Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-4°C

FOTO-Cum arată Facultatea de Medicină din Sibiu, după investiții de 1,5 milioane de lei

FOTO-Cum arată Facultatea de Medicină din Sibiu, după investiții de 1,5 milioane de lei

Conducerea Universității ”Lucian Blaga” anunță că peste 1,5 milioane lei au fost investiți recent în infrastructura educațională a Facultății de Medicină.

Au fost realizate atât lucrări de reabilitare și modernizare a spațiilor didactice și auxiliare, cât și investiții în aparatură didactică modernă destinată studenților mediciniști.

Au fost astfel realizate lucrări de modernizare a corpului A al clădirii, (refacerea completă a zidăriei; înlocuirea obiectelor sanitare și refacerea branșamentelor de apă la grupurile sanitare; înlocuirea tavanele casetate; reabilitarea instalație electrice a corpului A, precum și montarea de covor PVC în spațiile renovate). Modernizarea amplă a unui amfiteatru cu 80 de locuri vine în sprijinul studenților pentru diversele activități didactice, începând chiar cu acest semestru.

În privința dotărilor cu aparatură necesară studiului, au fost achiziționate simulatoare pediatrice pentru nursing și de resuscitare adulți, precum și cinci manechine didactice, dintre care un manechin complex pentru nursing și un manechin CPR de resuscitare avansată și defibrilare.

„Aceste investiții sunt cele mai importante realizate în ultimii ani în Facultatea de Medicină, iar de ele vor beneficia toți studenții, indiferent de specializare sau an de studiu. Toate aceste investiții vin să contribuie la infrastructura deja există în cadrul Facultății de Medicină, care, începând din anul universitar 2022-2023 va avea în oferta educațională încă două noi programe de studiu de licență, ce au fost avizate de către ARACIS. Este vorba de programele de licență: Medicină (în limba engleză) și Balneo-fizio-kinetoterapie și recuperare. Fiecare dintre aceste noi specializări va putea înmatricula un număr de maxim 60 de studenți, pornind din anul universitar 2022-2023”, a declarat conf. univ. dr. Radu Fleacă, decanul Facultății de Medicină.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Student

Acum 9 luni

Numai minciuni. Baile arata la fel. Au spoit o sala si acum se lauda. 1 leu au investit, 9 au furat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus