Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Insolvența Construcții SA. Consiliul Judeţean Braşov cere despăgubiri de 10,3 milioane de lei  

Insolvența Construcții SA. Consiliul Judeţean Braşov cere despăgubiri de 10,3 milioane de lei  

Consiliul Judeţean Braşov va apela la o casă de avocatură pentru a-i reprezenta interesele în procesul de insolvenţă al firmei Construcţii SA Sibiu, firmă care a început lucrările la mai multe obiective de la Aeroportul Braşov, informează Bună Ziua Brașov.

În cele din Urmă, CJ Brașov a reziliat contractul, după ce în aproape doi ani, firma sibiană a realizat mai puţin de 12% din lucrările primite la Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav.

Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean, ce va fi dezbătut în şedinţa de plen de astăzi, 21 februarie, asistenţa juridică va fi asigurată de Societatea Civilă de Avocaţi Schiau, Prescure, Teodorescu. Valoarea contractului ce urmează a fi încheiat cu această casă de avocatură este de 36.890 lei (inclusiv TVA) şi sunt estimate 10 termene de judecată. În ipoteza în care asistenţa juridică şi reprezentarea Judeţului Braşov va presupune depăşirea unui număr de 10 termene de judecată, cuantumul onorariului va fi suplimentat.

Primul termen de judecată în litigiul dintre Construcţii SA Sibiu şi Consiliul Judeţean Braşov este 5 mai 2022.

Contract de 34 de milioane de lei pentru Aeroportul Brașov

Firma sibiană a depus cererea de insolvenţă în luna noiembrie a anului trecut. La momentul respectiv, potrivit presei din Sibiu, compania avea datorii de 57.286.709 lei.

Contractul cu SC Construcţii SA Sibiu, cu o valoare de 34,026 milioane de lei, a fost semnat în luna ianuarie a anului 2019 şi a fost reziliat în 23 octombrie 2020. Prin contract, perioada de proiectare a fost stabilită la 3 luni, iar cea de execuţie a lucrărilor la 8 luni. În schimb, după aproape doi ani de prezenţă pe şantier, constructorul a ajuns la un grad de execuţie de 11,39%. Aceste întârzieri au afectat şi alte lucări de la Aeroportul Braşov, inclusiv cele la aerogară şi la balizaj, pentru că nu este realizată clădirea energetică (inclusă pe lista de lucrări a Construcţii SA Sibiu).

În luna mai a anului trecut, firma Construcţii SA Sibiu a reclamat rezilierea contractului pentru realizarea unor lucrări la Aeroportul Braşov, la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Braşov. În acest litigiu, Consiliul Judeţean Braşov a fost reprezentat tot de Societatea Civilă de Avocaţi Schiau, Prescure, Teodorescu, valoarea contractului fiind de 118.405 lei, cu tot cu TVA.

„Vom solicita despăgubiri de aproximativ 10,3 milioane de lei de la Construcţii SA Sibiu. De asemenea, este blocată garanţia de bună execuţie (2,7 milioane de lei – n.r.), iar ultima factură a fost achitată numai după recepţionarea lucrărilor”, a explicat preşedintele preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian. 

După rezilierea contractului cu firma sibiană, în urma unei licitaţii, Consiliul Judeţean a atribuit lucrările au fost atribuite Asocierii Bog’Art SRL - UTI Facility Management, care a realizat terminalul.

De asemenea, această asociere se ocupă şi de realizarea turnului virtual şi de furnizarea şi instalarea echipamentelor de radionavigaţie, dar şi de montarea balizajului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus