Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Recensământul, problema actuală a ”suveranilor”. ”Tocmai ce ți-ai declarat spațiul locativ excedentar. În caz de naționalizare...”

Recensământul, problema actuală a ”suveranilor”. ”Tocmai ce ți-ai declarat spațiul locativ excedentar. În caz de naționalizare...”

”De ce să-mi prezint veniturile?”, ”Care e problema statului cu spațiul meu locativ?”, ”Pe cine interesează ce religie am?”, ”De ce vrea statul să-mi știe salariul?”. Acestea sunt o parte din întrebările pe care o bună parte din români și le pun în legătură cu recensământul care se desfășoară în aceste zile.

”Să nu răspundeți la nicio întrebare legată de venituri și de proprietăți. Nu e treaba statului să știe astfel de lucruri”

Părintele Cătălin Dumitrean, cunoscut inclusiv pentru pozițiile sale împotriva vaccinării, este unul dintre sibienii care își îndeamnă acum cunoștințele să fie extrem de prevăzătoare legate de recensământ.

”Eu nu vreau să dau date de un om prost numai că vine cineva să-i dau datele, stați puțin! Nu-mi dau datele! Vreau să văd ce date îmi cereți și de ce anumite date le vreți în plus. Să vedem. Convingeți-mă că vă ajută să ne aveți mai bine sub control, să nu facem vreo revoluție, să credem că e sondaj. Stați liniștiți că tot voi ați făcut sondaje. Vedem peste vreo doi trei ani sondajele, că ne-am cam trezit, ne-am cam prins cum merge treaba de aceea haideți să vedem ce va fi”, spune Dumitrean într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El chiar a discutat online, într-o postare video cu Aurelian Popa, unul din bloggerii implicați în activitatea anti-vaccinare, pe care l-a contactat să-i explice lui și urmăritorilor lui din social-media, de ce trebuie să ne ferim de recensământ.

”Noi nu vă spunem să primiți sau să nu primiți, dar să nu suporte consecințe nici cel care primește, nici cel care nu primește. Au spus că se dă amendă, dar atenție pentru că s-ar putea ca peste un an, doi să fie probleme cu aceste abuzuri pe care le-au făcut, pentru că societatea civilă va câștiga procesele cu statul”, spune Aurelian Popa în debutul interviului.

”Să nu ajungem și noi ca în Coreea de Nord, mâine ne cer să facem exerciții fizice la ora 7 dimineața, că altfel ne dă amendă și va trebui să ieșim la 7 dimineața în tricouri, să dăm din mâini și din picioare că așa vor conducătorii. Nu e chiar așa, trăim într-o țară democratică”, îi ține isonul părintele Dumitrean.

Iar de aici urmează discuții absolut șocante.

”Sunt vreo 10 pagini de întrebări, durează juma de oră numai să le citești. Sunt chestiuni cu caracter foarte intim și personal. Mie mi se pare destul de intim și de personal să-ți dai salariul. Venitul lunar. Nu numai al tău. Sau să-ți dai proprietățile și pe unde. Terenurile, suprafețele. Sursele de venit, de unde faci tu bani. Cine dă dreptul unei astfel de interogări? Pentru un recensământ. De ce să ceri alte chestii? (...) Și la religie, e o dată cu caracter personal. Ce te interesează dacă sunt ortodox, catolic sau ateu? De ce să răspund la un recensământ la asta?”, se întreabă Popa.

Cei doi îi încurajează pe oameni să nu le deschidă recenzorilor și nici să nu completeze datele online.

”Nu aveți obligația să le deschideți ușa, iar de completarea chestionarea online cu atât mai puțin.

Puteți da doar o parte din date. Aveți posibilitatea să răspundeți la doar o parte din câmpuri. Vă recomand să nu răspundeți la nicio întrebare legată de venituri și de proprietăți. Nu e treaba statului să știe astfel de lucruri. Statul va căuta să te exploateze, să te șantajeze, să facă politici noi, legi împotriva oamenilor. Ce-ți dă cu o mână, îți ia cu două”, spune bloggerul.

”Grijă mare la partea de proprietăți. Dreptul la proprietate e următorul scop al acestora. Au avut corpul uman, corpul nostru, suveranitatea noastră asupra lui, au văzut că nu a mers, au văzut că am rezistat doi ani, au văzut că nu ne pot înfometa și ne-am păstrat demnitate, adevărul interior și acum vor să le luăm chestia asta”, continuă Popa în același ritm.

Se laudă că a primit 55 de amenzi pentru nepurtatea măștii în timpul pandemiei și că a deschis 55 de procese pentru a nu plăti amenda. ”Mare grijă cu dreptul la proprietate. Asta diferențiază un om suveran, de un sclav, de un atârnător de la stat. Fără frică de amenzi”, spune bloggerul.

Recensământul, războiul și refugiații

Există chiar și o corelare între refugiații ucraineni și recensământ. Din acest dialog răzbate ideea că prin recensământ, corelat cu spațiile pe care românii le oferă refugiaților, statul poate înțelege că acele imobile pot fi confiscate în caz de război.

”Legat de refugiați. Mare atenție, pentru că de multe ori un act de caritate făcut cu intenții creștinești vă poate crea probleme. Au fost foarte mulți oameni care și-au pus la dispoziție spațiul locativ excedentar pentru refugiați. Foarte bine, numai că au zis <vă dăm 50 de lei pe zi pentru cazare și 20 de lei pe zi de persoane pentru mâncare>. Veniți între 1 și 3 în fiecare lună cu declarația că ați avut ucraineni în atâtea camere în găzduire și noi vă despăgubim cu banii ăștia.  

Tocmai ce ți-ai declarat spațiul locativ excedentar. În caz de naționalizare... Ăștia au vrut să ne vaccineze obligatoriu, atât de aproape am fost... Și cu naționalizarea poate veni ușor. În plus, dai un semnal că depinzi de banii de la stat. Nu ești libertanian, nu ești suveran. Acest semnal e foarte periculos, cetățenii să nu facă asta. Vrei să găzduiești un refugiat, fă-o pe banii tăi, nu cere bani de la stat”, spune Aurelian Popa. Bloggerul insistă câteva minute mai târziu: ”Vezi că sunt cazuri când nu-i mai poți scoate din casă, au declarat că stau pentru trei zile și nu mai vor să plece. Acum le-au venit întăriri, soți, cumnate, cumnați. Vedeți? Binele pe care uneori vrei să-l faci...”

”Dacă uită guvernul să mai dea banii pentru o lună sau două ce mai faci? Ți se termină umanitatea și-i vei da afară?”

Nu sunt uitați nici americanii în acest context. Părintele Dumitrean intră pe retorica rusă, explicând că și americanii au făcut același lucru ce fac rușii în Ucraina.

”Nu avem informații dacă sârbii și-au scos copiii atunci când Belgradul a fost grav bombardat în ziua de Paște și nu prea mai avem imagini, să facem o mică comparație. Nu cumva războaiele seamănă? Nu sunt de acord cu ce fac rușii acolo. E tragic că s-a ajuns aici”, spune preotul.

Problema vaccinaților este tratată și de Doru Apostol, organizatorul mitingurilor anti-PSD, dar și pe cele împotriva vaccinării.

”Câștigi mai bine dacă iei 2-3 refugiați în gazdă, decât dacă mergi la muncă. Nu spun că se încurajează nemunca sau că n-ar trebui să dăm dovadă de umanitate, dar nici să încurajăm strămutarea de populații străine nu mi se pare koșer. Seamănă puțin cu voucherele pentru vațin.

Dar dacă uită guvernul să mai dea banii pentru o lună sau două ce mai faci? Ți se termină umanitatea și-i vei da afară? Cum vei plăti facturile care sunt în creștere? Refugiata îți va plăti în favoruri sexuale? Copiii ei vor aplica tehnici de bullying copiilor tăi?

Înlocuiți calul troian cu unul ucrainian?

Peștele care a înghițit momeala degeaba înjură râma pe care a înghițit-o pentru că tot în tigaie va ajunge”, scrie absolut șocant Doru Apostol pe pagina lui de Facebook.

”Sunt intoxicări, lucruri foarte, foarte murdare”

Acest gen de discuții sunt toxice, este de părere prof. univ. Vasile Ghețău, directorul Centrului de Cercetări Demografice al Academiei Române și profesor asociat la Facultatea de Sociologie a Universității București, într-un interviu acordat RFI.

”Persoane și organizații lansează neadevăruri flagrante despre recensământ, cu pericolele care îl privesc pe cetățean dacă declară CNP-ul, dacă declară câte case are, ce suprafețe au camerele, ce dotări electrocasnice are în locuință. Sunt intoxicări, lucruri foarte, foarte murdare. Ele pot fi ușor demontate dacă cel care citește și nu este informat, caută surse la Institutul Național de Statistică. Ce interese au? Este foarte greu de dedus. Sunt lucruri contrare recensământului și ceea ce este, la fel de grav, ele fac parte dintr-o serie de texte care apar pe rețelele sociale și care sunt expres formulate împotriva României", spune prof. univ. Vasile Ghețău.

Potrivit acestuia, pe site-ul Institutului Național de Statistică există o impresionantă documentare asupra recensământului.

"Sunt puse toate actele legislative care guvernează recensământul la noi și toate documentele legislative emise de Parlamentului European și Comisia Europeană. De asemenea, există rubrica "Întrebări frecvente", unde există 100 de întrebări și răspunsuri".

Despre recensământ:

Este o operație administrativă care constă în înregistrarea statistică a datelor supuse observării, spre exemplu: populația, animalele, vehiculele, etc. dintr-o țară sau dintr-o regiune dată.

Scopul recensământului este obținerea de date statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației, a structurilor sale demografice și socio-economice, date referitoare la gospodăriile populației, precum și a condițiilor de locuit a populației țării, date asupra veniturilor populației și altele.

Datele care se obțin în urma recensământului depind într-o măsură directă de întrebările care sunt incluse în chestionarele de recensământ, care pot fi diferite de la un stat la altul în dependență de informația care necesită a fi obținută în cadrul recensământului.

Prima etapă a recensământului populației și locuințelor a început în 14 martie. Timp de două luni, românii pot completa singuri, online, formularul oficial. Recensământul este o acțiune care se desfășoară în toate țările Uniunii Europene și care, din cauza pandemiei, a fost amânată cu un an. Este pentru prima dată când numărarea populației și a locuințelor va fi 100% informatizată. O altă noutate este că românii vor putea să se autorecenzeze.

Pentru a putea fi completa chestionarul e nevoie de conexiune la internet și de o adresă de mail valabilă. Se va accesa www.recensamantromania.ro, se va accesa link-ul care duce spre platforma de autorecenzare și va fi completat un formular de preînregistrare, pe baza CNP-ului. Ulterior, pe adresa de email menționată, va fi primit chestionarul propriu-zis, cu întrebările specifice.

Autentificarea, atât în cazul autorecenzării, cât și a chestionării de către un recenzor se va face prin introducerea CNP-ului persoanei care participă la sondaj.

Autoritățile dau asigurări că datele personale vor rămâne confidențiale.

Sibiul, sub media națională la recenzare

Până astăzi, în județul Sibiu s-au recenzat 37.485 de cetățeni, ceea ce reprezintă 9,34% din populația județului. Județul nostru se află pe locul 22 în țară după numărul total de recenzări efectuate, media națională fiind de 42.137. Fără Municipiul București, media de recenzare în județe este de 38.770 de persoane recenzate, astfel că Sibiul se află tot sub media națională.

Județele cu cele mai multe fișe completate sunt Municipiul București (180.199), Brașov (72.844), Cluj (70.716), Timiș (63.590) și Constanța (60.568), se arată în datele oficiale.

Județele cu cei mai puțini cetățeni care au efectuat auto-recenzare sunt Tulcea (13.077), Mehedinți (13.479), Giurgiu (17.201 și Caraș Severin (18.692).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 68045

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

64 comentarii

Dd

Acum 1 an

Ce fețe de mafioți....
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Am o icoana care nu face nimic.Trebuie s-o declar sau,mai bine s-o reclam?
Raspunde

Cristina

Acum 1 an

Domnule Catalin Dumitrean, un cetatean corect are veniturile declarate legal (si prin declaratiile depuse de angajator, statul stie deja ce venituri are) si respectiv daca are 1 sau mai multe imobile construite sau cumparate legal ( le declara la administratia locala- deci statul stie). In concluzie, numai cine are ceva de ascuns vine cu astfel de teorii! Domnule Catalin Dumitrean aveti ceva de ascuns?!?
Raspunde

Ggg

Acum 1 an

"deci statul stie", atunci de ce mai intreaba? bazele de date nu sunt "interconectate"?
Raspunde

Cristian

Acum 1 an

Tocmai că nu sunt conectate! De ce crezi că dacă ai treabă la primărie ți se cer o grămadă de acte? Daca ar fi conectate ar fi foarte simplu!
Raspunde

Florina

Acum 1 an

La recensamant nu exista intrebari referitoare la venituri. De fapt, nu exista in nicio intrebare vreo referire la bani. Nu trebuia decat sa intre pe siteul ala de recensamant si sa vada chestionarele traduse intr-o gramada de limbi
Raspunde

Ggg

Acum 1 an

Stiu ca nu sunt interconectate. Oare de ce trebuie sa iau adeverinta de la angajator pe ultimile 12/24 de luni pentru concediu medical? Daca am mai lucrat si altundeva, de unde sa stie prezentul angajator asta? Ca la nebuni! Sau nu pricep eu? (Super complicata) Declaratia 112 la ce mai e buna? Cine va veni sa reglementeze totul? Si cica suntem o tara cu IT-isti cu impozit ZERO. La fel de ZERO eia sefi care i-ar putea folosi pe acesti IT-isti pentru interconectivitate.
Raspunde

Lucia

Acum 1 an

Angajatorul iti elibereaza adeverita pt perioada lucrata la el . ATAT !

Raspunde

Claus

Acum 1 an

Sper sa va crape inima,cum crapa palmele si talpile celor ce muncesc ca sa intretina o șatră de putori,care mai au si pretentii sa fie obiectivi in unele cazuri.Fara spital fara pompieri fara acces in public pt acesti paraziti de traiesc pe carca...celor ce muncesc.

Raspunde

Parerist de cariera + @Sb

Acum 1 an

Ma omule, ca-i post. De unde stii tu ce muncescte altul????? Ai statin vreu birou 8 ore legate sa vezi cum traiesc oamenii aia????Ii pazesti????? Tu ce profesie ai de iti permita sa emiti opinii?????? Psiholog? Statistician, specialist HR? Sfant?????nu-ti dai seama cat esti de penibil?????vezi-ti de cariera ta
Raspunde

Marius

Acum 1 an

De ce scrieți un articol cu aceasta tonalitate? Parca lipseste neutralitatea în exprimare. Părerile expuse nu sunt general valabile, insa după titlu și conținut asa pare. Nu avem nevoie de extremism și sa mai evidentiam prostiile și prostii.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Hai domne, ce-i cu prostiile astea? Oamenii astia nu gandesc? Primaria oricum stie ce proprietati imobiliare ai , nu e nici un secret, asa platesti impozite. Ideea intrebarilor la recensamant e sa vada cata lume si in ce localitate sta in chirie, sta in propria locuinta, are case de vacanta sau pt alte destinatii. Te pune sa declari ce alta locuinta ai si daca e ocupata ca sa stie la ce adrese sa vina dupa aceea sa caute oameni pe care sa-i recenzeze. Iar cu religia...e in avantajul fiecarei religii sa se declare cat mai multi dintre cei care sunt de religia respectiva.
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Cred ca daca guvernul ar fi dat dovada de inteligenta, daca ar fi fost bine intentionat in toti anii astia, daca am fi vazut eforturi depuse spre binele nostru al romanilor de rand, cred ca nu ar fi existat atata reticenta din partea poporului... Oamenii nu mai au incredere in ei. Din pacate am vazut ca nu le pasa de noi, nu le pasa ca mor oameni arsi in spitale, nu le pasa ca mor copii cazuti in toalete de curte ale scolilor de la sate, nu le pasa ca se fura fete de catre mafia traficantilor de persoane, ba mai mult, tac complice si nu vor sa spuna nimic pe subiect, nu le pasa ca au murit atatia oameni in spitale din cauza schemei de tratament "minune" si nu li se dadeau tratamentele de care ar fi avut ei nevoie (pentru diabet, anticoagulante etc.), ba altii au murit legati de paturi si sedati ca sa nu cumva sa deranjeze personalul de eroi. Nu le pasa ca nu au oamenii ce manca, ei sunt bine mersi prin vilele lor sau la gratare cu prietenii, nu au oamenii cu ce se incalzi, nu au de unde sa plateasca facturi imense, batranii sunt luati in deradere cu pensii de toata jena si pe ei ii doare undeva. Daca aveti incredere in asa un presedinte, guvern, institutii etc., daca credeti ca guvernul are cele mai bune intentii si aduna informatii ca sa va faca voua un bine si va doriti sa le impartasiti cat mai multe informatii despre viata personala, faceti-o linistiti dar noi ceilalti nu ar trebui sa fim amendati fiindca nu vrem sa luam parte.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

E ca si cum ai zice ca nu mai folosesti soselele pt ca le-a facut guvernul, care ti-a facut si rau. Si ce informatii despre viata personala? Ca vrea sa stie daca ai aer conditionat, daca gatesti cu cutent sau cu gaz sau cu ce te incalzesti? Si nu vrea sa stie ce faci tu personal, vrea sa vada cati oameni se incalzesc sau gatesc cu anumite surse de caldura. Ca sa stie cum arata tara asta, ca dupa aia va plangeti ca nu face ce trebuie. Pai cum sa faca ce reebuie daca nu-l ajutati?! Si iti cere cnp-ul ca sa fie sigur ca nu te numara de mai multe ori. Iti cere sa zici unde stai si la ce folosesti alte proprietati ca sa nu bata degeaba la usile alea. Ca daca bate degeaba pt ca nu ai declarat ce e acolo, meriti amendata, ca pui oamenii pe drumuri aiurea. Sunteti romani sau straini? Ca va comportati ca niste straini.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Nu vrei sa iei parte? Si mai ce nu vrei? Sa platesti impozite, sa ai buletin? Ca si alea iti ataca intimitatea...oricum stie statul ca existi si ce proprietati ai, vrea sa stie unde stai concret. Daca vrei poti sa zici ca stai in alta proprietate decat cea in care stai efectiv, e dreptul tau. Daca vrei, poti sa zici ca nu ai aer conditionat. Te verifica cineva? Dar nu, tu vrei sa iei amenda :)) nu va duce capul deloc.
Raspunde

Val

Acum 1 an

Toate bune si frumoase, parerile sunt impartite, ca asa este normal in societate. Daca am avea toti aceleasi pareri, ar suna a dictatura comunista si spalare pe creier, nu? Cei ce vor sa dea cu subsemnatul, sa dea, ca la securitate. Democratie inseamna dreptul de a spune NU, iar nu obligatia de a spune DA. Dictaturile confunda mereu situatia se autointituleaza democratii, cand de fapt nu intrunesc conditiile unei democratii. La recensamant, lucrurile ar fi foarte simple, daca nu ar fi obligatoriu. Daca nu ar avea asociate amenzi si alte amenintari asupra popualtiei din partea partidului unic (PSD-PNL-USR-UDMR) Fiecare sa fie liber sa participe sau sa nu participe la acest interogatoriu. Ori de cate ori statul intra cu cizmele murdare in asternuturile oamenilor si le calca in picioare drepturile, este normal sa apara reactii de rezistenta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

In toate tarilr e obligatoriu, dinyotdeauna de cand sunt recensaminte. Pentru ca daca nu se declara toata lunea, e cam degeaba tot recensamantul. Pe baza acestor date se iau decizii si se fac strategii. Daca nu stii cati locuitori ai si unde stau e mai greu sa iei decizii corelate cu realitatea, nu?
Raspunde

Che

Acum 1 an

Am și eu ceva pentru statul de hoți !! Ceva deosebit de ascuțit ….de declarat … Zi de zi ma gândesc la ei ,așa cum se gândea Mihai Viteazu sau Țepeș …la boierime !
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Asa , asa , bravo "suveranistilor " , sa nu va declarati salariul ca e secret , nici nu apare salariul vostru la ITM sau la Casa de Pensii , la Casa de Sanatate sau la ANAF , nuuu! Si nici proprietatile sa nu le declarati ca vi le confisca statul , ca doar nu platiti impozit pentru ele la primarii , nu stie nimeni ca le aveti! Mare ti-e gradina ta , Doamne , dar mjlti prosti sa
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Nu s-au recenzat 37485 de locuitori, scrie clar in situatie ca numarul de chestionare nu coincide cu numarul de locuitori, pentru ca o parte sunt completate pentru locuinte secundare/inchiriate altcuiva.
Raspunde

Unsibian

Acum 1 an

Iar voi mai și publicați/promovați în presă aceste inepții și non-valori de oameni.
Raspunde

Unsibian2

Acum 1 an

Preotul: să de-a Dumnezeu la toată lumea pâine, numai mie șnițel. Cam așa și cu preotul ăsta. Lasă părinte că la judecata de apoi toți ajungem, acolo nu mai merge cu vlogărul, blogărul și spectacolul mediatic, acolo se trage linie.
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Ce fumați?
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Si inca ceva: ce intrebari despre venituri?! Nu exista asa ceva in chestionare! Dezinformeaza lumea cu buna stiinta.
Raspunde

Dumitru Hulea

Acum 1 an

Acest articol propagandistic numai de Alin Bratu poate fi scris.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adina

Acum 1 an

Domnul Bratu, oare un jurnalist nu trebuia sa fie obiectiv? Cică "Iar de aici urmează o serie de discuții absolut șocante". De acum ne spuneți dumneavoastra, jurnaliștii TS, ce e șocant și ce nu? De ce nu stați liniștiți și lăsați cititorii să decidă? Nu ar fi mai corect? Văd că din nou îl atacați pe părintele Dumitrean, cum ați făcut și acum câteva luni. Doar că lumea începe să se trezească încet, domnul Bratu. Oamenii încep să înțeleagă cum funcționează șandramaua. E drept, la noi in zona Sibiului, mai greu. Că ăsta e specificul zonei... nu mai au oamenii oi de păstorit dar s-au transformat în oi obediente. Dar părintele Dumitrean, din păcate pentru voi, a avut până acum dreptate cu tot ce a zis. Și așa cum e el, poate mai vulcanic sau dur in cuvinte, dar măcar știu că ne-a apărat credința strămoșească (dacă vă spune ceva expresia, domnul Bratu) atunci cand a fost cazul, lucru pe care nu îl pot spune despre ceilalți preoți de pe aici, ei dându-se cu guvernul, unii dintre ei chiar indemnând lumea să se vaccineze (poate din neștiință, poate din neatenție..). Oricum, așa e cu broasca fiartă încet, îi place atât de mult apa călduță și i se par "șocante" avertismentele broaștei care, fiind mai in vârstă și mai prevazatoare, nu vrea sa se bage in apă, cunoscând prea bine pe cel care deschide focul aragazului și modul în care operează...(Pentru cei care înțeleg metafore).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

A avut dreptate cu tot ce a zis...gandeste singura, nu fii oaie. I-am dat dreptate in mare parte in chestiile cu covid si cu vaccinul, dar acum nu are dreptate, ba mai mult spune despre lucruri care nu exista in chestionar. Si nu, jurnalistul nu trebuie sa fie obiectiv, unde scrie? Trebuie sa nu minta, dar nu sa fie obiectiv.
Raspunde

Teo

Acum 1 an

Toti conspirationistii ortodocsi, sa se mute in rusia lui kiril ca acolo le e locul.
Raspunde

Eugen

Acum 1 an

Iar scrie Bratu deșire actualitatea din RO??? Și-a găsit să promoveze un anarhist notoriu...
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Un autentic smintitor .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tihomir Savastie

Acum 1 an

Parintele este singurul care ne-a luat apararea impotriva vaccinului prin care ni se dorea inocularea de celule cancerigene si singurul care se opune statuii cotropitorilor in inima orasului nostru romanesc si ortodox! Sibienii romani iubitori de neamul strabun spunem nu recensamantului, ca arma de supunere a credinciosilor liberi si romani sfinti pe acest pamant udat de sange!
Raspunde

Costel

Acum 1 an

Parinte, matale nu ei cumva si un salariu de la stat? dac inselam toti statul de unde bani pt salariul matale. Prescurele matale nu trebuiesc impozitate?
Raspunde

Rencensamant

Acum 1 an

Urmati-l pe ,,popa,, Va meritați soarta de ,,supuși,, Aveți grija sa faceți ,,ce zice popa nu ce face popa,,! O să fiți uimit de de face!

Raspunde

Raluca

Acum 1 an

Eu il stiu pe Dumitrean de la sfarsitul anilor 90 cand a fost influentat de persoane in varsta cu simpatii legionare de la Azilul debtranai din zona Facultatii de Stiinte Economice Sibiu (atunci Facultatea era pe Strada Ion Ratiu).
Raspunde

Ionut

Acum 1 an

Azilul e pe Cosbuc, Biserica unde e preot Dumitrean este exact in spatele Azilului, cu intrare din Dealului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Radu G

Acum 1 an

Recensamantul este intr-adevar o ingerinta a mafiei bucurestene, numita guvern sau generic "conducere", in gospodariile romanilor. E o activitate profund ilegala, care iti incalca orice drept. Ar trebui sa nu participe nimeni, la asemenea sarlatanie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

E in toata lumea...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

TS, de ce prezentați pe larg inepțiile acestui nătâng?
Raspunde

Ema

Acum 1 an

Observ ca ati dedicat mai mult spatiu in articol aberatiilor debitate de acesti indivizi decat demontarii acestor aberatii, si acele explicatii sunt date abia la sfarsit, cand deja ai obosit citind tampeniile excretate de Dumitrean&co. Mai bine ati explica pe intelesul oamenilor simpli ce inseamna acest recensamant si nu ati mai promova, cu scop de scandal, toate aberatiile.
Raspunde

Paisie

Acum 1 an

Doamne fa o minune si da-i un pic de minte la smintitul acesta...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Val

Acum 1 an

Doamne ce comentarii ticaloase, unele dintre ele. Cata ura impotriva parintelui Dumitrean. Suna de parca ar fi o gramada de useristi care scriu aceste mizerii. Dar pe langa ura asta care se revarsa impotriva Bisericii si impotriva preotilor, este si lipsa de logica elementara a cimpanzeilor care comenteaza. Pe de o parte spun ei "statul oricum stie". Pai daca stie, pentru ce mai cheltuie banii publici aiurea? Pe de alta parte spun "ce, aveti ceva de ascuns?". Bineinteles ca ei nu stiu ce inseamna privat. Au trait o viata intreaga in public. Toata viata lor este pe feisbuc. Acolo isi spala chilotii, acolo se destrabaleaza, totul in vazul tuturor. Cum le poate explica cineva acestor babuini ca nu este frumos, nici moral sa iti expui toate celea in public. Ei traiesc ca in mahala. Familia lor e mahalaua. Daca unul sta cu "destiu-n nas", tre' sa vada tot cartierul ce baiat destept este el. Cu cine sa vorbesti? Cum sa le explici ce este intimitatea, daca ei mananca rahat in fata camerei? Bun venit in lumea minunata a globalismului progresist. Si referendumul asta inca nu e nimic. Sa vedeti ce se vor inghesui maimutele cand vor implementa tradatorii Sistemul de Credit Social, ca in China. Mi-e sila de mizerabilii astia...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Nu are nimic cu progresismul, informatiile alea ti le cerea si regatul Romaniei si republica socialista Romania. Statul stie ce proprietati ai, dar trebuie sa stie si care sunt locuite, ca sa poata numara populatia care a locuit in ultimul an neintrerupt in localitarea respectiva sau care are in plan sa locuiasca in continuare acolo. Ai intimitate, ca nu te intreaba cum te cheama. CNP-ul ti-l cere ca e singura modalitate de a nu numara de mai multe ori aceeasi persoana. Nu mai fiti asa batuti in cap , ganditi logic.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adina

Acum 1 an

N-ai cu cine, efectiv n-ai cu cine... arunca toti cu noroi in biserica dar cand vad documentare cu preoti hindusi, calugari budisti sau rabini citind Tora, stau toti gura casca si se mira "wow, ce interesant". Isi vor da seama cand va fi prea tarziu... Parca ii vad deja, aceiasi "inteligenti" care s-au lasat prostiti de propaganda mass-media din pandemie, se vor lasa dusi de nas si daca vor veni cu sistemul de credit social....Vor fi primi la coada, sa mearga sa se inscrie, "sa dea dovada de civism". Fereasca Dumnezeu...
Raspunde

Claus

Acum 1 an

Ai vorbit mult n ai zis nimic.Ai tinut morțis sa spui usr si globalism si apoi ai vatamat campii pana i ai stors de rouă. Mai incearca odata sa spui,poate intelegem si noi ce voiai sa relatezi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Asa si? Ce legatura are cu recensamantul? Credeti ca totul are legatura? Ganditi. Si cei mai anti globalisti din lumea asta fac recensaminte :)

Raspunde

Val

Acum 1 an

@ Kukuruku Stimabile, nu este asa. 1. Din toate timpurile, recensamantul (sau inventarul populatiei) a fost facut de catre ocupant, sau la ordinul acestuia. Dupa ce cucereau o tara, faceau inventarul prazii de razboi, care includea si sclavii. 2. Faptul ca si altii fac asa nu reprezinta un motiv valid. 3. Acest recensamant nu este in toata lumea. Doar in cateva tari care sunt tinta Noii Ordini Mondiale. 4. Nici in tarile unde se face recensamant nu sunt intrebarile la fel. Un recensamant normal al populatiei inseamna cate persoane sunt la adresa respectiva. Pe cand acest interogatoriu, numit recensamant vizeaza aspecte din viata privata, aspecte financiare, aspecte de infrastructura, de obiceiuri ale oamenilor si de gradul de folosinta a diferitelor facilitati. Este extrem de intruziv. 5. Slugile din fruntea tarii nu au ce face cu aceste date. Sunt de o incompetenta crasa. Ce statistica? Ei fac acest recensamant la ordin. Iar datele sunt pentru stapanii din afara, nu pentru slugile care conduc la noi. 6. Cine vrea sa se recenzeze, nu are decat. La fel cu cine a vrut sa se vaccineze. Mai tarziu, apar consecintele. Le veti vedea pe parcurs. Se spune ca "dupa fapta si rasplata". Sa vedeti voi ce rasplata v-a pregatit stapanul vostru satana.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Ba e asa, nu mai pretinde ca stii lucruri de care n-ai habar. Nu mai minti, eu am completat chestionarul si nu e absolut nici o intrebare despre situatia financiara sau despre grade de folosinta a diferitelor facilitati. Sunt incompetent si nu au ce face cu datelei? De unde stii tu? Si vezi ca si Rusia face recensamant anul asta. Si Marea Britanie. Si Serbia sau Grecia. China , India si SUA in 2020. Dar stii tu mai bine. Tu esti incompetentul. Vezi ca si eu am fost impotriva chestiilor din pandemie, dar tu esti doar un ratacit. Revino-ti, ne faci de rusine.
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Val, toată stima pentru argumentele aduse dar te zbati degeaba... Nu ai cu cine. Un om ca sa se deștepte, trebuie in primul rând SĂ VREA să se deștepte... Poate din cauza TV-ului, poate din cauza internetului, multora li s-a tocit determinarea... li s-a ciuntit din curiozitate. In loc sa se bucure ca află informații noi, sa isi dea seama ca e o oportunitate să afle informații care îi privesc, îi privesc viața, dreptul la proprietate etc.. ei se enervează, catalogheaza in stânga si dreapta oamenii ca fiind "conspiraționiști" ca asa au invatat de la digi sau facebook.
Raspunde

Val

Acum 1 an

@ Adina. Multumesc pentru sustinere. Multumesc si celor care au apreciat comentariile mele. Observ ca nu prea am cu cine discuta pe aici. Este ciudat. In cercurile de cunoscuti, majoritatea sunt destul de bine informati. Majoritatea persoanelor din diverse grupuri de discutii sunt impotriva acestui interogatoriu, sau in cel mai rau caz il fac cu circumspectie, de teama amenzilor. Rar am intalnit persoane dornice sau nerabdatoare sa se recenzeze. Aici, pe ziarul asta, parca s-a adunat tot USR-ul impreuna cu ortacii lor progresisti. Am dat peste un cuib de vipere, sau poate peste un trib de giboni, inca nu realizez ce se intampla. Aproape ca imi vine sa cred ca am dat chiar peste un centru de raspandire a propagandei progresiste a lui Soros. Un fel de celula de dezinformare specifica bolsevismului leninist de acum un secol. Vai de capul nostru ce ne asteapta ca tara, daca pun astia mana pe putere. Dictatura lui Ceausescu a fost floare la ureche pe langa dictatura pregatita de aceste specimene ale naturii cazute din har.
Raspunde

Val

Acum 1 an

@ Kukuruku. Stau si ma minunez de ideile pe care le poti debita. Ma intreb oare le-ai adoptat pentru le au si altii?? Ti-am mai spus, este irelevant daca mai fac si altii sau nu referendum. Dupa logica ta, a trebuit sa fim comunisti pentru ca toti in jurul nostru au fost comunisti? Iar daca se intinde globalismul in lume, trebuie sa ne conformam ca asa este la moda? Ca o fac si altii? Daca scuipa unii in Cibin, te alturi si tu, fara sa gandesti putin? Conducatorii tarii au dat dovada in ultimii 30 de ani ca nu le pasa de oamenii din aceasta tara. In ultimii doi ani, insa, s-au intrecut pe ei. Au reusit sa demonstreze ca lupta cu indarjire impotriva oamenilor. Ca sunt niste slugi incompetente, bune doar sa execute ordinele de la stapanii lor. Acum, aceste slugi vin sa ceara informatii oamenilor, tot din ordinele primite de afara. Crezi tu ca te intreaba ca sa iti faca nu's ce bine? Crezi ca aceste statistici sunt facute sa ajute si sa sprijine populatia? Doar daca esti cazut de pe alta planeta, doar daca esti strain de tot ce s-a intamplat in tara si in lume in ultimii ani, poti sa crezi asa ceva. Sau daca nu gandesti, ci vorbesti ca asa ti-au spus altii.
Raspunde

Sorinv

Acum 1 an

Preotul asta e cel care face bani în fiecare an aducând moaște și icoane facatoare de minuni? Expert în a profita de naivitatile celor slabi.
Raspunde

Dragos

Acum 1 an

Cel mai probabil parintele a mancat prea multe pastile cu iod si a luat-o pe ulei... :(
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dionisie Făgețanu

Acum 1 an

Cu astfel de preoti, liderii nostri spirituali, Romania mai are o sansa impotriva strainilor si hoardelor de useristi care se iubesc intre ei! Toti parintii ar trebui sa procedeze le fel! Este evident o masinatiune a sasilor care vor sa ne rapeasca din nou avutiile, asa cum au facut-o toata istoria! Ce e romanesc nu piere!
Raspunde

Unsibian

Acum 1 an

Într-adevăr, nici veceul din fundul curții care e tot românesc nu piere.

Raspunde

Octav

Acum 1 an

NU ,minteleg ce vreti sa puneti cu ,,masinatiunea cu sasi ??? ---Am trai f multi ani in zona cu sasi , Medias _Copsa Mica --Sighisoara si pot sa pun foarte clar ca;;; -- Am avut de invatat foarte multe lucruri buine de la comunitatea saseasca ,, Erau extraodinari de harnici ,priceputi constiinciosi , cinstiti ,etc, erau foarte putine exceptii negative . Este o mare aberatie ,in tot ce sustineti , -- Cum sa mai ia sasii ,ceva ce este al romanilor ,Si nici Nu cunsosc ,sa fii fost asa ceva in istoria romanilor , ---Mai cititi ,ca nu strica , ci dimpotriva ,face f bine , Da , ce este romanesc ,nu piere .
Raspunde

Tov.Escu

Acum 1 an

Sudistii le stiu pe toate, numa de sasii nu stiu nimic, dar au fost cu cravata rosie la utc
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Popa ăsta și mai sunt câteva personaje sinistre ca el, fac mai mult rău decât bine societății. Datorită ăstora care nu știu că un recensământ este un act statistic care se face în orice țară democratică frecvent și că inclusiv comuniștii au făcut astfel de acțiuni, am ajuns unde am ajuns. Am fost la campioni la mortalitate cu covid pentru că popii în loc să-și vadă de cele sfinte (CLS-pentru cunoscători) sau trezit peste noapte specialiști în medicină. Le e frică că le impozitează veniturile nejustificate și nefiscalizate?
Raspunde

Octav

Acum 1 an

Asa este stimate Domn , sibian ,Pe vremea comunistilor ,eram copil si imi amintesc f, clar,,cum era, : -- Venea acel functionar al primarieii si-ti numara ,,gainile ,,oile , adica toata suflarea , de langa casa ,in plus iti msaura si gradina din jurul casei , Iar daca ,faceai nunta la un copil la restaurant ,si nu aveai porcu, te duceai la targ ,cumparai si predai bonul ,la Seful de restaurant apoi primeai ,gratarul pe farfurie , ! etc etc,, Era recensamant ,la sange, As vrea sa -l vad pe acest ,,popic,, ce ar fi facut in asa o situatie ?
Raspunde

Justin

Acum 1 an

Prea multă patima pentru un proces normal de cunoaștere și predicție ! Orice acțiune guvernamentală e încadrată în teoria conspirației ! Rușine ! Asta e pozitia religiei în general sau a unui popă pierdut ?!?

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Neah, religiile abia asteapta sa se declare romanii aderenti.
Raspunde

Ooo

Acum 1 an

TS, dc promovati asemenea specimene? specialisti in inchinaciuni care se pricep ba la vaccinuri, ba la finante, imobiliare, etc. asta sigur are hectare de spatiu locativ excedentar muncite din gru cu sutana suflecata si acum nu stie pe unde sa le ascunda, asa ca incurajeaza la atitudini si acituni idioate.

Raspunde

Gogu Teleghidatu

Acum 1 an

TIHOMIRE, esti așa nătărău din născare sau ai facut vreo specializare?
Raspunde

Nume si Prenume

Acum 1 an

Pentru a 1000-a oara, TF promoveaza mojicia, incultura, prostia crasa si bolșevismul.
Raspunde

Vaccinatu'

Acum 1 an

@Val, dragule, îți cam dai cu tesla-n... oua:)) "Cum sa le explici ce este intimitatea, daca ei mananca rahat in fata camerei?" Păi se poate, scumpule, să zici că sfinția sa, popa prostu', mănâncă rahat în fața camerei? Nu că n-ar fi adevărat, de câte ori are ocazia, iese și-nghite cu ciubărul, dar să-l ponegrești în halu' ăsta?! Vai, vai, vai... Îi faci giboni pe cei care gândesc cu capul lor, dar orice absolvent de 8 clase știe că primatele (recte gibonii) sunt mult mai sus pe scara evoluției decât oile. Doar popii păstoresc turme de oi, nu? Parcă așa zice Biblia - păstorul și turma lui, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus