Sâmbătă,
25.03.2023
Partial Noros
Acum
9°C

Încep discuțiile pentru introducerea gazului metan în Păltiniș. Turcan: ”Este vorba de 14 kilometri de conductă”

Încep discuțiile pentru introducerea gazului metan în Păltiniș. Turcan: ”Este vorba de 14 kilometri de conductă”

Deputatul PNL de Sibiu, Raluca Turcan, a anunțat astăzi că în urma unei discuții desfășurate la Consiliului Județean s-au făcut primii pași pentru un proiect ce ar urma să aducă gazul metan în stațiunea Păltiniș.

”Mărturisesc că unul dintre subiectele cu privire la care am insistat, mai ales beneficiind de prezența doamnei primar Astrid Fodor și a colegilor mei primari, a fost racordarea la rețeaua de gaz a Păltinișului. Este vorba de 14 kilometri de conductă, o investiție care – fără să fie extraordinar de apăsătoare – înseamnă, de fapt, dezvoltare. Am convingerea că primăriile care dețin proprietăți în Păltiniș și administratorul stațiunii, Primăria Sibiu, vor fructifica dialogul de azi. Oficialii Transgaz au dovedit deschidere încă din această fază incipientă, solicitând participarea primăriilor la configurarea traseului conductei – lucru care sunt convinsă că se va întâmpla”, a anunțat Turcan pe pagina sa de Facebook.

Citește și: 

S-a aprobat finanțarea introducerii gazului în Mărginimea Sibiului. Investiție de 48,8 milioane de lei

La întâlnirea amintită de Raluca Turcan a participat conducerea Consiliul Județean Sibiu și reprezentanți ai prefecturii, ai companiilor Transgaz, ANRE, DelGaz și SDEE Cluj

Printr-o asociere a  comunelor  Jina, Poiana și Tilișca cele trei localități vor beneficia de finanțare pentru introducerea  gazului metan.

”Totuși, sunt și primării ale căror aplicații nu s-au calificat. Am discutat astăzi despre opțiunile pe care le au și despre procedurile pe care să le urmeze. Dezvoltarea Sibiului este argumentul care trebuie să ne aducă pe toți, indiferent de simpatii sau apartenențe, la aceeași masă”, a mai spus Turcan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Poplacean

Acum 1 an

gazul metan va fi adus din moscova acolo unde o facut faccultatea la puskin srl
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus