Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Concurs de creație organizat de Școala Gimnazială „Octavian Goga” din Rășinari. Pot participa elevi și profesori din toată țara

Concurs de creație organizat de Școala Gimnazială „Octavian Goga” din Rășinari. Pot participa elevi și profesori din toată țara

Începând de astăzi, 15 martie, Scoala Gimnazială „Octavian Goga” din Rășinari a dat startul înscrierilor pentru concursul „La noi…cu Octavian Goga”. Concursul a ajuns la cea de-a patra ediție, se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial din toată țara și celebrează 141 de ani de la nașterea poetului Octavian Goga. În premieră, în acest an, a fost adăugată și o secțiune dedicată profesorilor.

„Concursul a ajuns deja la a patra ediție. Îi invităm pe copii să se înscrie și ne dorim să participe din ce în ce mai mulți. În premieră, în acest an avem și o secțiune dedicată profesorilor pentru că Octavian Goga nu este deloc studiat la școală și atunci profesorii își pot adapta materialul și adăuga în fișele de lucru studiul poeziei lui Goga”, spune Daniela Secu, directorul școlii.

Prima secțiune este cea de „recitare individuală” și presupune trimiterea de către copii a unor filmulețe care să-i surprindă recitând o poezie, filmulețe care să nu depășească mai mult de două minute.

A doua secțiune, cea de creație literară, are ca temă viziunea contemporană asupra reperelor biografice ale lui Octavian Goga și presupune redactarea și trimiterea de către copii a unei lucrări de 200 de cuvinte.

Profesorii se pot înscrie în competiție cu un eseu cu tema „Este Goga accesibil elevilor de gimnaziu? Ce texte pot fi studiate?”. Înscrierile se fac între 15 și 25 martie, iar toate detaliile despre concurs le găsiți accesând acest link. Concursul se va finaliza în data de 2 aprilie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus