Joi,
11.08.2022
Parțial Noros
Acum
25°C

TSTV-Primăria Sadu anunță introducerea transportului în comun, cu microbuze electrice, inclusiv în Cartierul Arhitecților

TSTV-Primăria Sadu anunță introducerea transportului în comun, cu microbuze electrice, inclusiv în Cartierul Arhitecților

Primarul comunei Sadu a declarat la Interviurile Turnul Sfatului că în viitorul apropiat va introduce microbuze electrice care să lege Sadu de Sibiu, un traseu urmând să deservească și locuitorii din Cartierul Arhitecților. Totul face parte din planul de mobilitate și dezvoltare al comunei.

”Planul de mobilitate al comunei este în curs de consultare publică și ne bucură interesul crescut al cetățenilor. Acest plan de mobilitate vizează, în primul rând, integrarea cu infrastructura existentă și necesitatea racordării la infrastructura viitoare realizată pe zona noastră, implicit infrastructura mare și legătura cu autostrada A1”, a declarat primarul Valentin Ivan.

Cât privește legătura cu Sibiul, acesta ar urma să se realizeze cu două microbuze electrice și un autobuz. Iar planificarea unui traseu prin Cartierul Arhitecților vine ca o contribuție firească la apartenența noii Asociații de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Sibiu.

”Ne bucurăm că am reușit, în sfârșit, să punem bazele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Sibiu. Pe noi, Sadu, această asociație ne avantajează în mod deosebit atât din punct de vedere al dezvoltării sectorului economic, cât și din punct de vedere al integrării în politica noastră de stimulare pe care o avem în anii imediat următori în ceea ce privește utilizarea transportului public. Obiectivul nostru – ”sat verde”, cum ne place să spunem acum, are în vedere trecerea de la transportul cu mașinile personale, care aglomerează infrastructura rutieră, la transportul în comun. Cred că stimularea transportului public este soluția. În perioada imediat următoare vrem să achiziționăm două microbuze electrice și un autobuz. Acestea ar urma să circule zilnic pe traseul Sadu-Tocile-Cisnădie-Cisnădioara-Sibiu și Cisnădie-Cartierul Arhitecților-Sibiu. Nu vreau să spun că venim neapărat în sprijinul locuitorilor din Cartierul Arhitecților, ci mai degrabă în acel spirit de solidaritate pe care îl manifestăm ca și membri în ADI. Să știți că și Cisnădia are un aport deosebit în creșterea soluțiilor pentru transport public, și ei fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. Noi nu facem altceva decât să ne integrăm în această politică”, a explicat primarul Valentin Ivan.

Pentru a asigura infrastructura necesară microbuzelor electrice, Sadu va avea două stații de încărcare de putere mare. Acestora ar urma să li se alăture alte trei stații de încărcare pentru mașini electrice, de data aceasta dedicate localnicilor și turiștilor. Întregul proiect ar urma să fie implementat în cel mult un an de zile.

Urmăriți interviul complet mai jos:

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

EU

Acum 5 luni

Locuitorii din Cartierul Arhitectilor vor beneficia de aceasta facilitate,doar daca Primaria Cisnadie va amenaja statii de autobuz.In 2018 au fost achizitionate 4 statii de autobuz, insa a fot amenajata doar una, in care nu a oprit niciun autobuz..
Raspunde

Rezident

Acum 5 luni

Cat de trist e "orasul" Cisnadie incat trebuie sa vina comuna Sadu ca sa le bage o legatura decenta de transport in comun. Dar asa se intampla cand Huja baga milioane in bordelul de lux numit "echipa de handal". Si in rest numai rude in toata primaria aia plina de incompetenti.
Raspunde

TOCILE CITIZEN

Acum 5 luni

Dom" primar nu mai prinde licurici ziua !!! Fa ce ai promis in Tocile , cu apa-canalul, curentul si etc. nu mai spune ce stii ca nu se va face niciodata ! Mai ia exemple de alti primari...Dancu la Pauca nu iasa in presa toata ziua si comuna e bijuterie !!
Raspunde

Dumitru Vestemean

Acum 5 luni

Huja nu se poate implica in asa ceva el e cu sportul nepotilor si echipelor de handbal. Saracu a bagat pe cine a vrut in primarie acum e liniste. Asa i cand votezi primari batrini fara viziune. Imi pare rau ptr tinerii din Arhitectilor care ei duc greu si contribuie la bunastarea familiei primarului si rudelor alese.
Raspunde

Der Konig

Acum 5 luni

Zona Arhitecților și Șelimbărul trebuie, în mod obligatoriu, alipite la UAT Sibiu!
Raspunde

John doe

Acum 5 luni

Cat de penibil ar trebui sa fie pentru primaria ciumei penele+pesede+fedegere! Dar, din pacate, penibilul e prieten bun cu unii si nu ii deranjeaza!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus