Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
14°C

Conflict între primar și USR-iști în Șelimbăr. Marius Grecu: ”Îi dau în judecată. Disputa politică are o limită”. USR Șelimbăr: ”Corupția din comuna Șelimbăr a fost subiect în presa națională”

Conflict între primar și USR-iști în Șelimbăr. Marius Grecu: ”Îi dau în judecată. Disputa politică are o limită”. USR Șelimbăr: ”Corupția din comuna Șelimbăr a fost subiect în presa națională”

Primarul Șelimbărului, Marius Grecu, anunță că va da în judecată organizația locală a USR Șelimbăr, în urma unui comunicat de presă transmis de USR Șelimbăr.

În textul comunicatului apar referiri la corupția din administrația locală în contextul Dosarului Maricuța. „Corupția a fost și, din păcate, rămâne o practică a administrației locale”, „suspiciunile planează asupra mai multor afaceri din comună, datorită (sic) persoanelor care le gestionează” și „liderii locali aleg să transforme avutul comunei într-o afacere personală”, scrie în textul comunicatului în care primarul îi acuză de calomnie pe USR-iști.

”Pot înțelege imaturitatea politică și lipsa de experiență în administrația locală. Pot înțelege entuziasmul și avântul tinereții. Pot înțelege chiar și tupeul fără nicio bază sau încrederea oarbă în niște capabilități care de fapt nu există sau cel mult sunt limitate. Pot înțelege multe, pot accepta multe, inclusiv de la USR Șelimbăr, mai ales că șase dintre membrii organizației fac parte din Consiliul Local Sibiu și văd, și teoretic ar trebui să înțeleagă de atâta timp ce înseamnă administrația publică locală. Ei sunt parte din tot ce se decide aici. Până acum am înțeles că tinerețea îi îndeamnă să iasă public chiar și atunci când nu pricep despre ce e vorba, dar acum e prea mult. E timpul să spunem stop. Voi avea o discuție cu avocații și voi da în judecată USR Șelimbăr pentru calomnie. Disputa politică, discursul politic trebuie să aibă și el o limită”, spune Marius Grecu.

Citește și:

Ceilalți zece trimiși în judecată în Dosarul Maricuța: de la fosta soție, la fin și cumnat

”Suntem una din cele mai transparente localități din județ. Suntem una din primele administrații locale din țară care a adoptat sistemul electronic de gestionare a datelor. Totul poate fi verificat în administrația locală din Șelimbăr și credeți-mă, chiar totul e verificat, de noi, de alte instituții, de orice cetățean care are această curiozitate. Facem asta din respect pentru cetățeni în primul rând, dar facem asta și pentru propria noastră conștiință, pentru propria noastră siguranță. Noi nu ne jucăm de-a administrația. Noi nu ne jucăm de-a politica. Eu, Marius Grecu, nu am furat, nu am mituit, nu am delapidat un leu, nu am făcut nimic din ceea ce ați vrea voi să fi făcut. Nu mă confundați”, a punctat primarul.

Ce au spus USR-iștii

După trimiterea în judecată a fostului primar al comunei, Daniel Maricuța, USR Șelimbăr a transmis un comunicat de presă în care vorbește despre corupția din localitate, invocând ” foștii și actualii conducători din administrația locală”.

”Pentru Marius Grecu, primarul în funcție, precum și pentru celelalte persoane cercetate a încetat acțiunea penală deschisă împotriva lor, deși inițial și aceștia fuseseră vizați de organele de cercetare penală.

Suspiciunile planează asupra mai multor afaceri din comună, datorită persoanelor care le gestionează. Parcul Industrial Șelimbăr este o societate pe acțiuni, la care Primăria Șelimbăr deține o cotă de participare, însă conducerea este asigurată de controversatul om de afaceri Eugen Iordănescu, dovedit colaborator al fostei Securități și protagonistul unui alt dosar penal privind fapte de delapidare, trafic de influenţă, dare de mită şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicității”, se arată în document.

Comunicatul USR Șelimbăr:

”Corupția din comuna Șelimbăr a fost subiect în presa națională, protagoniști fiind foștii și actualii conducători din administrația locală. Procurorii anticorupție de la București i-au trimis în judecată pe Daniel Maricuța și Elena Scumpu pentru constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite și pentru spălare de bani. Pentru Marius Grecu, primarul în funcție, precum și pentru celelalte persoane cercetate a încetat acțiunea penală deschisă împotriva lor, deși inițial și aceștia fuseseră vizați de organele de cercetare penală.

Suspiciunile planează asupra mai multor afaceri din comună, datorită persoanelor care le gestionează. Parcul Industrial Șelimbăr este o societate pe acțiuni, la care Primăria Șelimbăr deține o cotă de participare, însă conducerea este asigurată de controversatul om de afaceri Eugen Iordănescu, dovedit colaborator al fostei Securități și protagonistul unui alt dosar penal privind fapte de  delapidare, trafic de influenţă, dare de mită şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicității.

“În timp ce șelimbărenii speră la o viață mai bună în comună, liderii locali aleg să transforme avutul comunei într-o afacere personală. Efectele acestor fapte le simțim zilnic: haos imobiliar, lipsa investițiilor sustenabile și în folosul comunității. Ne găsim în situația în care atenția tuturor este îndreptată spre Șelimbăr, o comunitate în care corupția a fost și, din păcate, rămâne o practică a administrației locale”, a declarat Daniel Vidrighin-Bratu, Președinte USRPLUS Șelimbăr”.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Filomina Brânză

Acum 2 luni

Sunt mandru de cei din USR, oamenii nostri minunati care ne apara de abuzurile celor care construiesc milioane de blocuri si ucid broscute si muscate curgatoare! Avem cu cine vota!
Raspunde

Dan Costei

Acum 2 luni

Adevarul supara dom' primar (cu p mic) . Iarasi te-ai umflat in pene ? Nu or fi cei 6 asa priceputi ca tine ca nu au avut de la cine invata ( vezi mentorul maricutza ). Ei macar nu sunt hoti ca voi. Vor binele comunitatii. Vad cum se scurg banii comunitatii in tot felul de proiecte cu dedicatie si fara plus valoare.... In ce priveste "datul in judecata" cred ca mai sunt terenuri libere la padure de atribuit ca sa mituiti judecatori, procurori si politai. Sunt destui locuitori in acel cartier din categoria mituitilor. Ai nevoie sa iti improspatez memoria ? Dai terenuri ca nu dai de la tine. Daca tot vrei sa dai in judecata suporta tu cheltuielile. Nu Primaria ( din banii comunitatii ). Pacat ca ati reusit sa transformati Selimbarul dintr-un camp pe care putea sa existe constructii cu o arhitectura placuta ochiului intr-o zona in care parca si-au dat corijenta toti arhitectii corupti ai Selimbarului. In plimbarile voastre prin tarile civilizate ati vazut o zona mai urata si mai lipsita de functionalitate ca Selimbarul ? Oare nu va loveste un sentiment de vina cand reveniti in tara si vedeti discrepanta ? Abia ce ti-a trecut glontul pe langa tampla si ai scapat si de data asta de justitie. Ulciorul nu merge de multe ori la apa... O sa vina vremea sa platiti voi toti coruptii din primaria " pe persoana fizica" bazata pe relatii si cumetrii inca condusa de grecu (cu g mic) . Ma urmareste un gand la care nu am raspuns...Bai primare tu ai avut un servici cinstit ? Ai muncit in viata ta in alta parte decat la primarie ? Probabil ca nu. Ai mult tupeu si nici urma de rusine !
Raspunde

Vigilentu'

Acum 2 luni

Nu cred ca poate exista coruptie la Selimbar. Micuta firma care se ocupa de spatiile verzi si alte acareturi din Selimbar, de vreo zece ani si care a luat toate contractele pe incredintare directa, la tarife de 2-3 ori mai mari, se pune sau nu se pune?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus