Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Ministrul Mediului: În România există, conform specialiştilor, peste 4.000 de exemplare de urs

Ministrul Mediului: În România există, conform specialiştilor, peste 4.000 de exemplare de urs

România are în prezent peste 4.000 de exemplare de urs, acest număr fiind avansat de specialişti, a declarat joi, la Braşov, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, care a menţionat că în lunile următoare se va face o evaluare privind populaţia de urs.

"Am auzit azi o părere exprimată de specialişti - 4.000 şi ceva de exemplare la nivel naţional. Nu avem o evaluare la zi, vom face una în primăvară. În urma creşterii populaţiei, ursul s-a extins în judeţe în care nu a mai fost văzut, nu au mai fost pagube, a ajuns în sudul ţării, la Galaţi, Craiova. (...) Analizăm împreună cu specialiştii să găsim o soluţie", a afirmat ministrul cu ocazia prezentării proiectului "Life for bear - Conservarea populaţiei de urs brun din România".

Conform managerului de proiect, Raul Jurj, densitatea cea mai mare a populaţiei de urs la nivel de judeţ este în Covasna - peste 18 urşi pe 100 de kilometri pătraţi. Din punctul de vedere al habitatelor, cea mai mare densitate este în municipiul Braşov şi în zona din jurul acestuia, de un urs pe kilometru pătrat, scrie Agerpres.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 921

Comentarii

2 comentarii

L

Acum 1 an

Dupa 89, statisticile stabileau 7000/ 8000 exemplare deja sa ajuns la 4000.....urat, in curand nu va mai ramane nimic datorita densitatii de vanatori din Jud. HR pentru care Ministrul Mediului face atata lobby.
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Cred ca e o cifra mult sub-evaluata. In 2019 acelasi minister declara ca sunt mult peste 6000. [https://www.shtiu.ro/cati-ursi-mai-sunt-in-romania-cati-ursi-ar-trebui-sa-fie-66140.html]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus