Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule, a anunţat ministrul Mediului

Municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule, a anunţat ministrul Mediului

Autorităţile pregătesc un program de finanţare prin care municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule, dezvoltând astfel infrastructura locală de colectare separată a deşeurilor, a anunţat ministrul mediului, Tanczos Barna, relatează Agerpres

Potrivit acestuia, prin PNRR există fonduri pentru finanţarea a peste 13.000 de astfel de eco-insule.

Ministrul Mediului şi preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Fulop Lorand, au participat, marţi, la o întâlnire în format online cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România.

"Înfiinţarea mai multor parcuri naturale urbane, achiziţia de microbuze electrice şi amenajarea pistelor pentru biciclete au fost subiectele cele mai importante abordate azi (marţi, n.r.) în cadrul întâlnirii în format online cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România. Împreună cu preşedintele AFM Fulop Lorand am discutat despre pregătirea programelor de finanţare din Fondul pentru Mediu şi despre cele finanţate din PNRR privind gestionarea deşeurilor şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Pregătim un program de finanţare prin care municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule, dezvoltând astfel infrastructura locală de colectare separată a deşeurilor. Prin PNRR avem fonduri pentru finanţarea a peste 13.000 de astfel de eco-insule", a scris ministrul Mediului pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, acesta a arătat că, pentru eficientizarea Programului Sisteme Fotovoltaice 2022, primăriile se vor putea implica în analizarea dosarelor depuse urmând să fie simplificată procedura de aplicare, pentru a facilita accesul beneficiarilor la program.

"Scopul ministerului este să ajute şi să sprijine autorităţile locale în eforturile lor ecologice. Pregătim un program pentru finanţarea montării panourilor solare pe acoperişuri de bloc şi punerea în funcţionare a acestora. Surplusul de energie astfel produs ar fi folosit de municipalitate, de exemplu pentru iluminatul public, iar asociaţiile de proprietari ar fi compensate", a mai precizat Tanczos Barna. 

Sursă: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 901

Comentarii

3 comentarii

Ce gluma buna, Sibiul si proiectele unde e de munca

Acum 2 ani

primaria Sibiul n-are timp sa se ocupe cu intocmirea de proiecte pentru care sa primeasca bani moka de la centru. Suntem prea aroganti si prea incompetenti. Mai bine facem parcuri din banii nostri. Cat despre intermedierea de fotovoltaice intre AFM si cetateni..... Va mai curge multa apa pe Cibin pana sa se asa asta. Cum adica sa ajute primaria cetateanul??
Raspunde

Birtu

Acum 2 ani

Oamenii care se fac ca muncesc vor primii mai multi bani la salariu,dar ce ramane dupa munca lor nu se vede nimic. daca asteptati ca autoritatile sa face ceva in folosul comunitatii veti fi profund dezamagiti,cei care vor beneficia vor fi unii si aceiasi, care ne privesc de sus pe restul cetatenilor. Aceleasi gastii isi impart suprematia si banii.
Raspunde

Newman

Acum 2 ani

Sa ia modelul din Corea de Nord unde iluminatul stradal este cu panouri fotovoltaice si lampi led. PS. nu am gesit este vorba chiar de Corea de Nord.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus