Sâmbătă,
20.04.2024
Parțial Noros
Acum
4°C

Proiect USR: Reducerea TVA pentru combustibili de la 19%, la 5%. ”Reducem prețurile la carburanți”

Proiect USR: Reducerea TVA pentru combustibili de la 19%, la 5%. ”Reducem prețurile la carburanți”

Deputații USR Cristina Prună, Claudiu Nasui și Denisa Neagu au depus un proiect de lege prin care propun reducerea TVA de la 19%, la 5% în cazul benzinei, motorinei și GPL.

”Dacă actuala majoritate ar adopta acest proiect de lege, atunci prețurile carburanților ar scădea la nivelul celor de anul trecut”; anunță deputatul USR, Cristina Prună.

”Prețul carburanților a explodat începând cu luna ianuarie 2022 și am ajuns să plătim chiar și peste 7 lei/litru la pompă. Această creștere se vede în prețul produselor din supermarket. Din prețul carburantului, statul ia jumătate prin accize și TVA. Principalul beneficiar al acestor creșteri rămâne statul. Trebuie să oprim această sărăcire continuă a românilor prin inflație. Facturile au crescut, iar inflația le mănâncă din economii. Acest trend îngrijorător poate fi stopat dacă statul lasă mai mulți bani în buzunarele oamenilor”, a mai anunțat deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

USR solicită actualei coaliții de guvernare PSD-PNL-UDMR să adopte cât mai repede proiectul de lege.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1232

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Dragos

Acum 2 ani

Super USR! Ati găsit și voi polonicul cu care sa mâncați din găleata de…populism…? Atenție doar ca nu mai sunt decât niște resturi pe acolo, ca de obicei ati ajuns prea târziu. Oricum, doar ca idee: scăderea TVA înseamnă încasări mai mici la buget, care au ca efect creșterea deficitului, care deficit trebuie finanțat din împrumuturi sau din creșterea altor taxe…pe care ghici cine trebuie sa le plătească?
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Scaderea TVA nu aduce incasari mai mici la buget , pentru ca pretul benzinei si motorinei e format din 50% pret baril petrol si 50% taxe. Daca creste barilul de petrol , automat cresc si taxele incasare de statul roman . Statul roman incaseaza mai multi bani la buget de cand s-au scumpit combustibilii , deci are de unde sa suporte scaderea TVA. La fel , poate ca nu stiati , dar 95% din cresterile de pret la energie si gaze ajung la bugetul statului , deci guvernantii se bucura ca cresc preturile pentru ca sunt singurii beneficiari .
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

@Kokos, mulțumesc pentru clarificări. Dacă așa este cum spuneti Dvs, înseamnă ca eu m-am inselat. Rămân totuși cu percepția ca nu acest tip de abordate este modalitatea prin care USR își va (re)câștiga electoratul…
Raspunde

Bianca Love

Acum 2 ani

Avem cu cine vota! Oamenii nostri minunati!

Raspunde

Rob

Acum 2 ani

La alimente s-a făcut același lucru și avem cea mai scumpă mâncare din Europa. Facem exact același lucru: îmbogățim pe câțiva pe spatele tuturor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus