Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Ministrul Sănătății: Când va fi o descreştere constantă în secţiile de terapie intensivă, putem să ne gândim la ridicarea anumitor restricţii

Ministrul Sănătății: Când va fi o descreştere constantă în secţiile de terapie intensivă, putem să ne gândim la ridicarea anumitor restricţii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că Guvernul ar putea analiza ridicarea anumitor restricţii în contextul pandemiei atunci când în România se va înregistra un trend constant descrescător al numărului de persoane internate în secţiile de terapie intensivă.

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă autorităţile au în vedere o perioadă de timp de evaluare a pandemiei care să ducă la noi măsuri de relaxare.

"Noi ne-am detaşat de la numărul de cazuri şi de la rata de incidenţă, cum au făcut majoritatea ţărilor din UE. Aţi remarcat ţări care, în ciuda faptului că au numeroase cazuri, au relaxat măsurile. Luni, când am făcut conferinţa aceea de presă la Ministerul Sănătăţii, am venit şi cu nişte exemple punctuale, de exemplu Danemarca, şi vedeaţi acolo că numărul de cazuri la terapie intensivă era mic. Vom face acelaşi lucru şi când vom avea un trend descrescător constant în secţiile de terapie intensivă şi, eventual, vom atinge o anumită limită, să spunem 50% din capacitatea alocată, putem să ne gândim la ridicarea anumitor măsuri de restricţie. Categoric, nu o să fi o decizie a Ministerului Sănătăţii exclusiv, noi venim cu fundamentarea din punct de vedere tehnic, trebuie să fi o decizie a Guvernului României", a afirmat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus