Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să interzică circulaţia maşinilor şcolilor de şoferi la orele de vârf

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să interzică circulaţia maşinilor şcolilor de şoferi la orele de vârf

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să interzică circulaţia maşinilor şcolilor de şoferi la orele de vârf, pentru a fluidiza traficul rutier.

Potrivit unui proiect de hotărâre postat marţi site-ul administraţiei locale, circulaţia autovehiculelor folosite pentru instruirea practică a cursanţilor şcolilor de şoferi ar urma să fie interzisă între orele 7,30-9,00 şi 15,30-17,30, de luni până vineri.

"În urma măririi continue a numărului de autovehicule care circulă pe drumurile publice din municipiul Sfântu Gheorghe, traficul auto pe principalele artere se îngreunează pe zi ce trece. Acest fenomen se manifestă accentuat în orele de vârf ale traficului: dimineaţa în jurul orelor 8,00 şi după-amiază în jurul orelor 16,00, când locuitorii municipiului se deplasează la locurile de muncă sau şcoli, respectiv la întoarcerea la domiciliu. În aceste perioade se formează ambuteiaje pe arterele principale şi în intersecţiile importante. Cu toate că au fost luate măsuri de prevenire a acestui fenomen (decalarea programelor şcolilor, promovarea mersului pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, etc.) este necesară identificarea altor posibilităţi şi luarea altor măsuri pentru reducerea/fluidizarea traficului auto cu precădere în perioada de vârf", se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Antal Arpad și citat de Agerpres.

Potrivit proiectului de hotărâre, ce va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa de joi, încălcarea acestor prevederi se consideră contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de 400 de lei. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 2 ani

FOARTE BINE!!! SA SE APLICE SI IN SIBIU CAT MAI REPEDE!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus