Duminică,
28.05.2023
Parțial Noros
Acum
11°C

VIDEO-Dezamăgiți că Cibinul are mai multe gunoaie decât pești, doi pescari s-au apucat de popularea râului

VIDEO-Dezamăgiți că Cibinul are mai multe gunoaie decât pești, doi pescari s-au apucat de popularea râului

Doi soți din Sibiu, iubitori de pescuit și natură, au eliberat în Cibin zeci de pești sperând la o repopulare a râului.

Cei doi spun că au luat decizia după ce au observat că sunt tot mai rari peștii în râul simbol al Sibiului și nimeni nu face campanii de populare.

”Am sesizat faptul că Cibinul duce lipsă de pește. Aproape că nu se mai prinde pește pe Cibin. În același timp, cred că toată lumea a văzut cum arată râurile care traversează marile orașe din afara țării. Majoritatea au alei pietonale pe maluri, zone de relaxare, poduri unde primăvara, vara și toamna localnicii pot să stea să se relaxeze, unii privesc apa, alții pescuiesc. Oare ce e mai frumos decât să vezi peștii plimbându-se prin apă și rațe sălbatice!?”, spune I. M. pentru Turnul Sfatului.

Alături de soția lui, bărbatul a adus și eliberat zilele trecute câteva zeci de pești din specia caras.

”Am ales această specie pentru că este foarte rezistentă la condiții și se poate înmulți ușor. Rezistă atât în condiții de frig, cât și în condiții de căldură foarte bine. Plus că se înmulțește extrem de repede. Și este și un pește foarte gustos dacă știi să îl gătești”, a mai spus I. M..

Reporterul Turnul Sfatului l-a întrebat și dacă s-a gândit să contacteze Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor, Apele Române, ori Primăria Sibiu, înainte de a introduce peștii în ecosistem.

Răspunsul lui I. M. a venit imediat: ”Dintre toate aceste instituții pe care le-ați enumerat, probabil și altele, că Cibinul traversează multe localități, s-a sesizat cineva că nu mai e pește în râu? Nu am văzut pe nimeni. Ba mai mult, mergeți pe malurile Cibinului să vedeți câte gunoaie sunt și nu le strânge nimeni. Bani sigur s-ar găsi și pentru populări, și pentru ecologizări, dar nu se implică nimeni. Mie îmi pare rău pentru că este păcat să avem un râu atât de frumos în oraș și să nu profităm de el la maxim”.

Nu în ultimul rând, cei doi soți iubitori de natură spun că îl încurajează pe orice alt pescar din Sibiu să le urmeze gestul. ”Dacă noi nu ne implicăm, nu o face nimeni. Eu am făcut-o din proprie inițiativă, doar așa avem pește și peste ani. Altfel, mergem și plătim pe bălți private”, concluzionează I. M..

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Petru

Acum 1 an

Mai rar asa gest. Sa va zic o poveste, eu sunt din Iasi, si acolo avem un rau numit Bahlui, foarte asemanator cu Cibinul.Aceeasi poveste, gunoie, lipsa de interes si amenajare deloc. A venit un nene la primarie si a zis ca trebuie facut ceva cu acel rau ce strabate orasul, in 2 ani s-a schimbat complet zona adiacenta raului prin trotuare de-a mai mare frumusetea, banci, zone de promenada,arbori, este o placere sa te plimbi pe maluri. Iar de curatenie nu pot sa zic ca cei din iasi sunt un exemplu dar facandu-se periodic igienizarea malurilor albia arata chiar bine
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Ala nu e rau, e mai degraba un canal de deversare a deseurilor ...
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Sper ca macar acum se va autosesiza Garda de Mediu pentru introducerea in ecosistem a unor specii noi fara studiu de impact ecologic!!!! Poate eu am chef sa arunc niste somni sau niste pirania in rau ca nu mai prind ce vreau eu nu ce vrea M.I.
Raspunde

Ciocan

Acum 1 an

Asa este ca atunci cand erai mic raceai des?
Raspunde

UnPSDist mandru

Acum 1 an

De asta merg lucrurile prost in tara asta, fiecare face treaba altuia !
Raspunde

INTERZIS

Acum 1 an

Pai hai ca imi eliberez si eu cainii lup rottweiler pisicile si ce mai detin sa nu mai fie in captivitate si dau bine in peisajul orasului, dar nu raspund pentru consecinte... Bai oameni buni, e raul proprietatea la dementul ala? Nici nu are voie sa faca asa ceva!!! Ar trebui sa raspunda penal, si el si nevasta sa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus