Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
5°C

Sibienii de la E-an-na, în a doua semifinală Eurovision. „Ne încurajează reacția publicului”

Sibienii de la E-an-na, în a doua semifinală Eurovision. „Ne încurajează reacția publicului”

Trupa sibiană E-an-na a trecut în a doua semifinală a Eurovision, în urma voturilor publicului. Cele mai bune 20 de melodii s-au calificat în semifinală: 15 au fost alese de juriul iar 5 au fost pe placul fanilor care au avut posibilitatea să le voteze online. Printre cele cinci alese de fani se află și piesa „Malere” cântată de E-an-na în colaborare cu Bogdan de la Vâcea.

Andrei, vocalistul de la Ea-an-na, spune că susținerea publicului îi bucură enorm și că se pregătesc pentru pasul următor. Semifinala Selecției Naționale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi pe TVR+, de la ora 21.00.

„Ne așteptam la o susținere destul de semnificativă, dar în niciun caz la peste 10.000 de oameni care să voteze pentru noi. A fost o susținere extraordinară și le mulțumim tuturor. Acum ne pregătim pentru semifinala de mâine. Ne încurajează reacția publicului și sperăm să ducem mai departe ce am început”, a declarat Andrei pentru Turnul Sfatului.

Formația sibiană E-an-na anunța la mijlocul lunii ianuarie că, în urma calificării în preselecții, va participa la selecția Eurovision România, organizată de SRTv. Piesa aleasă pentru participare se numește „Malere” și a fost lansată toamna trecută, în colaborare cu Bogdan de la Vâlcea. Piesa face parte, alături de alte cinci, dintr-un mini-album prin care membrii trupei și-au propus să aducă „un gram de toleranță” între două genuri de muzică total opuse, folk metal și manele.

„Cum piesa pe care am lansat-o în toamnă, Malere, a prins destul de bine la public față de ce am lansat până acum, am constatat că se încadrează și în regulile concursului, una dintre ele fiind ca piesa participantă să fie lansată după 1 septembrie. Am trecut de preselecții și acum așteptăm cu emoții selecția propriu-zisă. Lucrăm foarte mult și ne dorim să câștigăm. Nu avem nicio secundă liberă din aceste săptămâni premergătoare. Cu siguranță, și dacă nu vom câștiga, publicul va fi încântat, iar acest lucru este tot un câștig până la urmă”, spunea Andrei, vocalistul trupei E-an-na pentru Turnul Sfatului.

E-an-na a mai reprezentat cu succes România şi în trecut, obţinând în 2017 locul 2 la concursul internaţional Wacken Metal Battle, unde trupa a impresionat un public de 8000 de oameni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus