Sâmbătă,
25.03.2023
Partial Noros
Acum
9°C

Academia Forțelor Terestre Sibiu cumpără ornamente de Crăciun, în februarie. „Prețurile sunt mult mai mici”

Academia Forțelor Terestre Sibiu cumpără ornamente de Crăciun, în februarie. „Prețurile sunt mult mai mici”

AFT Sibiu își reface stocurile de ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, în această perioadă. Principalul motiv este că decorațiile pe care le aveau deja sunt învechite și cel mai probabil anul viitor nu vor mai putea fi folosite. Și partea financiară a jucat un rol important în lansarea anunțului în luna februarie, întrucât prețurile sunt mult mai mici în această perioadă, spun reprezentanții Academiei Forțelor Terestre.

Decorațiile de Crăciun care au împodobit academia la finalul anului trecut sunt vechi și au avut nevoie de intervenții pentru a putea fi folosite, iar în iarna următoare nu vor mai fi bune.

„Principalul motiv a fost reprezentat de faptul că decorațiunile achiziționate cu ani în urmă de Academia Forțelor Terestre, din cauza utilizărilor repetate și a faptului că au fost destinate amenajării spațiilor exterioare, s-au deteriorat, fiind nevoie ca în anul care a trecut să facem o serie de intervenții pentru punerea lor în funcțiune, intervenții care după demontare le-ar fi făcut dificil de utilizat în siguranță, în următorii ani”, spune rectorul AFT, comandantul Ghiță Bârsan.

Totodată, partea financiară a constituit un punct important în decizia de a publica pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice anunțul legat de obiectele decorative de Crăciun. „În urma prospectării pieței de profil realizată în cursul lunii ianuarie 2022, am ajuns la concluzia că prețurile unor astfel de obiecte decorative sunt semnificativ mai mici în comparație cu cele practicate de comercianți în preajma sărbătorilor de iarnă, în cazul de față cu cele din lunile noiembrie-decembrie 2021”, spune rectorul.

Nu a lipsit nici latura sentimentală, mărturisește comandantul. Pandemia i-a prins pe studenți închiși în academie, de sărbători, astfel că și-au dorit să aibă o atmosferă cât mai aproape de cea de acasă. „Un alt motiv a fost legat de faptul că în anul trecut, în situația pandemică care a impus ca studenților noștri să le fie restricționate învoirile și permisiile, am simțit nevoia utilizării lor și în spațiile interioare în care aceștia își desfășoară activitatea, pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută, așa cum noi toți ne dorim în preajma sărbătorilor de iarnă.”

La expirarea perioadei de depunere a ofertelor de către comercianți, reprezentanții AFT nu au reușit să încheie un contract de achiziție, deoarece prețurile practicate de aceștia au fost mai mari decât cele pe care academia le putea accepta, a transmis Ghiță Bârsan, pentru Turnul Sfatului. Valoarea estimată de conducerea AFT pentru această achiziție este de 5.049 lei.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Presupun ca-s din cei 2% ,contravaloarea sepcii.
Raspunde

Jeco

Acum 1 an

Frați români cumpărați muniție că noi nu mai suntem în stare să o fabricam. Lăsați beteala și globurile că în caz de război nu ne folosesc la nimic....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus