Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Și Elveția anunță sancțiuni împotriva Rusiei: îngheață activele rușilor implicați în invadarea Ucrainei

Și Elveția anunță sancțiuni împotriva Rusiei: îngheață activele rușilor implicați în invadarea Ucrainei

Elveţia va adopta sancţiunile Uniunii Europene împotriva cetăţenilor ruşi implicaţi în invadarea Ucrainei, îngheţându-le activele, a anunţat luni guvernul de la Berna, îndepărtându-se de la politica tradiţională de neutralitate a republicii alpine, transmite Reuters, citat de Agerpres.

''Având în vedere intervenţia militară a Rusiei în desfăşurare în Ucraina, Consiliul Federaţiei (guvernul) a luat decizia pe 28 februarie de a adopta pachetele de sancţiuni impuse de UE pe 23 şi 25 februarie'', a comunicat guvernul federal.

Elveţia a adoptat de asemenea sancţiuni financiare, cu efect imediat, împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, a premierului Mihail Mişustin şi a ministrului de externe Serghei Lavrov, adaugă comunicatul.

Citește și ZIUA 5. Orașul Harkov este bombardat masiv. Un oficial ucrainean spune că sunt zeci de morți și de răniți

''Elveţia îşi reafirmă solidaritatea cu Ucraina şi poporul său; va livra ajutoare pentru persoanele care s-au refugiat în Polonia'', a mai afirmat guvernul de la Berna, reiterându-şi oferta de a media în conflict.

Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, declarase cu o zi în urmă că era ''foarte probabil'' ca ţara sa să urmeze linia Uniunii Europene.

Confederaţia alpină s-a confruntat cu presiuni în creştere pentru a se situa fără echivoc de partea Occidentului împotriva Moscovei şi de a adopta sancţiuni contra acesteia.

Într-o primă fază, Elveţia a făcut echilibristică între a arăta solidaritate cu demersul Occidentului şi a-i menţine neutralitatea tradiţională despre care afirma că o poate transforma într-un potenţial mediator.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus