Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Replici tăioase între PSD și PNL în Consiliul Local: ”O treime din beneficiarii serviciilor medicale acordate de Spitalul Județean provin din afara județului nostru”

Replici tăioase între PSD și PNL în Consiliul Local: ”O treime din beneficiarii serviciilor medicale acordate de Spitalul Județean provin din afara județului nostru”

Ședința de miercuri a Consiliului Local Sibiu a consemnat o serie de replici tăioase între liderii PNL și PSD pe plan local, Adrian Bibu și Cătălin Stanciu, totul pornind de la finanțarea asigurată sănătății.

Mai exact, la punctul 30 pe ordinea de zi, consilierii locali au votat pentru ”aprobarea criteriilor de departajare pentru cererile de sprijin financiar în domeniul asistenţei de sănătate”. Moment în care președintele organizației municipale a PSD, Cătălin Stanciu, a ținut să ia cuvântul pentru a-i adresa o întrebare directă lui Adrian Bibu, liderul PNL pe Sibiu.

”Consiliul Județean Sibiu a făcut demersurile necesare pentru a solicita sprijin financiar și din partea celorlalte administrații județene învecinate. Aceasta, în contextul în care aproximativ o treime din beneficiarii serviciilor medicale acordate de Spitalul Județean și a celorlalte spitale din subordinea C.J. Sibiu, provin din afara județului nostru?”, a întrebat Cătălin Stanciu.

Replica nu a întârziat să apară.

”Domnul Stanciu, eu nu vă pot răspunde astăzi în calitate de administrator public al CJ Sibiu, vă pot răspunde în calitate de consilier local și de președinte al PNL Sibiu. Și vă pot spune așa: Înțelegerea pe care noi o avem cu cei de la Forumul Democrat al Germanilor din România și cu doamna primar, în planul pe care l-am făcut pentru municipiul Sibiu, am ajuns la concluzia că avem nevoie de o agendă pentru sănătate. Și, ca urmare, a hotărât și un buget și am alocat aceste fonduri. Mai departe faceți o adresă către Consiliul Județean și sunt convins că cei de acolo vă vor răspunde”, a declarat Adrian Bibu.

Nemulțumit de răspuns, Cătălin Stanciu a insistat, de această dată întrebând public dacă grupul politic PNL pe care Adrian Bibu îl reprezintă, atât ca și consilier local cât și în calitate de administrator public al județului Sibiu, a luat în calcul să propună Consiliului Județean înființarea unei Agende a Sănătății, similară celor deja existente acolo? ”Tocmai pentru a oferi și Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu (finanțat exclusiv de Primăria Sibiu) și celorlalte unități spitalicești de interes public din județul Sibiu, posibilitatea de a depune proiecte și de a beneficia de finanțare județeană, exact așa cum beneficiază de finanțare locală spitalele din subordinea Consiliului Județean Sibiu, prin această agendă”, a detaliat liderul PSD Sibiu.

”La primărie s-a luat o decizie politică. La Consiliul Județean eu nu sunt în măsură să iau o decizie politică, eu sunt administrator public, nu sunt ales. Vorbiți cu cei care sunt aleși acolo. Mulțumesc!”, a încheiat scurt Adrian Bibu.

În cele din urmă, proiectul de la care a pornit discuția a fost aprobat fără probleme.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Cora, hai inapoi!

Acum 3 luni

Fratilor, o fi Fodor cum e, impreuna cu fosilele din primarie, dar sunt cu ani lumina peste nevertebratul asta de Bibu, capacitate intelectuala zero, interese obscure si fara onestitate! Intre Fodor si trantorii de Cimpean, Turcan si Bibu, o aleg de 100 de ori pe Fodor!
Raspunde

Cineva

Acum 3 luni

Eu nu optez pentru niciunul...toți sunt la fel.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus