septembrie 2021 de către primarul Sibiului, Astrid Fodor, alături de președintele României, Klaus Iohannis, statuia lui Samuel von Brukenthal a generat o serie de discuții publice, stârnite în special din afara Sibiului. O săptămână mai târziu, fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, și solista Veta Biriș au fost printre liderii celor aproximativ 200 de participanți la un protest declarat împotriva amplasării acestei statui, eveniment în care mesajele preoților antivacciniști s-au împletit cu cele ale protocroniștilor.

După aproximativ o lună (pe 9 octombrie 2021), polițiștii locali au alertat Poliția Sibiu referitor la faptul că statuia a fost vandalizată cu vopsea cu două ore în urmă (în jurul orei șase dimineața). Statuia a fost curățată în 90 de minute, iar două zile mai târziu Poliția Sibiu anunța că l-a identificat și amendat cu 500 de lei pe cel care a aruncat cu vopsea: un bărbat de 37 de ani, din Sibiu.

Reprezentanții Muzeului național Brukenthal – cei care au dus la bun sfârșit proiectul amplasării statuii la 300 de ani de la nașterea fostului baron – au declarat pentru cititorii Turnul Sfatului că ei nu au solicitat administrației locale ca statuia să fie păzită.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

48 comentarii

Liviu

Acum 2 ani

Pazim statui pentru un popor de inculti si habotnici...
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 2 ani

O fi ceata ta,cea care a pus tinicheaua fara dezbatere publica.Mi-e sila sa scriu asa ceva de genul,'ba p-a ma-atii' dar ma scarbeste aroganta unor panglicari poleiti.Al meu popor nu e,cu siguranta.Ca avem si cateva uscaturi,asta e,ca-n padure.Dar mai am si alta dilema...De ce cuvantul 'pazim'???Saxoane,tu esti mai???In loc sa faci programele fantoma promise, te tzii de postari inutile????
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@Cristian

Acum 2 ani

Cu răspunsul tău tocmai îi dai dreptate la ce zice de inculți și habotnici
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 2 ani

Bre flamandule(din Flandra,nu nepapat),saxonule aci duntz- boboleru,nu-i asa ca nu potzi explica decat cu atacuri la persoana? Limiteaza-te la platitudinile tale traditionale,obisnuit de plictisitoare mai bine...de pilda eternele..haur, la vale,valoare,in catun...si cam atat.
Raspunde

Noaptea mintii

Acum 2 ani

Cu alte cuvinte un echipaj de militieni x 3 schimburi, adica 6 oameni sunt platiti din banii nostri doar pentru a pazi bucata aia de fier ! Ce administratie e aia care dispune paza 24 din 24 a unei statui? Cat insumeaza 6 salarii de militian irosite anual ? E atat de absurda si penibila situatia incat pana si geniile din primarie isi dau seama – negand evidentul cand au fost intrebati. Daca administratia era de buna credinta si in slujba sibianului ar fi avut decenta sa faca o dezbatere publica asupra oportunitatii dezvelirii statuii asupritorului de iobagi romani, numit brukenthal. A mai observat cineva asemnarea urmatoare: robotul de la cotroceni cand era primar in burg,nu primea audiente. pensionara actuala nu primeste audiente. In aroganta sa, baronul de fier nu primea in audienta reprezentantii iobagimii romanesti in sec. 18.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gheo

Acum 2 ani

la vale habarnisule
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 2 ani

cântă la altă masă, haure
Raspunde

Cetatean xyz

Acum 2 ani

pazitul unei statui pare sa fie cel mai complex lucru pe care il poate face politia locala. Vorbesc foarte serios. In toata clica aia nu stiu daca sunt 3 sinapse.
Raspunde

Mircea

Acum 2 ani

Va dati seama cum sa se pangareasca stramosul prezidentului turist... Ce minciuni mai trage politia...
Raspunde

Calo

Acum 2 ani

Statuia nu are ce căuta acolo .Locul ei e langa poartă muzeului.
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Nu la poarta, in incintă undeva....cine viziteaza muzeul o poate admira in toata splendoarea ei si asa se rezolva si cu problema costurilor legate de curatare, paza etc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@martoaga

Acum 2 ani

ba e exact la locul potrivit pentru cineva care a contribuit să fie o mare diferență între Sibiu și Teleormanul tău
Raspunde

@@martoaga

Acum 2 ani

Teleorman este un judet, arianule de Glamboaca!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@@@martoaga

Acum 2 ani

Și Sibiul e județ, haure
Raspunde

POPA

Acum 2 ani

Amplasament prost,da senzatia de fieraraie in drum,conceptual ca un supermarket de cartier care vrea sa epateze!
Raspunde

Politia locala

Acum 2 ani

Eu propun desfiintarea politiei locale. Este prost pregatita, nu cunoaste legile, abuzeaza de putere si consuma degeaba bani din bugetul Sibiului. Cat despre statuie, ce sa spun? Asa erau pazite simbolurile cotropitorilor si acum 200-300 de ani, cu soldati cu arma in mana. Se vede clar cat de iubiti erau de popor cotropitorii, la fel ca si acum.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dani ocna

Acum 2 ani

salarul de la primarie a unui politist local e de 3500 eur(EUR)luna-media din banii sibienilor
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

invers calu' : sunt atât de mulți venetici inculți, încît trebuie să ne apărăm valorile de ei.
Raspunde

Danut

Acum 2 ani

@ Aci Dutu. Da ce, tu esti venit la vale calarind o roata de cascaval, tocmai din Saxonia de vorbeti de "apararea valorilor" strainilor de neam? De aia "aparati" voi pe toti homosexualii, pe elgebetisti si mai nou, pe toti dezaxatii si bolnavii mintal. Va aparati "valorile".
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

băi Danut, văz că ești greu de cap, deci: noi sibienii trebuie să ne apărăm valorile față de voi veneticii needucați și inculți care vați aciuat pe-aici. nu știu ce tot perorezi de legebetei și cine-i apără, da ai luat-o rău prin ceapă.
Raspunde

Stanciu

Acum 2 ani

Primaria, va rog puneti cate o statuie si in Lazaret si la gara si pe strada Abatorului si in Turnisor. Poate asa nu ne mai da nimeni in cap. (ce sa mai zic de siguranta din zona podurilor peste calea ferata din Terezian - Str Lunga si de pe Cal. Surii Mici; Ati facut poduri peste acoperisul caselor, ti-e frica sa treci noaptea la pas atat pe sub pod cat si pe el. Ati nenorocit oameni in zonele alea)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aliana Vingarzan

Acum 2 ani

Sibiul este un oras romanesc, faurit cu sudoarea si sangele strabunilor nostri! Sibienii nu suntem de acord cu acea statuie care ne jigneste stramosii si neamul nostru cel romanesc! Se impune de urgenta inlocuita cu statuia unui erou national al tuturor romanilor- Tudor Vladimirescu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rosu

Acum 2 ani

D-le Deleanu, ce urmariti cu asemenea articole? Ce treaba are cel care o dezvelit-o de trebe amintit in titlu? Cand statuia o fost vopsita, unii strigau ca unde o fost jendarii. Acum, ca di de sunt acolo. Io propun ca si pe timp de zi sa fie unu acolo sa alunge porumbeii, ca nu cumva sa faca treaba mare pe capu guvernatorului. PS: Dupa mine, statuile nu-si mai rostul in ziua de azi, indiferent pe cine reprezinta.
Raspunde

Horia, Cosca si Crisan

Acum 2 ani

cum ce treaba are? ca doar nu "oamenii de afaceri" din Valcea or fi initiat si realizat ( la limita legii sau dupa limita legii, avand in vedere ca autorizatia de constructie nu era publica la primarie, la momentul dezvelirii hâtrului ) abjectia asta de statuie. ci ficusul de la cotroceni
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 2 ani

bine bă Cosca, ia învață tu să scrii corect numele eroilor pe care, maramite, îi venerezi
Raspunde

Muresan

Acum 2 ani

Uite pe ce se duc banii contribuabililor! Daca m-ar ataca cineva pe strada, politia locala s-ar face ca e in concediu, dar pazesc oroarea aia de statuie ca sa nu fie pangarita de vreun pesedist fanatic...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

da pe ce te bazezi haure? te-a atacat cineva c-o pungă de lidl cu vopsea și n-a intervenit poliția? da tu ai curaj să umbli pe stradă cu intelijența ta?
Raspunde

@Aci Dutu

Acum 2 ani

Bai, stim ca esti fraier (ceea ce inseamna de 2 ori prost) si te rugam : nu mai semnaliza!
Raspunde

Stanciu

Acum 2 ani

Mesajul meu iar nu e validat. Bun....
Raspunde

Newman

Acum 2 ani

Se antreneaza politia pentru cand se intoarce VKI la Sibiu si trebuie sa-i pazeasca pe amandoi !!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 2 ani

sperăm să te fi întors la tine-n cătun pe atunci
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dana

Acum 2 ani

Nu citesc nici articolul, nici probabil comenrariile dementiale, neascunse. Dar spre cultura generala a scribilor, statuia este intre primarie si Muzeul Brukenthal. Daca tot trancaniti, nu strica un pic de cultura si informatii. Fi-var rusine!
Raspunde

@dana

Acum 2 ani

Invata sa scrii draga, pe urma rusineaza-ne! Se scrie: fi v-ar!
Raspunde

Dan

Acum 2 ani

sa presupunem ca un salariu de "politist" tinde spre circa 7 mii de lei brut lunar = circa 1500 euro rotunjit. 1500x6 politisti (3 schimburi cum zicea cineva mai sus) =circa 9000 euro lunar. 9000x12luni = 108.000 euro aruncati anual pentru paza luceafarului de tinichea, sa nu mai fie pangarit cu acuarele si sa nu mai faca reclama gratuita la Lidl !! sa iasa fodor sa ne zica din nou ca de fapt salariile agentilor nu sunt platite din banii nostri, ci tot de oamenii de afaceri din sud care au platit si ferul de pe soclu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dandana

Acum 2 ani

@Dan Cât de habarnist (sau ticălos) să fii ca să calculezi salariile polițiștilor pentru apărarea statuii, când patrula aia este în Piața Mare de cel puțin zece ani! Nu păzesc statuia, berbecilor, păzi-v-ar pe voi aghiuță ...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

Fff nasol pt animalu ala cu punga lidl, reprezentant shoshocean. El si colegii lui de la haur+ciuma psd aveau planificata o alta iesire nervoasa asupra fierului si acum cei 2 polițiști si jumătate le dau planurile peste cap. E bine asa, cel puțin un timp pana cand animalele se civilizeaza sau se duc îndărăt de unde-au venit. Eu v-am mai spus, daca dati punga lidl in statuia aia, atunci obligatoriu trebuie s-o dati si la următorii "invadatori ai neamului românesc" : Conti, Snr, Marquardt, etc, Lidl, Auchan, Carrefour, Profi, Malluri, Omv, Mol, etc, apoi pe marci auto - mercedes bmw audi porsche kia toyota.. logan, x-uri, quatro-uri, amg-uri, hibride si ce vreti voi. Eon gaz, brd ing, uber, bolt boeing cocacola, Windows apple, microsoft, iphone samsung, etc, etc. Sa mai scriu? Pai daca e sa fim oameni serioși si sa dam punga pe statuia baronului, haideti sa dam si pe muzeul din spatele ei, apoi haideti sa dam si la cotropitorii de mai sus da? Partea interesanta ar fi insa ca mulți din cei "pro punga lidl" lucrați ca angajati cu CIM la companiile "străineze" menționate mai sus... :)

Raspunde

Danut

Acum 2 ani

Dar de cearneala USR-istilor nu spui nimic, Barnica? Voi astia extremistii marxisti sunteti de o rea vointa incredibila. Sunteti de-a dreptul indraciti. In ce priveste toate firmele insirate degeaba, nu te mai desfa la prohab ca te trage curentul. Orice produs este platit de cei care il cumpara, de cele mai multe ori la supra-pret. Ce sa iti povestesc, ne fac un serviciu deosebit Carrefour sau Auchan ca ne vand mancare cu salmonela la pret de trufandale. Iar multinationalele tale, domnule tefelist, te platesc la pret de mana de lucru ieftina, ca pe un sclavete ce esti. Dar pentru tine nu conteaza. Important este sa te umfli in pene sa iti ciugulesti frimiturile din plama stapanului si sa scuipi vartos, cu ura pe restul romanilor care nu iti recunosc si apreciaza "valoarea".
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

Dănuț, n-am calcat vreodată in vreun sediu de partid, n-am facut si nu voi face parte din politica si deci din vreun partid sau mișcare de care vrei tu. Am mai zis asta in comentariile mele. N-am stăpâni si nu lucrez nici pt aia înșirați de mine si nici pt altii din afara Sibiului, n-am nici un fel de colaborare cu vreo multinaționala si nici nu intenționez. Posibil deci ca tu sa fi sclavetele :) Am insa logica destul de buna si bun simț. Da, desi iti repet ca n-am vreo treaba cu usr sau oricare alt partid, despre ciuma rosie si despre acești descreierati de la aur, n-am cum sa am vreun cuvânt de lauda, tu fiind membru activ la ei te-ai atacat si te inteleg. Iti dau o mica temă insa, mai citește o data ce am scris si ia-o logic, mai fara ură, lăsând deoparte orice fel de idioțenie legata de marxism sau politica, si-o sa vezi ca e exact cum am scris. Daca esti anti nenorocita aia de statuie si ești pro mizerii gen pungi cu vopsea, atunci te afli in eroare grava, mai ales ca tu acum tastezi pe un android, apple sau windows.... asa ca las-o mai usor :) Succes.
Raspunde

Danut

Acum 2 ani

Ei, lasa musiu, ce, care va sa zica nici usturoi n-ai mancat nici gura nu iti pute. Logica si bunul simt de USReu le cunoastem si noi, nu ne mai prostiti asa ca la votul trecut. Cunoastem si dubla masura cu care "judecati" si cunoastem si lipsa oricarei etici pentru a va atinge scopurile murdare. Spui tu ca nu esti USReu, dar Ciolo-Barna iti iese pe gurita la fiecare cuvintel, mancate-ar tata de baiat destept si smeker ce esti. Nici securistii nu erau "securisti" daca ii intrebai, da te turnau si te bagau la bulau cum ziceai ceva de alimentare goale. Asa si tu, nu esti, nu esti, da o vari mereu pe la spate fluierand. Mama voastra de spalatei pe creier si ideologi marxisti ce sunteti. Va dati 'telectuali si umblati cu chilotii'n vine. Ia spune repede, unde ai ascuns calimara cu cerneala, ca tot spuneai tu de "animalu ala"?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

Daca imi citeai comentariile aici pe TS, ai fi stiut de multa vreme ca nu sunt membru de partid si ca n-am lucrat vreo secunda la stat. Mai mult de atat in ce te privește nu o sa iti mai răspund ca e pierdere de vreme, in plus n-am niciun cunoscut care sa fie fan aur si deci chiar nu stiu nici cum sa te abordez si nici la ce sa ma aștept de la genu de om care se duce sa se înscrie într-o organizație de tipu asta. Desi simion îmi e la fel de antipatic ca cei de la conducerea usr, treaba cu cerneala e de prost gust, dar pt ca tara e plina de golani si interlopi, si de analfabeti, da, se întâmplă, asa cum si treaba cu punga lidl eu tot acolo am incadrat-o din prima clipa. Acum tu, ca membru aur si dupa patania cu cerneala, ar fi trebuit sa înțelegi mai bine punctu meu de vedere cu acea punga lidl, da n-ai înțeles-o, in loc sa citesti mai bine si sa cugeti măcar un pic, te-ai repezit si ai dat-o in aberatii cu barna si cu securistii, soros si multinaționale.. Succes asadar.
Raspunde

Danut

Acum 2 ani

Uite smekere cum stau treburile: Putin imi pasa de comentariile tale precedente. Dupa ce scrii si dupa ideile ciolo-barniste pe care le ai, faci parte din protipendada marxista ideologic a tefelistilor si trotinetistilor USR-isti, cu job in multinationala si fite de IT. Voi astia care ati fost spalati pe creier dupa tiparul "omului nou" sunteti facuti pe acelasi calapod. Pun pariu ca esti elgebetist, globalist, vaccinist (probabil vaccinat si cu doza 14) mascat din cap pana' picioare si urasti orice notiune care include cuvantul national. Dupa cum scrii, cu siguranta esti cu serviciul pe aici. Degeaba incerci sa faci legaturi subtile intre PSD si AUR, ca nu tine. Realitatea ideologica este evidenta. Ai tai, marxistii, USR-istii si PSD-istii sunteti conectati ideologic, ombilical. Adica va trageti din aceeasi ma-ta. Mai nou si PNL-ul a intrat in pat cu dusmanul, adica exact cu ciuma rosie pe care o injurati cu nesat acum ceva vreme. Singurul partid care se opune ciumelor marxiste este AUR. Oricat ati vrea voi sa o dati la intors. Si nu, nu sunt membru AUR, nu am nici o afiliere cu ei. Sunt doar un simplu roman cu drept de vot, care va vota AUR in loc de mizeriile USR, PNL, PSD...
Raspunde

No name

Acum 2 ani

@Danut, as fi vrut sa dau mai mult de 1 like!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@Sibian SB

Acum 2 ani

dacă tot te-ai apucat să le faci listă, pune și Sigerius, Bieltz, Teutsch și Aaron, că dacă rămân cărțile, muzeele și instituțiile de învățământ, tot n-ajungem ca teleormanul lor
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@Danut

Acum 2 ani

bei Danut, ce tot bagi fake-uri cu usr? diversiunea de a acuza de apartenență politică tipică secu, și continuatorilor pesedache și haur. hai danut, că am o capră și-un căluț ...
Raspunde

Gheorghe

Acum 2 ani

Dupa mine, politia locala ar trebui alocata pe cartiere, adica sa ai constant 2 masini care patruleaza in cartiere nu care stau in centru si nu fac nimic. Cat despre paza statui... e aiurea. Sunt camere, mai e si o urma de bun simt in oras, putin da mai e!
Raspunde

Stefi

Acum 2 ani

:)))) asta chiar e o stire simpatică, m-a facut sa rad. Va dați seama cum a dat ordin Asteroid Fodor să fie păzită statuia ca sa nu mai fie alte "incidente" :))) Nu e vina poliției că sunt ăia de sus proști cu spume.
Raspunde

Bambolero

Acum 2 ani

tu râzi ca proasta-n .... știi vorba aia de pe la noi
Raspunde

@bambolero

Acum 2 ani

Esti un marlan si un misogin! Needucatule!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus