Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
13°C

Federaţia Română de Rugby lansează un program de identificare de talente la nivel global

Federaţia Română de Rugby lansează un program de identificare de talente la nivel global

Federaţia Română de Rugby lansează public proiectul Rădăcini de Stejar (Roots of an Oak), prin care doreşte să identifice jucători care îndeplinesc condiţiile pentru a evolua în cadrul echipelor naţionale ale României, se arată într-un comunicat al FRR, citat de AGERPRES.

Preşedintele FRR, Alin Petrache, afirmă că prin acest program federaţia încearcă să găsească jucători cu origini româneşti până la a treia generaţie care ar putea evolua în echipa de seniori, de U20 sau de rugby în 7 fete.

„Este un proiect ambiţios, dar pe care toate marile naţiuni îl au. Practic acest proiect este lansat de anul trecut când am început să identificăm jucători cu origini române în mai multe ţări din Europa, atât pentru echipa naţională de seniori, cât şi pentru echipa naţională U20 sau naţionala de rugby în 7 fete. Încercăm să le oferim şansa jucătorilor şi părinţilor de a se înscrie în program direct, indiferent de locul unde se află, printr-o aplicaţie pe pagina noastră oficială. Se califică toţi sportivii sau sportivele care au un părinte sau un bunic român, indiferent de ţara în care joacă rugby sau locuiesc. După înscrierea pe platformă, care este securizată şi în acord cu legislaţia în domeniu, federaţia va analiza datele, va evalua informaţiile primite şi ulterior va include în programele sale jucătorii sau jucătoarele care au aplicat şi se califică", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Proiectul urmează să fie promovat prin campanii media la nivel global pentru a ajunge la cât mai mulţi sportivi.

Pagina proiectului funcţionează momentan în limba română este disponibilă pe site-ul www.rugbyromania.ro, la adresa: https://rugbyromania.ro/roots/.

Sursă foto: Rugby România/Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sibian

Acum 6 luni

Ce legatura are stirea asta cu sportul din Sibiu. Va numiti Turnul Sfatului totusi.... e o stire despre un program international al FR Rugby, laudabila initiativa celor de la FRR, speram cu impact pozitiv.... dar....ce legatura are totusi cu Sibiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus