Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

BC CSU Sibiu a terminat Campionatul Național U15 pe locul 9. „Este un loc onorabil”

BC CSU Sibiu a terminat Campionatul Național U15 pe locul 9. „Este un loc onorabil”

BC CSU Sibiu a încheiat turneul final al Campionatului Național la categoria U15 cu o victorie. Echipa antrenată de Nikola Pavlovic și Mădălina Geleriu a trecut cu scorul de 57-42 de LPS Bihorul CSM Oradea. În urma acestui rezultat echipa U15 a terminat campionatul pe un „onorabil loc 9”. 

Este pentru prima dată când echipa încheie acest campionat. În urmă cu doi ani, aceeași generație avea neșansa de a întrerupe brusc competiția, odată cu sistarea întrecerilor din cauza pandemiei, iar sezonul trecut echipa nu a evoluat.  

Ultimul joc al turneului de la Târgoviște a fost tranșat de galben-albaștri, după ce au reușit să câștige toate cele patru sferturi. Cea mai mare diferență de pe tabelă a fost de 15 puncte, care s-a consemnat și la final. Luca Otgon a fost cel mai bun marcator din acest joc cu 14 puncte, lângă care a adăugat 7 recuperări și o pasă decisivă. Andrei Deac a înregistrat un double-double, 12 puncte și 12 recuperări, plus 2 pase decisive și 6 intercepții.

„Clubul nostru dorește să-i felicite și să le mulțumească antrenorilor și jucătorilor pentru tot efortul depus pe parcursul acestui sezon, care a dus în final la o clasare onorabilă în Campionatul Național. Știm că nu a fost ușor, mai ales că toată activitatea sportivă trebuie îmbinată armonios cu școala, iar de aceea rezultatul final este și mai îmbucurător. Ne dorim ca această reușită să aducă și mai multă motivație, entuziasm și putere de muncă pentru tinerii noștri baschetbaliști pentru a-și demonstra progresul și în stagiunea care urmează”, spun oficialii clubului.

În turneul în care s-au întrecut cele mai bune 12 echipe din țară la U15, BC CSU Sibiu a înregistrat umrătoarele rezultate:

BC CSU Sibiu vs Academia de Baschet Phoenix Galați 44-75

CSS Târgu Jiu vs BC CSU Sibiu 61-53

ABC Lynx Ploiești vs BC CSU Sibiu 0-20 (neprezentare)

BC CSU Sibiu vs LPS Bihorul CSM Oradea 57-42

Liderii statistici ai echipei sibiene la turneul final de la Târgoviște au fost următorii:

Puncte: Luca Otgon – 12.0

Recuperări: Andrei Deac – 8.7

Pase decisive: David Dănese – 1.7

Intercepții: Andrei Deac – 3.0

Capace: Luca Otgon – 2.0

Eficiență – Luca Otgon – 16.3

Lotul folosit în acest sezonul 2021/2022 la U15 de către Nikola Pavlovic și Mădălina Geleriu este următorul: Radu Proștean, Damian Morar, Jonathan Pleșa, Andrei Lupea, Sebastian Anghel, Alexandru Anghel, Tudor Popa, Andrei Schipor, Luca Rubint, Andrei Deac, Armin Fleischer, Erik Sledinschi, David Dănese, Raul Mitrache, Bogdan Suciu, Luca Otgon.  

Palmaresul final al acestei stagiuni este de 7 victorii și 8 înfrângeri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sven Hassel

Acum 2 ani

Felicitări copiilor, antrenorilor si părinților pentru eforturile depuse !
Raspunde

Mister

Acum 2 ani

Felicitari copiilor, antrenorilor si prantilor pentri eforturile depuse. Asta e ordinea si singurii care au un merit pentru rezultate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus