Luni,
15.08.2022
Partial Noros
Acum
22°C

Au rămas și fără șef. Din 11 posturi la Serviciul urbanism Sibiu, doar două sunt ocupate

Au rămas și fără șef. Din 11 posturi la Serviciul urbanism Sibiu, doar două sunt ocupate

Unul din cele mai solicitate servicii din cadrul celei mai mari administrații din județ se confruntă cu un deficit accentuat de personal. În contextul unor salarii mai mici decât în alte părți.

Primăria Sibiu a dat publicității un anunț cu posturile scoase la concurs în cadrul Serviciului Urbanism și amenajarea teritoriului. ”Căutăm colegi absolvenți de urbanism, arhitectură sau construcții pentru următoarele poziții: șef serviciu (un post), consilier superior (două posturi), consilier principal (două posturi), consilier asistent (trei posturi) și consilier debutant (un post)”, se arată în anunțul publicat duminică seara pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu.

Numărul posturilor scoase la concurs indică situația extrem de dificilă în care se găsește acest serviciu care, potrivit organigramei, numără 11 locuri de muncă: unul de șef și zece de execuție. Din acestea, nouă locuri de muncă sunt vacante.

Printre atribuțiile funcționarilor din cadrul acestui serviciu sunt incluse de la elaborarea certificatelor de urbanism, la verificarea respectării Planului urbanistic general al Sibiului de către documentațiile urbanistice elaborate la nivelul orașului sau emiterea avizelor de oportunitate pentru planurile urbanistice. Identificarea și propunerea măsurilor care se impun în cazul lucrărilor realizate fără autorizație de construire este, de asemenea, un atribut al acestui serviciu.

Totodată, acest serviciu este responsabil și de verificarea intrării în legalitate a construcțiilor care nu au ori nu respectă autorizațiile de construire.

Salarii mai mici decât în alte părți

Potrivit calendarului afișat de reprezentanții Primăriei Sibiu, concursurile pentru cele nouă posturi vor fi organizate în luna aprilie, începând cu ziua de 12 aprilie. Concursul pentru postul de șef de serviciu este programat pe 19 aprilie (mai multe detalii despre aceste angajări pot fi găsite la rubrica Angajări de pe site-ul Primăriei Sibiu).

Situația dificilă din cadrul Primăriei Sibiu vine în contextul în care veniturile aprobate pentru angajați sunt, de multe ori, mai mici decât cele din alte administrații. Spre exemplu, salariul de bază brut pentru șeful Serviciului urbanism din cadrul Primăriei Sibiu este de 8.875 de lei (pentru gradul II). La Consiliul Județean Sibiu, însă, salariul unui șef de serviciu este de 10.771 de lei.

La Primăria Mediaș, în schimb, șeful unui serviciu primește un salariu de de bază brut de 5.919 lei, la care se adaugă sporuri de ”muncă în condiții vătămătoare” de 296 de lei și o indemnizație de hrană lunară de 347 de lei.

Ultima dată când Primăria Sibiu a crescut salariile funcționarilor a fost în luna noiembrie 2021

Citește și Salariile din Primăria Sibiu, propuse a fi mărite cu 10,9%. Și tot rămân mai mici decât cele din Avrig ori Șelimbăr

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

Sibiu

Acum 4 luni

Serviciul urbanism= varza
Raspunde

Opinie

Acum 4 luni

Acesti oameni nu au plecat doar datorita salariilor mici, ci si din cauza ca este o responsabilitate mare cu destul de mult stres si pentru ca cu arh sef Urdea nu se poate coopera. Este incapabila si inumana, dar sustinuta de fam prezidentiala. Pana nu pleaca ea, nu o sa fie un departament competent!
Raspunde

Antonio

Acum 4 luni

Suntem singura tara din lume unde salariile la stat sunt mai mari cu mult ca la privat ,ceea ce e anormal atata timp cat cei de la privat muncesc sa le faca lor salariile.unul care munceste la stat primeste cat vreo trei salarii la privat .la intreprinderile mari se ia 2500 de lei net .vb in cunostinta de cauza .acum mai fac si fite ce e salariul mic cei abonati la banii statului
Raspunde

Danut

Acum 4 luni

Pai daca este decalaj intre sistemul privat si cel de stat, sa mareasca salariile cei din privat. Mereu am sustinut ca multinationalele isi platesc in frimituri salatiatii, pe care ii tin pe post de sclavi. Doar nebunii pot sa ceara scaderea salariilor bugetarilor in loc sa ceara marirea salariilor la privati. Suntem tara cu cele mai mici salarii din UE. Sclavii sclavilor. Si voi vreti sa le taiati si salariile la bugetari? In loc sa cresteti voi la un nivel mai sus,vreti sa ii coborati pe altii la nivelul vostru. Multinationalele fac saci de bani NEIMPOZABILI dupa ce isi sifoneaza veniturile si nici nu contribuie la buget, nici nu platesc corect angajatii. Doar o minte progresista poate sa doreasca raul altuia. Sa moara si capra vecinului, proverbul asta este perfect pentru mentalitatea progresista. Nu stiu cum de nu va este rusine sa sustineti asemenea lucruri...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

B

Acum 4 luni

Sunt 9 posturi libere, fugi si angajeaza-te si tu la stat daca invidiezi atat de mult bugetarii si ti se pare ca se castiga bine pentru munca putina
Raspunde

Magog

Acum 4 luni

fals, statistic este dovedit ca salariile la privat sunt mai mari
Raspunde

Dgfhdfh

Acum 4 luni

deci tu sustii in mintea ta ingusta sa creasca salariile de la privat unde exista concurenta si economia de piata care stabileste salariul ca sa aiba ce cheltuii mai mult cei de la stat care doar consuma si nu produc (nu uita ca salariile celor de la stat, alea mari pe munca putina sunt platite din impozitele si salariile celor de la privat). Atunci cand nu ai bani destui scazi cheltuielile si nu consumi mai mult si platesti mai mult (din banii pe care nu ii ai)...
Raspunde

Vcncvn

Acum 4 luni

nici nu este de mirare ca au plecat toti. motivul este simplu: arhitecta sefa a orasului care este o incapabila si nu are ce cauta pe acel post si cu care nu se poate lucra cum ar trebui pe langa prostiile pe care le sustine si le promoveaza de multe ori fara baza legala sau materiala... cand va scapa primaria de actuala arhitecta sefa probabil ca vor fi oameni seriosi care sa doreasca sa lucreze in serviciul Urbanism, pana atunci insa va fi dezastru la Sibiu
Raspunde

Sibian

Acum 4 luni

Sa externalizeze o parte din servicii, daca nu au angajati. Ce se intampla la urbanism in Sibiu e inimaginabil. Termenele nu sunt respectate mai deloc.
Raspunde

Magog

Acum 4 luni

In Primaria Sibiu, au ramas oameni pe nivelul dnei primar.....oameni care stiu cate ceva, inteleg ceva dar sunt total depasiti de ce viata de zi cu zi a orasului: Leca, Patachi, Udrea, Urdea, Gligore, Chis, Pureca....Sau altii prea fixati in posturile lor de ani intregi....interesul lor este ca niciodata cei cu initiativa sa nu razbeasca pt ca atunc ilumea le vede limitele si ii va da la o parte.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 4 luni

@Danut, ca de obicei esti agresiv si cu mentalitate pro est. Ii faci pe toti progresisti si marxisti, vorbesti din postura angajatului la stat, care doarme liniștit in postu lui fara vreo grija. Dar rugămintea este sa lasi ideile despre privat daca nu te pricepi. In tara asta, aia din privat te tin pe tine pe bani mulți, cu sporuri, vouchere, zile libere multe, zile de concedii "medicale" cate poftești. In tara asta privatu nu înseamnă numai multinaționale, nu uita ca România nu e numai Sb, unde, da, sunt si multinaționale destule. Sunt insa orase si județe intregi unde privatu înseamnă firme locale, in proporție de peste 80-90%. Cand statu merge si da tare si des in cap acestor firme locale, romanesti, pt ca statu e incapabil sa producă si ii vine mai usor sa ia cu forța, atunci lucrurile se complica, atat pt salariile alea existente, cat si pt supraviețuirea firmei locale, cat despre mariri de salarii agresive, da, agresive ca la stat, nici nu mai poate fi vorba. Asadar nu e vorba de micsorat salariile voastre, ale bugetarilor, e vorba despre acțiuni ale statului prin care sa impulsioneze dezvoltarea privatului. Cand privatu se duce grav la faliment, ghici ce va urma legat de plata salariilor bugetarilor si pensiilor? Un ex banal, intervenția statului la carburanți (accize etc), de ce nu a făcut-o nici acum in ceasu al 12lea? Ar impulsiona chiar si minor privatu, dar nu o face ca sa ai tu salariu si pensia asigurata, fara sa se împrumute pt ele. Exemplele sunt sute. Asa ca stai relax si nu comenta, bucură-te ca iti iei salariu si ca vinerea o intinzi acasa rapid. Un procent important din bugetari as zice (părere personala) ca nu isi merita salariu baban (bag aici inclusiv doctori slabi, profesori slabi, funcționari slabi etc), eu sper ca tu esti spirt si iti meriți fiecare bănuț si beneficiu ca angajat la stat. Succes.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 4 luni

Si @Dănuț, da, Antonio - la care tu ii transmiți multă ură - are dreptate. In orice economie sănătoasă (nu e cazul României) din lumea civilizata libera (nu bag aici China sau Rusia), salariile la privat obligatoriu, repet, obligatoriu, trebuie sa fie simțitor mai mari decat salariile la bugetari. Si daca nu esti expert ar fi trebuit sa stii asta. Aia nu înseamnă ca un bugetar nu poate fi expert pe domeniul lui, poate chiar mai bun decat cel de privat, insa oricât ar fi situația asa, statul nu ar trebui sa ii ofere un salariu mai mare decat o poate face privatul. Se întâmplă insa in Ro, intr-o proporție covârșitoare in ultimii 8 ani. Si nu e bine.
Raspunde

Danut

Acum 4 luni

Iar te bagi in seama cand habar nu ai ce vosbesti, securist USR-ist ce esti? Iara ai venit cu propaganada ta de stanga sa dai lectii? Nu v-am auzit niciodata sa sustineti cresterea salariilor la romani. Numai mizerii sustineti si numai interese straine. De ce sa nu creasca salariile in sectorul privat? Ca au facut multinationalele intelegeri intre ele sa plafoneze salariile pe grile, sa nu isi faca concurenta pentru a mentine nivelul scazut cu forta de munca? Practica ilegala, de altfel. Iar firmele din privat nu sunt romanesti. Alea au fost primele distruse si puse pe butuci. Cele cateva care mai sunt, platesc la buget mai mult decat toata corporatimea multinationalelor voastre. Si NU, nu lucrez la stat, nenorocitule. Niciodata nu am lucrat la stat. Iar presupui prostii fara sa stii ce vorbesti. Eu nu am sustinut ca salariatii de la stat sa aiba salarii mai mari sau disproportionate fata de cei din privat. Am sustinut ca solutia este cresterea salariilor la privat. In ce priveste cheltuielile, progresist ipocrit ce esti, cat timp au aruncat bani pe fereastra in pLandemie, guWernantii tai dragi, nu ai avut nimic de comentat. Cat timp umblati cu coada in vant dupa contracte cu statul, nici acolo nu ai de comentat. Doar de salarii stiti sa va legati, nenorocitilor? De nivelul de trai al omului? Vreti voi cu orice pret sa fim ultimii din europa la salarii. Ura pe care o aveti pentru Romania si pentru romani, este de-a dreptul demonica. Da sunt agresiv in limbaj cu voi, marxistii pentru ca nu mai sunteti oameni. Nu mai aveti nimic omenesc in voi. Doar spoiala, fite si propaganda pentru dictatura mondiala. Nici nu am ce discuta cu voi pentru ca sunteti prea indoctrinati sa mai pricepeti. Doar daca se miluieste Dumnezeu de voi sa va lumineze, altfel la revedere. Bine zicea Tutea, a discuta cu un ateu e ca si cand ai discuta cu usa.
Raspunde

Tov.Escu

Acum 4 luni

Drum bun si PA
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 4 luni

@danut+colegii tai troll anti Ro, de asta partidu tau aur este in cadere libera, pt ca aplici și tu ce aplica partidu aur si ce aplica rusia, tatucu vostru, legea pumnului si a manipularii. Nu doar ca tu lucrezi la stat suta la suta cum am spus eu, ca tu esti ala anti România si anti UE, ca tu nu ai credință nici in Dumnezeu nici in altceva, dar iti garantez ca asa vorbești si cu familia ta si cu oricine, nu doar cu cei care iti imaginezi tu ca sunt marxisti sau usristi. Caracterul tău aici pe forum este dovedit, al colegilor tai de la Aur la fel, o stim toti care ne exprimam păreri pe aici, nu trebuie sa dovedești nimic nimanui. Fa-ti doar munca de troll haurist platit pt manipulare, scoateți toata ura din voi, sub toate nickurile cu care voi postati (Elzorab pare ca a rarit-o bine cu acel nick aici la TS, noname la fel) si deci e ok, alte pretenții de la voi eu unul nu am cum sa am, scoala puțină minte puțină..Legat de mine strict (nu c-ar conta) esti mai nou pe aici.. , din postările mele ai fi stiut ca nu sunt membru in vreun partid si nu voi fi, ca nu lucrez la stat si nici la multinaționale, ca sunt total anti psd ciuma rosie care a vândut tara asta (ca tot ai zis de stanga), ca sunt anti aur care e pro rusia, ai fi stiut ca sunt super pro Ro si pro Ue, asta de cand erai tu mic.
Raspunde

Fhfgh

Acum 4 luni

@Danut - o tot dai cu intelegerile dintre multinationale si povesti din astea. Daca ai dovezi in aceste sens, trimite-le organelor competente in analiza si luarea masurilor in acest sens (pentru ca da este o practica interzisa si ilegala) si astfel vei ajuta mediul privat sa creasca salariile (daca economia si performanta permite) ca sa acopere salariile babane cu zeci de sporuri si beneficii de la cei care lucreaza in sistemul de STAT unde in mare parte se STA si sunt oameni incompetenti care nu ar avea ce sa caute acolo... Legat de Urbanismul din Sibiu, se poate vedea cat de "neperformant" este doar prinvind orasul comparativ cu Oradea, Cluj, Brasov, Timisoara care sunt deja cu ani lumina peste Sibiu. Cu schimbarea asfaltului pe cateva strazi si niste proiecte fanteziste nu creste un oras... Incompenta de la acest departament unde doar dezvoltatorii imobiliari si cei cu interese si bani obtin autorizatiile la timp si asa cum doresc trebuie sa dispara si asta in frunte cu Arhitecta sefa pe care jumate din Urbanisti si Arhitectii din Sibiu ar vrea sa o vada agatata in Piata Mare in varful portdrapelului din fata Primariei si cealalata jumatate ar vrea sa citeasca stiri despre ea cum au fost cele despre Elodia...
Raspunde

Marioara lu' Vasile

Acum 4 luni

@ Fhfgh imi place f mult comentariul dvoastra. De astfel de oameni are nevoie orasul si mai ales tara asta. Daca candidati cumva la primarie, veti avea votul meu!!!
Raspunde

Andrei

Acum 4 luni

mergeti Doamna si vedeti-va de treaba ca vorbeste domnul numai prostii. Vorbeste mult dar nu spune nimic.
Raspunde

TCM

Acum 4 luni

Ma intreb cu e sa ai meseria de arhitect si sa iti vizeze AC si deci proiectul tehnic o d-na aleasa temporar in functie, de meserie inginer TCM-ist...sa te mai controleze apoi un politist local de profesie, imputernicit sa faca asta de catre o alta d-na aleasa temporar in functie de profesie economist. Ajungi sa nu mai stii cum e bine, sa faci cum zice Popa sau cum face el...Ca in a-ti face meseria de arhitect cred ca e tot mai greu in aceste conditii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus