Vineri,
09.12.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Proiectul autostrăzii Brașov - Făgăraș, în consultare publică. Drumul ar urma să aibă între 49,92 km şi 51,52 km

Proiectul autostrăzii Brașov - Făgăraș, în consultare publică. Drumul ar urma să aibă între 49,92 km şi 51,52 km

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a lansat etapa de consultare publică pentru sectorul de autostradă Braşov – Făgăraş, care se va finaliza în 14 martie.

„Scopul acestei consultări este de a îmbunătăţi şi completa documentaţia aferentă studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru Autostrada Braşov – Făgăraş, elaborată în anul 2008. Prin completarea documentaţiei se înţelege inclusiv îmbunătăţirea conexiunii cu sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraş, dar şi cu autostrada Braşov – Bacău. Consultarea este un pas important în alegerea variantei finale de traseu, deoarece comunităţile locale trebuie să fie de acord şi să beneficieze de avantajele acestei artere”, a anunţat Aurelia Clopot, consultant juridic în cadrul Companiei Naţionale de Investiţii pentru Monitorul Expres.

Citește și:

Nicio pădure defrișată pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș, dar se vor curăța de vegetație 28 de hectare. Drumul va traversa 3 situri Natura 2000

Documentele pot fi analizate pe site-ul brasov-fagaras.ro şi la primăriile localităţilor aflate pe traseu, iar opiniile pot fi transmise şi pe email, la adresa directia.tehnica@andnet.ro.

Contractul pentru actualizarea Studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, în valoare de 18.174.952,71 lei fără TVA, a fost semnat de CNAIR cu Asocierea Search Corporation SRL – Protelco SA – Like Consulting SRL – Mega Muhedislik Musavirlik AS (Mega Engeneering Consulting INC.) pe 24 august 2021. Termenul de finalizare a documentaţiei este de 25 de luni de la data semnării.

Segmentul de autostradă Braşov – Făgăraş (proiectat iniţial în anul 2008, ca parte a Autostrăzii Transilvania) va trece pe raza administrativă a municipiului Codlea şi a comunelor Dumbrăviţa, Şinca, Şercaia şi Mândra.

În funcţie de varianta de traseu, lungimea acestui sector de autostradă este cuprinsă între 49,92 km şi 51,52 km.

În general, traseele se suprapun, însă sunt două porţiuni pentru care au fost pregătite mai multe variante.

Prima dintre aceste porţiuni este pe raza municipiului Codlea, unde ar fi afectată o fermă de porci.

A doua porţiune este în satul Perşani (comuna Şinca), unde trebuie ocolită o zonă construită.

Cât de aglomerat e drumul dintre Sibiu și Făgăraș

Conform studiilor de trafic efectuate în documentele pregătitoare studiilor de fezabilitate, volumul de trafic al drumului național dintre Brașov și Făgăraș este mult mai mare decât media națională.

În cifre, la nivelul autoturismelor, pe aici circulă în medie, 5.120 de autoturisme pe zi, față de media națională de 3.574. La categoria autocamioane, diferența este și mai mare. Circulă aici o medie de 1.272 de autovehicule pe zi, față de 502, media națională. În total, la toate categoriile de autovehicule, media de trafic este pe drumul Brașov – Făgăraș de peste 8.000 de vehicule, conform unui studiu din anul 2015, atașat proiectului de autostradă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus