Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
20°C

FOTO S-a redeschis Târgul de Paști: vată de zahăr cu forme de animale, ornamente de sărbătoare și iepurași vii

FOTO S-a redeschis Târgul de Paști: vată de zahăr cu forme de animale, ornamente de sărbătoare și iepurași vii

50 de căsuțe cu ornamente de Paști, dulciuri, mâncare și băuturi, clasicul tren care plimbă turiștii prin centrul orașului, iepurași vii și caruselul pentru copii – cam așa se rezumă experiența din următoarele zile din Piața Mare unde, pentru prima dată în ultimii trei ani, se organizează din nou Târgul de Paști.

Am făcut o plimbare prin Piața Mare, odată cu deschiderea unei noi ediții a Târgului de Paști, care va fi în centrul orașului până pe 26 aprilie. Am găsit „tradiționalele” căsuțe cu bijuterii din argint sau brățări din piele, lumânări parfumate, căni sau turtă dulce cu diferite desene de sărbătoare. Prețurile pornesc de la 10 lei și pot urca în funcție de produsul scos la vânzare.

Nu lipsesc nici căsuțele cu mâncare – bunătăți de la malul mării (hamsie, creveți în cartofi, guvizi și midii pane), vată de zahăr în forme de purceluși sau alte animale sau căsuța cu cafea sunt doar câteva dintre ele.

Pentru copii sunt amenajate câteva spații speciale, precum trenulețul și caruselul, dar și un castel gonflabil pe care pot să sară timp de cinci minute în schimbul unui bilet care valorează zece lei. Zece lei costă și o plimbare cu trenulețul sau câteva minute pe carusel.

Desigur, artizanii sunt și ei prezenți la târg, iar printre cei deja cunoscuți am găsit și două tinere ucrainence care s-au refugiat la Sibiu la începutul lunii martie. După tot ajutorul pe care l-au primit, au simțit nevoia să dea ceva înapoi comunității. Așadar, din vânzarea produselor realizate handmade, o parte din bani vor merge pentru ajutorarea refugiaților, iar cealaltă parte la asociația Sus Inima, care și-a dedicat timpul pentru a le fi alături ucrainenilor care au fugit din calea războiului.

„Vrem să dăm ceva înapoi comunității care ne-a primit atât de bine. Am ajuns aici la început de martie, alături de mai mulți prieteni, iar apoi am început să ne căutăm joburi, să fim productivi și să ajutăm cu ce putem. Asta facem și aici, cu lumânările parfumate și restul obiectelor create manual - strângem bani pentru alți refugiați și pentru asociația Sus Inima are ne-a ajutat foarte mult”, spune Kate.

O seară perfectă în Târgul de Paști din Sibiu s-ar putea încheia cu o plimbare prin centrul istoric al orașului în trenulețul turistic ce va pleca la ore fixe din Piața Mare, pe bulevardul Bălcescu, strada Cetății, str. Gheorghe Lazăr și retur.

Sibienii și turiștii vor putea vizita zilnic târgul între orele 11 și 21.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus