Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Bulgaria renunţă la mare parte din restricţiile asociate COVID-19 după scăderea ratei de incidenţă

Bulgaria renunţă la mare parte din restricţiile asociate COVID-19 după scăderea ratei de incidenţă

Bulgaria, ţara cu cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană, a decis renunţarea la obligativitatea prezentării dovezii vaccinării anti-COVID-19, a recuperării în urma infectării sau a unui test negativ efectuat recent pentru participarea la anumite evenimente sau accesul în mall-uri ori restaurante, informează DPA, citat de Agerpres.

Doar 29,5% din populaţie este complet vaccinată împotriva coronavirusului şi doar 10,1% dintre locuitori au fost vaccinaţi cu doza de rapel (booster).

Profesioniştii din domeniul sanitar şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la scăderea îngrijorătoare a cererii pentru vaccinare după anunţul guvernului conform căruia aşa-numitele "certificate verzi" urmează să fie eliminate.

Relaxarea restricţiilor a fost justificată prin scăderea numărului de cazuri de COVID-19 în Bulgaria. Incidenţa pe şapte zile este în prezent de 166,6 la 100.000 de persoane - mai puţin de o zecime din cifrele înregistrate în Germania, notează DPA.

Este posibil ca obligativitatea purtării măştii de protecţie în supermarketuri sau în mijloacele de transport în comun să fie menţinută, cu toate că protecţia gurii şi a nasului este frecvent trecută cu vederea şi aproape niciodată verificată, notează DPA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus