Miercuri,
23.04.2025
Partial Noros
Acum
19°C

Micuții din clasa pregătitoare de la Liceul Carol I au marcat Ziua Verde prin plantare de flori în curtea școlii

Micuții din clasa pregătitoare de la Liceul Carol I au marcat Ziua Verde prin plantare de flori în curtea școlii

Clasa pregătitoare din cadrul Liceului Tehnologic Construcții și Arhitectura Carol I din Sibiu a marcat astăzi, 8 aprilie, „Ziua Verde” prin plantare de flori în curtea școlii. Micuții s-au bucurat de primăvară și împreună cu profesorul coordonator au dat și mai multă culoare spațiului din jurul școlii. Mai mult, colegii lor din clasa a XI-a, vocațional teologie ortodoxă, le-au fost alături și au construit în copaci, căsuțe pentru păsări.

Citește și „Clasa Pregătitoare, premieră la Liceul Tehnologic „Carol I”

Zi de bucurie pentru micuții clasei pregătitoare din cadrul Liceului Tehnologic Construcții și Arhitectura Carol I din Sibiu. Astăzi, 8 aprilie, au marcat „Ziua Verde” sub stricta supraveghere a învățătoarei Delia Pescar. Copiii au plantat flori și s-au bucurat de căldura primăverii.

Liceul Carol I

„Este primul an al fluturașilor în școala noastră și fiecare activitate de tipul Be for Green le aduce o mare satisfacție. Fluturașii au plantat flori în grădina școlii, au cântat și au dat binețe primăverii. Au fost sprijiniți de personalul școlii în întreg demersul”, spune învățătoarea.

Parteneri în acest proiect le-au fost colegii lor mai mari, elevii clasei a XI-a, vocațional teologie ortodoxă, care au confecționat și montat în copacii din grădină căsuțe pentru pasărele.

Liceul Carol I

„A fost primul an și primul proiect important pentru ei, activități de acest gen plac și educă, participă la dezvoltarea socio- emoțională și a spiritului de mic ecologist. Doresc să mulțumesc părinților pentru implicare și suport, pentru parteneriatul deschis pe care îl avem cu aceștia. Fluturașii vor intra în vacanță, nu însă înainte de a-și lua la revedere și de la cei doi iepurași din grădina lor “, spune Alina Soare Popescu, directorul liceului.

Liceul Carol I

Liceul Carol I

Liceul Carol I

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Contra

Acum 3 ani

Mai bine i-ar fi invatat sa se poarte si sa vorbeasca! Toate tampeniile se fac in scoli, numai educatie si carte, nu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

???

Acum 3 ani

N-ati publicat comentariul! Asta e adevarul: toate aiurelile se fac la scoala, numai educatie si carte, nu!
Raspunde

Claus

Acum 3 ani

Si ce e gresit ca...copiii sunt invatati sa iubeasca natura sa socializeze si sa traiasca acea jumatate de zi inconjurati de flori si culori? Cred ca au stat destul in mediul online intre 4 pereti cu scoala si acum au nevoie de aceste aspecte care aduc socializare si reintroducere in mediul natural,dar ca si in pandemie,copilul a inteles a stat in casa,pe cand adultul s-a sosocait peste tot. Scoala anilor 90 avea gradina,si aveam ora de atelier,care presupunea si iesitul in natura,strans frunze plivit udat flori,era o incantare sa iesi de la orele mai "grele" afara la soare,mai ales dupa sezonul rece si gri al iernii,fie el si fara zapada de acum,primavara era o binecuvantare pt noi copiii. Probabil dumneata esti careva fiinta de arunca gunoiul in Cibin si se plange ca statul nu isi face treaba.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@claus

Acum 3 ani

Macar de-ar fi invatat ceva din asta... Au invatat ca au scapat de cateva ore de stat cuminti in sala de clasa... Mai intai parintii trebuie sa-i invete, apoi scoala!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

???

Acum 3 ani

Clause, am cos de gunoi si saci menajeri, iar punga de gunoi o arunc in pubela din coasta blocului. Care Cibin? Iar statul chiar nu-si face treaba! Doar incurca treburile!
Raspunde

@???

Acum 3 ani

N-ati inteles nimic...Incaodata incercati sa intelegeti niste aspecte.Copiii se nasc faca sentimentul de maturitate responsabilitate si idee cum functioneaza o fiinta umana,mai ales depinzand de natura,si omul pana ia calea vesniciei,absoarbe informatii,fie individual fie indrumat. Eu vorbesc din propria experienta,la vremea cand si eu am fost in clasele primare,asteptam cu bucurie ora de atelier,intrucat,era o ora si nu o simpla pauza de 10 minute,in care puteam socializa,mai ales cand aceasta ora se intampla in mediul exterior,in curtea scolii si nu in banca,invatand lucruri care erau necesare,dar noi ca si copii nu intelegeam asta,deci ne placea ori ora de desen ori atelier ori educatie fizica,pt ca nu aveam atata gandire sa intelegem la ce ne foloseste scoala,doar invatatorul stia de ce ne invata sa numaram sau sa scriem. Apoi acesti copii au stat inchisi pe perioada pandemiei,copiii pot suferi fara sa se exprime si sa dezvolte diferite personalitati,din aceste aspecte,de asta socializarea este importanta,si nu doar cum spuneti dv sa i se bage in cap doar numere si litere,ca tot aratam Finlanda si al sau sistem educational,la ei cam jumatate din timpul de invatamant se bazeaza pe socializare si astfel de lucruri,nu invatamantul tipic comunist,de modelat roboti. Multi copii astazi stau la bloc,unele blocuri nu au nici balcoane,unde sa se tina un ghiveci de flori,dar gradina unde parintii sa le arate astfel de lucruri,de aceea ora specifica acestui gen de educatie,e binevenit pt un copil,sa i se arate functiile vitale vietii,si da,sa vezi cum se planteaza o floare,e important pt el,e ceva pur si totodata peste cateva saptamani sa vada,ca din bulbul pus de el a iesit o floare colorata...nu ai sa intelegi aceste aspecte daca nu ai trait acest sentiment,eu am prins anii 90,aveam in gradina scolii fructe legume unde participam cu totii,cele 8 clase,si unde deseori mai faceam si ora de botanica,si chiar ni se oferea spre consum fructe si legume,deseori ajungeam satul acasa,nu aveam lapte stricat si covrigi expirati,vanduti de ceva firma a vreunui consilier local,dar asta e alta discutie,ma rezum doar la acest aspect,si da,copiii mei fac asta la scoala,si vin acasa incantati,si aduc flori sotiei,floare pusa ingrijita si culeasa de el...dar un robot cu capul spart si spalat de sistemul de invatamant nu va intelege asta...pacat suntem un popor rece datorita acestei atitudini care crede ca e injositor sa atingi pamantul cu propriile maini. De asta azi ucidem animale cu sange rece,aruncam gunoi in apa pe care apoi trebuie sa o bem,daca se schimba sistemul nu ne adaptam,ca nu am invatat decat sa fim roboti...daca dumneata esti limitat,ramai asa,eu vreau ca,copilul meu sa invete cat mai mult despre natura si functionalitatea ei,dar probabil dumneata bati calul cu furca,tragand copaci prin padure,neinteresandu-te de viitorul propriilor copii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@@???

Acum 3 ani

Vorba lunga, saracia omului! Uite de ce n-are ursu coada!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Popa

Acum 3 ani

Dati dislike, ipocritilor! Uite asa ne aflam in treaba si zicem ca invatam ceva, cand, de fapt, pierdem vremea cu tampenii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus