Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Civilii de la teatrul din Mariupol bombardat de Rusia sunt în viaţă, spune un parlamentar ucrainean

Civilii de la teatrul din Mariupol bombardat de Rusia sunt în viaţă, spune un parlamentar ucrainean

Refugiul antiaerian aflat sub Teatrul Dramatic din oraşul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, "a rezistat" şi oamenii care se adăposteau acolo în momentul în care clădirea a fost bombardată de aviaţia rusă "sunt în viaţă", a scris joi pe pagina sa de Facebook parlamentarul ucrainean Serhii Taruta, citat de Interfax-Ukraina, relatează EFE, citat de Agerpres.

"După o noapte teribilă de incertitudini, în dimineaţa celei de-a 22-a zile de război, în sfârşit, veşti bune din Mariupol. Refugiul antiaerian a rezistat. Molozul începe să fie înlăturat, oamenii ies de acolo în viaţă!", a scris Taruta.

Un alt parlamentar ucrainean, Dmitro Gurin, ai cărui părinţi sunt blocaţi în Mariupol, a confirmat pentru BBC că refugiul antiaerian a rezistat. "Acum câteva minute am primit informaţii care arată că refugiul antiaerian a rezistat şi că persoanele care se aflau acolo au supravieţuit", a declarat el pentru BBC. El a explicat totodată că pentru moment nu se ştie "dacă există răniţi sau morţi", dar că deocamdată "se pare că majoritatea (persoanelor aflate acolo) au supravieţuit şi sunt bine".

Totodată, Reuters citează un oficial de la biroul primarului din Mariupol, care a declarat că autorităţile locale nu au încă un bilanţ al victimelor bombardamentului de miercuri şi că se crede că există supravieţuitori prinşi dedesubt.

"Refugiul antiaerian a rezistat. Acum se înlătură molozul. Există supravieţuitori. Nu ştim încă numărul victimelor", a declarat prin telefon pentru Reuters consilierul municipal Petro Andruşcenko, care a adăugat că sunt în curs de desfăşurare operaţiuni de salvare pentru a ajunge la supravieţuitori şi a stabili numărul victimelor.

Ucraina a acuzat forţele ruse că au lansat miercuri o bombă puternică asupra teatrului, unde se adăposteau sute de civili, inclusiv mulţi copii.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a declarat joi că acuzaţiile potrivit cărora Rusia a bombardat teatrul sunt o minciună. Ea a reiterat dezminţirile Kremlinului cum că forţele ruse ar viza civili de la începerea invaziei în Ucraina. "Forţele armate ale Rusiei nu bombardează localităţi şi oraşe", a insistat ea într-un briefing de presă.

Pe de altă parte, guvernul de la Kiev a anunţat că aviaţia rusă a bombardat fără încetare Harkov, regiune în nord-estul Ucrainei, şi a lovit clădiri de locuit în noaptea de miercuri spre joi, transmite dpa.

Asaltul asupra Harkovului se concentra în jurul oraşelor Izium şi Ciuguev, a transmis armata joi dimineaţă, făcând referire şi la un număr necunoscut de victime. Ocupanţii ruşi au distrus o şcoală şi un centru cultural în oraşul Merefa, a adăugat armata ucraineană.

Explozii puternice au mai fost raportate şi în regiunea Herson, în sud, care s-a aflat sub controlul rus încă din primele zile ale războiului, declanşat la 24 februarie.

Armata ucraineană a avertizat că alimentarea cu electricitate, apă şi gaz va avea tot mai mult de suferit în întreaga ţară şi că penuria de alimente şi medicamente este o preocupare în creştere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus