Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
23°C

Cei mai buni sportivi ai Sibiului, în anul 2021: Marcel Manea și Iulia Mărginean

Cei mai buni sportivi ai Sibiului, în anul 2021: Marcel Manea și Iulia Mărginean

Cei mai buni sportivi ai Sibiului au fost premiați astăzi, la Sala Transilvania, pentru rezultatele deosebite avute în 2021. Au fost acordate premii la categoriile sporturi neolimpice, sporturi olimpice și premii speciale, iar primele locuri au fost ocupate și anul acesta de Marcel Manea la culturism și Iulia Mărginean la atletism. Printre cei prezenți în sală au fost și sportivi ucraineni, care s-au bucurat de performanțele comunității care i-a adoptat.

Patinaj viteză, culturism, atletism, sărituri în apă, mountain bike și călărie au fost doar câteva dintre sporturile la care sibienii au excelat anul trecut și pentru care, marți după-masa, au fost onorați cu diplome, trofee și premii în bani, la Sala Transilvania. În cadrul ceremoniei care a durat aproximativ două ore, cei mai buni sportivi au fost chemați pe rând pe scenă, în aplauzele tuturor celor prezenți.

În deschiderea galei, Adrian Bibu, administratorul județului Sibiu, le-a mulțumit sportivilor pentru rezultatele aduse acasă de la competițiile importante la care au participat în țară și peste hotare, spunând că este nevoie ca mulțumiri să fie adresate și celor care îi susțin.

„Când spun că mulțumim tuturor, mă refer la antrenorii care vă ghidează pe drumul spre medalii și vă dau sfaturi și în viață. Mă adresez apoi prietenilor, fraților, părinților, bunicilor, tuturor celor care sunteți alături de sportivi, pentru că toate aceste rezultate, știm cu toții, nu vin decât în echipă. Iar în spatele sportivilor, pe lângă antrenori, stau și familiile lor, sunt alături de ei la competiții, la antrenamente. Am zis ca astăzi să ținem această gală să o ținem aici, în sala sportului din Sibiu, tocmai pentru a da posibilitatea și familiilor și întregii echipe din spatele sportivului să îi fie alături”, a spus Adrian Bibu.

Gala s-a desfășurat într-un cadru de sărbătoare, cu jocuri de lumini și muzică, iar pentru cei mai mici dintre participanți, în fața scenei au fost lăsate mingi pe care copiii au putut să le ia acasă.

La eveniment au participat, pe lângă oficialitățile locale și județene, în frunte cu Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean, și doi reprezentanți ai Sibiului la Parlamentul României – Christine Thellman și Dan Barna.

„Sibiul poate să fie unul dintre pilonii de bază în ceea ce privește sportul de performanță, sportul de masă în România. În ultimii ani am încercat la Consiliul Județean să clădim o tradiție a aprecierii performanței, să scoatem în evidență acele modele de care avem nevoie în această perioadă mai mult decât oricând, acele modele care să ne inspire și să ne dea încredere că în domeniile de activitate de unde provine acea performanță există acea sursă umană capabilă să scoată ce este mai bun din acel domeniu. Astăzi vorbim de domeniul sportului și avem aici vârfurile sportului sibian”, a spus Daniela Cîmpean.

Primele locuri au fost ocupate, la fel ca la ultima gală, de culturistul Marcel Manea la categoria sporturi neolimpice și de Iulia Mărginean pentru atletism, la sporturi olimpice.

Au fost oferite și premii speciale. Patru sibieni care au avut o contribuție deosebită la dezvoltarea sportului au primit distincții pentru întreaga activitate –Mihai Sanislav, Ioan Domnar, Mircea Florian Nan și Dorin Ioan Nan.

Salvamontistul Constantin Puiu a fost onorat, de asemenea, pentru activitatea sa, având o carieră îndelungată și un parcurs admirat de colegii săi. Sibianul a reușit să salveze, în cariera sa, peste 40 de vieți omenești.

Ambasadori ai sportului Sibian

Sibiul are și patru ambasadori ai sportului. Este vorba despre Iulian Pănescu, Ovidiu Tudor Oprea, Fabiana Martinescu-Badalau și Monica Ghizela Vonica. Aceasta din urmă spune că nu se aștepta la această nominalizare și că o onorează.

„Este important de știut că noi, fiecare, avem cu totul alte profesii. Noi facem asta din plăcere, din pasiune, după muncă. Alegând modul acesta sănătos de viață, după serviciu, deși sunt convinsă că sunt mulți care spun că nu mai vor să mai facă nimic după lucru, noi totuși am găsit timp să ieșim de trei ori pe săptămână măcar să facem sport. În clubul nostru sunt foarte mulți membri coordonați de președintele clubului Daniel Troancă, iar cei care au avut rezultate mai importante la concursuri au fost îndrumați mai departe de un antrenor profesionist, Daniel Scrob. Din punctul meu de vedere, să faci performanță dintr-un om care aleargă după opt ore de mers la serviciu este mare lucru”, spune Monica.

Premiile au avut o valoare totală de 100.000 de lei, locul I primind 3.000 de lei, locul II 2.500 de lei, locul III 1.500 de lei, iar mențiunile vor primi fiecare câte 1.000 de lei. La categoria tinere speranțe au fost acordați 10.000 de lei în total, la merit pentru întreaga activitate și ambasador al sportului au fost alocați 7.500 de lei, la jocuri sportive seniori și juniori au fost câte 6.000 de lei, la fel și la ultima categorie.

Categoriile pentru care au fost decernate premii: cel mai bun sportiv - olimpic și neolimpic, cel mai bun antrenor - olimpic și neolimpic, tinere speranțe în sport olimpic, merit pentru întreaga activitate, ambasador al sportului, jocuri sportive seniori și juniori, respectiv premiu special pentru asociațiile pe ramură de sport cu cea mai semnificativă activitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Rosu

Acum 1 an

Vedeti ca vi s-or strecurat niste poze in care nu apar politicieni.

Raspunde

Liviu

Acum 1 an

Fix pix ! Reload premiere decembrie !
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

Acum imi dau si eu seama de ce nu imi aproba toate mesajele,unele sint eliminate de administratorul(sau administratorii) ziarului care trebuie sa aiba grija de imaginea unor anumite personaje care apar in poze in presa. De altfel un inteleg ce legatura au cu sportul acesti indivizi care conduc judetul si orasul ca ei chiar nu fac nimic in legatura cu sportul doar isi primesc portia de imagine ! Dar nimeni nu ajuta copii sa faca sport,totul se face pe spatele parintilor,aceia care au bani pentru sport, despre cei nefavorizati nu putem vorbi deloc ei nu pot face sport pentru ca familia nu poate plati accesul la un club.Macar daca i-ar ajuta pe acei copii din medile nefavorizate sa faca sport ,dar nu o fac.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus