Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Primăria montează limitatoare pe str. Moldoveanu, după accidentul grav de luni. Într-un caz similar, un sibian se roagă de cinci ani de municipalitate

Primăria montează limitatoare pe str. Moldoveanu, după accidentul grav de luni. Într-un caz similar, un sibian se roagă de cinci ani de municipalitate

Municipalitatea va monta limitatoare de viteză pe strada Moldoveanu, în zona trecerii de pietoni unde o fetiță de 12 ani a fost accidentată grav la începutul acestei săptămâni.

Comisia de Circulație s-a întrunit astăzi și a decis că pe strada Moldoveanu vor apărea limitatoare de viteză, iar trecerile de pietoni vor fi vopsite cu roșu.

”Pentru a spori siguranța pietonilor care traversează strada Moldoveanu, în ședința Comisiei de Circulație s-a decis montarea unor limitatoare de viteză la trecerea pietoni din apropierea intersecției cu str. Bucegi. În plus, Direcția Tehnică a Primăriei a propus marcarea cu culoarea roșie a celor trei treceri de pietoni de pe această stradă și instalarea de benzi rezonatoare”, a declarat pentru Turnul Sfatului Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Decizia a fost luată după ce, luni dimineață, o fetiță de 12 ani a fost lovită pe trecerea de pietoni, în timp ce mergea spre școală. Ea a primit îngrijiri medicale de urgență din partea mai multor medici, care întâmplător au fost martori la eveniment. Ulterior a fost transportată în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Situație similară în alt cartier

Reporterul Turnul Sfatului a stat de vorbă cu un sibian care locuiește în cartierul Lazaret și care de aproape cinci ani a solicitat primăriei, inclusiv în scris, măsuri privind siguranța pietonilor pe strada sa. Bărbatul are atât fotografii de la accidente petrecute în zonă în ultimii ani, cât și răspunsuri scrise și verbale de la primărie prin care i se promit măsuri.

”Locuiesc pe strada Corneliu Diaconovici și încă din 2017, dinainte de asfaltare, am făcut sesizare la primărie pentru montarea de limitatoare de viteză și semne cu limita 30 km/h, știind că dacă se va asfalta va exista un pericol. Au fost accidente cu mașini urcate pe trotuare unde puteau muri oameni. Am trimis și anul trecut la primărie poze cu accidente și, într-un final, am primit un răspuns în data de 31 ianuarie că s-au aprobat, dar nici astăzi nu sunt montate. Azi, din nou accident. Ambulanța... pompieri... etc. Acum din nou am trimis sesizare. În plus, am sunat și la Domeniul Public în jurul datei de 20 martie și mi-au zis că până la sfârșitul lunii se rezolvă”, a explicat sibianul pentru Turnul Sfatului.

Redăm mai jos câteva din fotografiile de la accidente mai vechi trimise primăriei:

De asemenea, redăm și răspunsul primit de sibian de la primărie în 2017:

”La patru ani distanță de la prima sesizare nu aveam nici indicatoare cu 30km/h limită, care oricum n-au nicio valoare pentru unii șoferi. După resesizarea de anul trecut au apărut semnele, dar montate de "mântuială", doar ca să se scape de gura mea probabil. În ianuarie 2022 am primit aviz favorabil și pentru montarea limitatoarelor, dar astăzi nu sunt montate. În urmă cu două săptămâni am sunat din nou la Domeniul Public și am primit asigurări de la domnul respectiv că până la sfârșitul lunii martie vor fi montate. Azi, 5 aprilie, nu sunt. Dacă eram cineva din politică probabil era rezolvată de mult timp problema”, concluzionează resemnat sibianul.

Revenind la evenimentul grav petrecut luni pe strada Moldoveanu, medicii spun că fetița înregistrează un ușor progres medical.

”Pacienta are o evoluție ușor favorabilă, e stabilă și în continuare monitorizată atent”, au transmis oficialii Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Citește și:

Strada Moldoveanu: Fetiță de 12 ani rănită grav, după ce a fost lovită de mașină pe trecerea de pietoni

Foto principală: str. C. Diaconovici, arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Dfhghf

Acum 7 luni

sunt zeci de sesizari pentru comisia tehnica de circulatie din sibiu ignorate bine mersi de catre cei din aceasta comisie pentru ca nu ii intereseaza nimic pana nu se intampla un accident cu victime si chiar si atunci degeaba... am facut sesizari pe Otelarilor sa puna semne de oprire interzisa (au fost dar la reasflatare au fost scoase si nu au mai fost remontate) intrucat s-au creat multe locuri de parcare in zona si strada ar trebui sa ramana libera mai ales ca pe acolo merg toate masinile mari ale celor de la Geiger si nu numai insa nu s-a facut nimic, nici macar nu s-a primit un raspuns fie el pozitiv sau negativ...
Raspunde

Tot asa am primit si eu

Acum 7 luni

PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU DIRECŢIA TEHNICA SERVICIUL TEHNIC, MANAGEMENT ENERGETIC ŞI MONITORIZARE SERVICII COMUNITARE DE UTILITĂTI PUBLICE Către, ... Urmare adresei dumneavoastră înregistrată la instituţia noastră cu numărul .../2021, prin care solicitaţi montarea unor limitatoare de viteză în dreptul trecerilor de pietoni de pe strada Bâlea şi strada Hermann Oberth , vă comunicăm că solicitarea a fost analizată în şedinţa comisiei de circulaţie şi nu s-a avizat favorabil. DIRECTOR TEHNIC, ... SEF SERVICIU TEHNIC, ... Se astepta decese, raniti? E vorba de trecerea de pietoni peste strada Balea la intersectia cu Moldoveanu, partea de intrare pe Balea a vitezistilor dinspre Moldoveanu si trecerea de pietoni peste strada Oberth in fata Policlinicii Stomatologice pentru vitezistii dinspre strada Contitutiei la iesirea din giratoriu. Politia mi-a comunicat ca e responsabilitatea primariei. Deci?
Raspunde

Dd

Acum 7 luni

Felicitari cetateanului pentru staruinta!!!
Raspunde

Anna

Acum 7 luni

https://www.turnulsfatului.ro/2016/08/22/baiatul-de-opt-ani-ucis-in-accidentul-de-pe-magheranului-era-pe-trecerea-de-pietoni-actualizare-66235 din pacate ...... asa a aparut semaforul
Raspunde

Xxx

Acum 7 luni

Semafoare cu buton la toate trecerile de pietoni!!!!!!!!!
Raspunde

Locuitor calea gusteritei

Acum 7 luni

La fel am primit si eu raspuns la o propunere similara cu limitatoare ptr o trecere de pietoni pe Calea Gusteritei si nu s-a intamplat nimic ….:pana acum…( de anul trecuta facuta pe CityApp) poate se asteapta inca un accident sau Doamne fereste mai rau …. Trebuie sa mai moara cineva?!?!?
Raspunde

Marginean

Acum 7 luni

Primaria e o gluma. Undeva langa ramada e o gaura langa o gura de canal pe trotuar, daca nu esti atent cazi in aia si iti rupi piciorul. am facut sesizare pe aplicatie si raspunsul primit a zis ca se repara curand. A trecut mai bine de o luna, gaura e doar mai mare, nicidecum reparata sau semnalizata.
Raspunde

Ovidiu

Acum 7 luni

Trebuie să se întâmple o tragedie la fiecare trecere de pietoni ca să le rezolve pe toate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus